Kleding in verschillende kleuren met allerlei motieven bij elkaar zoeken. Ik ben dol op printjes matchen, Het heeft iets geks en unieks. Leuk nieuws: printjes matchen is ook mogelijk bij duurzame kinderkleding!

Ook leuk: Hoe maak je een capsule wardrobe voor kids? (Kinderkleding minimaliseren)

Duurzame kinderkleding, er is steeds meer keuze

Steeds meer reguliere kinderkledingmerken zijn bezig met een duurzame of organic insteek. Dat vind ik een mooie vooruitgang. Hierdoor is er ook meer keuze in duurzame kinderkleding (leukere items!) én is het betaalbaarder.

Maar wanneer is kinderkleding écht duurzaam?

Een kleine kanttekening: ‘groen’ is ook een mooie marketingterm. Om toch zo duurzaam mogelijk keuzes te maken qua kinderkleding kun je letten op de volgende punten:

  • Voorkeur voor tweedehands kinderkleding, en dan eventueel aanvullen met nieuwe duurzame items;
  • Kies voor kwaliteit en behandel kleding met respect zodat doorverkopen en de kleding een tweede leven geven een optie is;
  • Je hebt groen, groener en groenst. Een tag met duurzaam of eco is in ieder geval iets, maarrr je kunt natuurlijk ook nog uitpluizen hoe duurzaam het bedrijf zelf is en of er nog andere keurmerken aan vast hangen, die bijvoorbeeld ook letten op arbeidsomstandigheden etc.
  • En, less is more. Een mooi handvat bij een groene lifestyle vind ik: gebruik wat je nodig hebt. ‘Heb ik dit écht nodig?’ vind ik daarom bij elke keuze een handige vraag.

Lees ook: “Fair fashion | Stappenplan voor eerlijke en duurzame kleding kiezen”

Inspiratie kinderkleding: printjes matchen

Jaja, welkom bij de vrolijkheid. Bij Kixx-online is er véél organic en kan ik ook allerlei printjes vinden om te mixen en matchen. Ze hebben kleding voor jongens, meiden en babykleding.

Leuke kleding voor jongens

En hieronder gezellige printjes matchen voor (baby)meisjes. Maar jongens- en meidenkleding onderling mixen en matchen is uiteraard ook helemaal van nu én lhbtiq+-proof.

En hoe kom je op een duurzame manier van je oude kinderkleding af?

Doorverkopen, weggeven, naar de kringloop brengen of in de kledingbak gooien.

En een laatste leuke tip: mocht doorverkopen geen optie meer zijn, dan is kleding met toffe printjes uitermate geschikt voor het upcyclen & diy-en: toffe zakjes maken of gebruiken als herbruikbaar cadeaupapier.

Lees ook: Waar vind ik leuke tweedehands kinderkleding?

Naar welke kledingstijl kijk jij het liefst voor je kinderen?

Afbeeldingen: eigen met kleding van Kixx-online en header Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.