Hay lieverds, genieten jullie ook zo van de zomer en het buiten zijn met de kindjes? Kleutergirl vraagt amper naar de tv/ computer. Heerlijk! Heb ik al verteld dat ze nu naar de basisschool gaat? Bij-de-haaand joh! Ik heb weer wat kleuterkletspraatjes voor je op een rij gezet. Dit keer kleuterpraatjes over poep en piemels. Ooh-my!

Ook leuk: “Een gezonde lunch op de basisschool, is makkelijker dan je denkt! (een hele rits tips)”

Kleuterpraatjes over poep en piemels

Bedplassen, poepverhalen en piemels

Tijdens de – best intensieve – overgang naar de basisschool, plaste onze meid ineens in bed ’s avonds. Op een avond vind ik haar liggend op een kleedje in bed. Ik vraag: “Waarom lig je op dat kleedje, schat?” “Dan ga ik niet knoeien met mijn plasser”

Een andere dag, roept ze me naar de wc en vertel extreem enthousiast: “Kijk! Mijn drol lijkt op een worstje.”

En verder nog, haha. Stoomtekeningen in de badkamer tijdens het douchen, vol trots: “mama, kijk eens! Ik heb een piemel getekend.”

Het slapengaan blijft een ding

Dat tijdrekken, jongens! Wat drinken, wat plassen, nog één verhaaltje. Het is bijna bedtijd en ik zeg dat ze zo gaat slapen. Blij en bijdehand, wordt me verteld: “Nee. Mijn batterijen zijn er nog.”

Monsters versieren

Ook monsters spelen tegenwoordig een rol. Ik mag niet weggaan, want ze is bang dat de monsters komen. Oh, dat is niet leuk, nee. Hoe gaan we ze wegjagen? “Eerst versieren en dan gaat Xyra ze wegwaffen.” Oke. Versieren? “Ja, als een verjaardag.”

Ook leuk: “Vrijdag filmavond! Review Hotel Transylvanië 3*”

Spelen met haar fantasie gaat ook heel ver

Hoor ik kleutergirl zingen, een vrolijke noot, met lange halen. “Miiijn papa en mama… zijn dooodd… door iemand anders.. laalaaalalala…”

Dus.

Precies zoals ik dat kan zeggen

Verder is ze heel geconcentreerd bezig met een bakje knikkers. Ik hoor haar mompelen.. “Bizar! Echt niet normaal!”

En later?

Fantasiespellen gaan bij kleutergirl over hedendaagse dingetjes en ook over later. Maar hoe ze soms toch op die dingen komt?! “Deze dinoos zijn collega’s.” “Oh, wat voor werk doen ze dan?” Antwoord ik. Zij: “Appelwerk!”

Verder vertelt ze me: “Als ik later groter ben, ga ik koken. Dan kan jij huisklusjes maken. Alleen nu ben ik even de fiets maken, ja”

Tot slot is papa sterk. En mama? “Mama, is een miepmuis!” Dan weten we dat ook weer 😉 Hahaha. Nou ik heb weer gelachen, ik hoop jij ook!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

5 Reacties

  1. Hahahaha.

    Hier: weet jij wat onzichtbaar is? Dat is als je er wel bent en niemand je kan zien…

    Zegt de zus: jaaaaaa. Als je en een doos zit.

  2. hahaha..ook goedemorgen, geweldig. Heerlijk hoor al die fantasie en inderdaad je vraagt je wel eens af, waar halen ze het vandaan! Geniet van de zomer…kussss

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.