De peuterpuberteit is hier echt volop aan de gang. Dat levert strijd, jazeker. Maar tegelijkertijd ook vele hilarische, slimme en eigenwijze uitspraken. En de welbekende “Waarom?!” vraag, is hier ook immens populair. Bij. Alles. Maar goh, wat houd ik toch van dat kind! Ik deel weer de allerleukste en liefste kinderkletspraat met je.

Kinderkletspraat van peutergirl 3,5 jaar

De mekkerende hond

Bij hondenpoep op de straat: “Mama, kijk! Vieze geit.” Nee, dat is van een hond. Ohh.. viezigheid.

Gewoon even aan de wandel, snap je

Arme peuter schrok toen ze het hek van het kippenhok open zag staan bij onze wijktuin. “De kippen zijn opgesnapt!” Nee, hoor schat, ze zijn gewoon effe buiten spelen.

Dronken naar de bodem gekelderd

Al spelend in bad zakt de boot naar de bodem. “Mama, de boot is dronken”.

Ook leuk: “Ons badritueel met een peuter en newborn”

Vinger mama? I kill you? Bedankt hè YouTube

Hoe komt ze toch aan dat liedje wat ze de hele tijd zingt: “vinger mama, vinger mama whee aa uu. We ta am, we ta am, ii kill you too”. Wij denken… Later bleek dat van een onschuldig filmpje over kleuren. Oke, i admit, onze dochter is nu ook een volleerd youtube-doorklikker. (Gaat dus om “Mommy finger”)

Verkleinwoorden vergroten

Zo slim dat die kinderen dus eigenlijk al beseffen dat je verkleinwoorden kunt vergroten door de “(t)je” eraf te halen. Jammer genoeg zit onze taal ook weer niet zó gemakkelijk in elkaar 😉 “Mama er zit een gaat in mijn broek.” en “Mag ik een riet?”

Peuter op pootjes

Na een lange creche-dag in een huilige moment had peutergirl een beetje mot met de hond. Met een grote pruillip: “Mamaa, Xyra staat op mijn poot!”

Ja, ze houd van eten 🙂

“Mijn buikje staat klaar om te eten.” en “Ik moet nodig eten.”

Leestip: “Gezond snoepen voor kids, en ouders”

Lees ook de gekste kinderkletspraatjes (zie menu onder persoonlijk) op jongere leeftijd terug van mijn dochter. Met welke grappige uitspraken ben jij de laatste tijd weer verrast? Laat het mij weten in de reacties hieronder. I love it!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

8 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.