Van de taalontwikkeling van ons dametje kan ik zo genieten! De meest grappige zinnetjes en originele uitspraken komen eruit. Heerlijk die kinderklets praat! Ze is nu 3,5 jaar en haar mondje staat niet meer stil. Vanaf de eerste *boem-boem* voetstappen uit bed, tot de laatste weltrustenkus heeft ze altijd wel iets te bepraten. En natuurlijk heb ik weer de allerleukste uitspraken verzameld om met jullie te delen op het blog. Geniet je mee?

Zomerse kinderklets praat van onze 3,5 jarige peutergirl

Popje “Knock”

Lieve kan heerlijk fantasievol met poppen spelen. Hilarisch genoeg hoor ik soms mijn eigen zinnen (uhh.. toontje) er door heen zoals: “Dat is heel stout, dat mag niet hoor!” Haha. Maar waar ik vooral zo om moest lachen, was toen ik vroeg hoe dit popje heet? Met volle overtuiging werd ik voorgesteld aan “Knock”. Hoe kom je d’r op!

Geplet in bed op zaterdag ochtend

De zaterdagochtend is bij uitstek geschikt om lekker als familie te kroelen in het grote bed. De kleine meid tussen ons in met een filmpje op mijn telefoon. En wij nog even doezelen. Toen ze zich in de dekens draaide, zo tussen ons in riep ze ineens half boos: “ik lig strak!” Oh ehh.. sorry hoor.

Neehee, geen zakkenwasser

In de spreekkamer van onze verloskundige let onze dochter meer op dan je denkt. Zegt onze arbo-dame-in-de-dop ineens tegen de verloskundige: “Waar is jouw handenwasser?!”

Is het gras altijd groener bij de buurtjes?

Een alert gezichtje en een wijsvingertje gaat omhoog naast haar oortje: “Wat hoort ik nou”? “Oh mama, een maaigrasser!” Whaha.

Toktok, wat wil je d’r op?

Wat wil je op je brood? “Kippilee”. Haha oké.

Das inderdaad een lastig woord!

Het plagen van een vleugellame sprinkhaan op vakantie ging een stuk makkelijker dan het uitspreken ervan: “sprinskaan”.

Leuk: “Waterratten aan wal opgelet: speuren in slootjes met toffe zoekkaarten”

sprinkhaanDe vleugellame sprinkhaan. Zeker 10 cm lang..!

Rarara.. Het zingt en hangt in een boom?

Een woord afkomstig uit een of ander peuterboekje en gaat chronisch (hilarisch) verkeerd: de “kolala” natuurlijk. Ik vind ‘m leuk!

Allemaal en anemoon (ook mam heeft moeite)

“Amenoon” een woord waar ik zelf altijd maar weer over struikel. Dochterlief heeft dat bij “ammelaal”.

Gnagna. Lees ook de andere kinderklets praat terug van mijn dochter (onder menu > persoonlijk). Heb je van jouw kroost ook weer een geweldige uitspraak gehoord? Laat het mij weten in de reacties hieronder. Ik geniet ervan.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

  1. Heerlijk, die versprekingen en mooi zelf verzonnen taalgebruik. Ik houd ervan. Goed opschrijven en bewaren want je verheet het zo weer.

    Mijn dochter riep altijd zrrrreba ipv zebra. Moet je eens proberen, is best lastig!
    …Mammalien schreef als laatst…Huis pimpen – deel zoveelMy Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.