Ik vind die rubrieken van andere moeders over hun net pratende kindjes met gekke uitspraken ZO leuk! Ons dametje hier begint ook al een aardig woordje te babbelen en papegaaien. Tijd voor een gloednieuwe rubriek vol kinderkletspraat waarin ik telkens de gekste, gênantste, orgineelste en meest ontroerende uitspraken van onze dochter met jullie deel.

De allereerste kinderkletspraat van onze 2 jarige dreumes 

De nog niet zo oude “opa”

Op straat liep ik met twee oude, incontinente logés (honden) en een zwierende dreumes. Voorbij passeerde een beetje kalende man – niet per se heel oud – waarnaar de dreumes wees “opá!”. De beste man lachte naar het kleine meisje en zei: “inderdaad!”. Met mijn gezicht in de plooi gaf ik de man in kwestie een lachje en verderop proestte ik het uit.

Over opa’s gesproken: “Check de leerzame quote over consequent zijn van opa Jungle”

De hondendriller

We hebben nu dus even tijdelijk drie losgeslagen honden in huis, zo fijn not. Tijdens het eten roepen wij nogal eens “lópuhh” en “movuhh”. De kleine praatjesmaker papegaait nu dus ook – al duwend tegen drie honden die alle drie groter zijn dan haar – “loooope… moooove”.

Lees ook: “Hondenregels in huis met baby’s”

De stinkende smoothie

Een favo drankje van onze dreumes is een smoothie. Toen zei ze ineens: “Mama… poeephiee”. Omdat de “s” en”t” nog een beetje klinken als een “p”, zat ik eerst elke keer in d’r luier te neuzen. Totdat ik erachter kwam.. Oooh, heb je dorst?!

Ook lekker: “Spinazie munt smoothie” en “rabarber smoothie”

Gelachen? Dan moet je de volgende kinderkletspraat eens lezen van mijn dochter (menu > persoonlijk > kinderkletspraat)! Wat waren de eerste woorden of meest grappige zinnen van jou kiddo’s? Ik vind het superleuk om ze te lezen hieronder in de reacties.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.