Het is weer tijd voor de vaste rubriek: kinder kletspraat. Een van mijn favoriete rubrieken, zoals je misschien wel weet. Omdat peutergirl steeds meer begint te praten, heb ik veel uitspraken verzameld voor je. De leukste uitspraak vind ik echt die over de baby. Ook om de uitspraken waarin ik mijn eigen teksten terug hoor, bijdehante opmerkingen en sommige foutieve samentrekken kan ik zo vreselijk hard lachen. Nou lees ze zelf maar 🙂

Kinder kletspraat over baby’s, buikjes en plakschoenen

Dat heeft ze snel door

Terwijl Robert en ik elkaar een paar dikke kussen en knuffels geven, horen wij opeens een giechelend piepstemmetje van onderen…”Mama, JIJ bent verliefd op papa!!”. Haha, dat heb jij snel door.

En ze leven nog lief en gelukkig

We proberen peutergirl altijd veel bij de baby te betrekken. En we praten ook veel met haar over hoe het gaat en wat ze ervan vindt. Blijkbaar blijven de standaard zinnen uit de voorleesboekjes goed hangen, want toen ik haar vroeg wat ze van de baby vindt riep ze: “Lief en gelukkig!”.

Ook leuk: “De geboorte, hopelijk nu natuurlijk én in bad”

kinderkletspraat

Peutergirl en babyboy. We horen regelmatig: “Mama.. mag ik de baby even?”

Iets te vroeg begonnen met kauwgom?

Terwijl we in de rij staan bij ‘t Kruitvat, kijkt peutergirl (op irritante ooghoogte) naar die zuurstokroze Hubbabubba kauwgom. Ineens zegt ze keihard: “Mama, dit is héél erg lekker en súperzoet!”. In een volle rij, uiteraard… Awkward. Even voor de duidelijkheid dus, ik heb haar die kauwgom nog nooit gegeven. Überhaupt geen kauwgom.

Mijn buikje staat te wachten

Als peutergirl honger heeft (met name in snoepjes enzo), dan zegt ze altijd zo schattig “Mama, ik heb zo’n honger. Mijn buikje staat te wachten”. Waar ze het vandaan heeft weet ik niet, maar omdat ik die zin zo leuk vind, neem ik het onbewust over.

Leestip: “Gezond snoepen voor kids, en ouders ;-)”

Stop er een stukje paprika in

Ondanks ze nu het snoepen heeft ontdekt, eet ze gelukkig ook nog wel goed gezond. Tijdens het koken hoor ik een poezelig stemmetje vragen: “Mamaaa.. mag ik dingetjes eten?” Ik stop een rauw stukje paprika in het open bekje en peuter loopt al knagend vrolijk weg. #zokanhetdusook

Napraten, dan hoor je dus jezelf..

Peutergirl en de hond staan op de trap, maar madame kan er niet langs. Hoor ik ineens – op precies dezelfde manier zoals ik dat altijd zeg – “Xyra! Movuh” haha, dan moet ik zo hard lachen.

Als je duidelijk weet wat je NIET wilt

Ons kleine bijdehandje weet ook precies wat ze wel (en niet!) wilt. Toen ik ’s ochtends het rolgordijn open deed, werd even kort en krachtig duidelijk gemaakt dat dat niet gewenst was: “mama, doe maar niet.”

Lees ook: “omdenken en huisregels in huize Jungle”

Je plakschoenen?

Ik liep met peutergirl door een tunneltje onder het spoor door en daar heb je zo’n schuin stuk. Ik zeg voor de grap: “Ga je daar op klimmen?”. En waar ze het vandaan haalt, geen idee, maar zegt ze: Dan moet ik even aan papa mijn plakschoenen vragen”. Haha.

Die vogels lijken wel een “lange hoed”

We lopen buiten en ik wijs naar vogels in de lucht die in v-formatie vliegen. Zegt peutergirl: “Jaaa, dat lijkt wel een lange hoed”. Uhww.. oké? Wel creatief!

kinderkletspraat

Een lange hoed dus.

De krant door het gaatje

Waarom zou je dingen moeilijk omschrijven als het ook makkelijk kan? En daar zijn kinderen een kei in. Zo hoorde ik peutergirl zeggen tegen oma: “Oma, die meneer heeft een krant door het gaatje gedaan”.

Een supergoede libelle

Dit is een iets oudere uitspraak, maar ik moest er ineens aan denken. Peutergirl wilde mij een libelle laten zien: “Kijk mama, een picobella”. Echt zo leuk die foutieve samentrekkingen.

Ook leuk: “Vlog: wij maken een wormenbak (DIY)”

Zo dat waren weer een hoop heerlijke kinder kletspraatjes. Welke uitspraken vind jij het leukst? En heb je zelf ook nog leuke dingen gehoord van je eigen kids? Vertel het ons in de comments.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

3 Reacties

  1. Dat vond ik altijd één van de leukste dingen als mijn kinderen die leeftijd hadden: hun kinderpraat en hun versprekingen. Mijn jongste is nu zes en dan is er nog wel wat van die grappige kinderpraat te horen, maar toch veel minder. Mijn twee oudste kinderen zijn pubers en hun droge humor kan ik ook wel appreciëren.

  2. Zo schattig, die kinderpraat. Movuh! Hahaha. Onze meid experimenteert ook graag met nieuwe woordjes: de sneeuw vond ze ‘speculair’ (spectaculair dus), maar het was wel ‘pikkeglad’ (ik denk dat ze dat van het Antwerpse pikkedonker haalt).
    …Resaarcle schreef als laatst…’t Groen VerzetMy Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.