Stiekem ben ik dol op printjes matchen. Voor mijzelf zeker, maar ook voor duurzame kinder- en babykleding. Lekker bont: printjes matchen maakt mij vrolijk. Daarbij is er qua kleding binnen de ‘groene’ markt steeds meer mogelijk. Laat je in dit artikel daarom lekker inspireren tot leuke setjes duurzame kinderkleding op een gezellige manier met printjes matchen!

Ook leuk: “Hoe maak je een capsule wardrobe voor kids? (Kinderkleding minimaliseren)”

Duurzame kinderkleding

Steeds meer reguliere kinderkledingmerken zijn bezig met een duurzame of organic insteek. Dat vind ik een mooie vooruitgang. Hierdoor is er ook meer keuze in duurzame kinderkleding (leukere items!) én is het betaalbaarder.

Een kleine kanttekening: ‘groen’ is ook een mooie marketing. Om toch zo duurzaam mogelijk keuzes te maken qua kinderkleding kun je letten op de volgende punten:

  • Voorkeur voor tweedehands kinderkleding, en dan eventueel aanvullen met nieuwe duurzame items;
  • Kies voor kwaliteit en behandel kleding met respect zodat doorverkopen en de kleding een tweede leven geven een optie is;
  • Je hebt groen, groener en groenst. Een tag met duurzaam of eco is in ieder geval iets, maarrr je kunt natuurlijk ook nog uitpluizen hoe duurzaam het bedrijf zelf is en of er nog andere keurmerken aan vast hangen, die bijvoorbeeld ook letten op arbeidsomstandigheden etc.
  • En, less is more. Een mooi handvat bij een groene lifestyle vind ik “gebruik wat je nodig hebt”. Heb ik dit écht nodig? vind ik daarom bij elke keuze een handige vraag.

Lees ook: “Fair fashion | Stappenplan voor eerlijke en duurzame kleding kiezen”

Inspiratie kinderkleding: printjes matchen

Jaja, welkom bij de vrolijkheid. Bij Kixx-online is er véél organic en kan ik ook allerlei printjes vinden om te mixen en matchen. Ze hebben kleding voor jongens, meiden en babykleding.

Leuke kleding voor jongens

En hieronder gezellige printjes matchen voor (baby)meisjes. Maar jongens- en meidenkleding onderling mixen en matchen is uiteraard ook helemaal 2022 en lhbtiq+-proof.

TIP: mocht doorverkopen geen optie meer zijn, dan is kleding met toffe printjes uitermate geschikt voor het upcyclen & diy-en: toffe zakjes maken of gebruiken als herbruikbaar cadeaupapier.

Extra korting bij Kixx-online

Op zoek naar toffe duurzame baby- en kinderkleding? Kixx heeft een final wintersale en met de kortingscode EXTRA20 krijg je er nog 20% korting bovenop (tot zolang hun actie geldt). Aan de linkerkant kun je op (duurzame) materialen filteren.

Lees ook: Waar vind ik leuke tweedehands kinderkleding?

Nu ben ik benieuwd: wat is jouw kleding smaak/stijl? En komt dat overeen met hoe je de kinderen kleed?

Afbeeldingen: eigen met kleding van Kixx-online en header Pixabay

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (5) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.