Kinderen groeien zo snel. Soms ben je als moeder even emo en schrijf je die bewogen gedachtes van je af. Daar heb ik mijn blog voor ūüėČ Een persoonlijk verhaal naar mijn kind.

Lees ook: “Stuur een persoonlijke brief naar jezelf; wat schrijf ik naar mijzelf over 10 jaar?

Verhaal naar mijn kind over “De kinderstoel en grote mensen trap”

Over een beklommen kinderstoel en afgedaalde grote mensentrap

Elke dag verbaas je mij met wat je al kunt. Zo doe je een poging hinkelen op de getekende hinkelbaan in de speeltuin en vraag ik mij af¬†hoe je dat weet. De kinderstoel is voor jou veel te kinderachtig. Nee, jij wilt gewoon op de kleine-grote-meisjesstoel. Behendig klim je erop, maar eraf is nog wat spannend en met een venijnig gilletje vraag je mij om mijn helpende hand. Als ik even niet kijk, heb jij in een mum van tijd de stoel voor het raam geschoven, bent erop geklommen om de vogeltjes in de zijtuin te spotten “Gogel, g√≥gel!”.¬†Ge√Įnteresseerd kijk jij wat ik doe en dat wil jij ook doen.¬†Hetzelfde eten smaakt lekkerder van mijn bord en jij geeft mijn moestuintjes water met jouw beertje die als gieter dient. Creatief en vindingrijk. Verlies dat nooit.¬†

kinderstoel

Ik zie mezelf in jou

In jouw karakter zie ik mijzelf en een klein kriebeltje in mijn buik vertelt mij dat ik later nog wel veel met je te stellen krijg. Datzelfde kriebeltje geeft mij het enthousiaste gevoel; jij bent een ontdekker, jij komt er wel! Maar in tegenstelling tot het kleine verlegen meisje dat ik was vroeger, stap jij probleemloos een kamer vol visite binnen en voel jij je in een rap tempo op je gemak bij onbekende kindjes. Dat heb je echt van je vader.

Ik wil je helpen, maar je wilt het zelf doen

Ik wil jouw moeder zijn op die manier dat je weet dat ik je altijd zal, kan en wil helpen, maar die tegelijkertijd jouw het vertrouwen geeft dat jij het eerst zelf zal, kan en wil doen. En jij geeft ons het vertrouwen dat je de dingen die je wilt doen ook kunt. Zo vond jij het wel tijd om nu zelf te trap af te dalen. En nadat wij voor hebben gedaan hoe jij voorzichtig de trap af kunt komen op je kont, verbaasde jij ons door onze toegereikte handen te pakken en gewoon stap voor stap, staand die trap af te willen. En kunnen. En doen.

Ook leuk: “Persoonlijke brief aan mijn bijna eenjarige dochter

trap

Lees ook: “Moederdag: persoonlijke brief naar mijn moeder

Schrijf jij ook wel eens een persoonlijk verhaal naar je kind?

afbeelding header Pixabay

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar ‚Äúhet verhaal achter het verhaal‚ÄĚ. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.