Ik vind die rubrieken van andere moeders over hun net pratende kindjes met gekke uitspraken ZO leuk! Ons dametje hier begint ook al een aardig woordje te babbelen en papegaaien. Tijd voor een gloednieuwe rubriek vol kinderkletspraat waarin ik telkens de gekste, gênantste, orgineelste en meest ontroerende uitspraken van onze dochter met jullie deel.

De allereerste kinderkletspraat van onze 2 jarige dreumes 

De nog niet zo oude “opa”

Op straat liep ik met twee oude, incontinente logés (honden) en een zwierende dreumes. Voorbij passeerde een beetje kalende man – niet per se heel oud – waarnaar de dreumes wees “opá!”. De beste man lachte naar het kleine meisje en zei: “inderdaad!”. Met mijn gezicht in de plooi gaf ik de man in kwestie een lachje en verderop proestte ik het uit.

Over opa’s gesproken: “Check de leerzame quote over consequent zijn van opa Jungle”

De hondendriller

We hebben nu dus even tijdelijk drie losgeslagen honden in huis, zo fijn not. Tijdens het eten roepen wij nogal eens “lópuhh” en “movuhh”. De kleine praatjesmaker papegaait nu dus ook – al duwend tegen drie honden die alle drie groter zijn dan haar – “loooope… moooove”.

Lees ook: “Hondenregels in huis met baby’s”

De stinkende smoothie

Een favo drankje van onze dreumes is een smoothie. Toen zei ze ineens: “Mama… poeephiee”. Omdat de “s” en”t” nog een beetje klinken als een “p”, zat ik eerst elke keer in d’r luier te neuzen. Totdat ik erachter kwam.. Oooh, heb je dorst?!

Ook lekker: “Spinazie munt smoothie” en “rabarber smoothie”

Gelachen? Dan moet je de volgende kinderkletspraat eens lezen van mijn dochter (menu > persoonlijk > kinderkletspraat)! Wat waren de eerste woorden of meest grappige zinnen van jou kiddo’s? Ik vind het superleuk om ze te lezen hieronder in de reacties.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.