Dit jaar is de kinderboekenweek over reizen en voertuigen natuurlijk helemaal ons ding! Het onderwerp is: reis mee. Ja, graag! We zijn inmiddels weer een paar weken terug in Nederland, maar onze onvergetelijke camperreis door Europa mis ik zeker wel. Tijd om herinneringen tot leven te brengen en de tofste kinderboeken over reizen en voertuigen op een rijtje te zetten. Een top 10 waar zeker wat tussen staat voor op je wishlist!

Bekijk hier de Nederlandstalige kinderboeken op Bol!

*Zo lang de voorraad strekt.

Toffe kinderboeken over reizen en voertuigen

Dit zijn de 10 leukste kinderenboeken in het thema “reis mee” voor kids tussen de 2 en de 7 jaar oud. Mijn persoonlijke favorieten zal ik alvast stiekem verraden, haha. Het Zoekboek over voertuigen (2) is altijd leuk voor boys die gek zijn op auto’s. Het boek Van zeppelin tot graafmobiel (4) lijkt me lekker gek en daar hou ik wel van! Slaap maar fijn, bouwterrein (5) lijkt me een fijn boekje omdat onze babyboy nu in de bang-fase zit voor het slapen gaan. Misschien geeft dit fijne gedachten. Het verzamelboek de Voorleesboot (6) lijkt me erg leuk omdat je dan van alles wat hebt. En tot slot ben ik benieuwd naar Stap maar op mijn bezemsteel (7), omdat ik haar rijm zo tof vind!

Lees ook: “4x gratis kinderboeken in Zoetermeer scoren!”

1. Ik reis de wereld rond

In ik reis de wereld rond komen 80 voertuigen langs van over de hele wereld. De teksten zijn op rijm geschreven en lezen daarom heerlijk voor. Niet voor niets is dit boek gekozen als Kerntitel van de Kinderboekenweek voor groep 3 en 4. (leeftijd 4-8 jaar)

kinderboeken over reizen en voertuigen
Ik reis de wereld rond (Dragt, Annemarie)

2. Mijn allereerste voertuigen zoekboek

Met een zoekboek en óók nog eens een voertuigen zoekboek, maak ik mijn dreumes een blij man, haha. In het boek kijk je in straten van de stad, op het veld van de boer, in de haven of op de luchthaven. Er valt van alles te ontdekken! (leeftijd vanaf 2 jaar)

kinderboeken over reizen en voertuigen; zoekboek
Mijn allereerste voertuigen zoekboek (Susanne Gernhauser)

Ook leuk: “15x onbekende & tweedehandsjes: peuterboeken tips

3. Op reis met het vliegtuig

In Op reis met het vliegtuig lees je over de soorten vliegtuigen, de veiligheidsmaatregelen, hoe een vliegtuig eruitziet en wat je allemaal moet doen voor je in een vliegtuig kunt stappen. Het spreekt tot de verbeelding met de plaatjes. De serie willewete (leeftijd 4-6 jaar) is heeft ook nog o.a. deze leuke kinderboeken titels:

kinderboeken over reizen en voertuigen; vliegtuig
Op reis met het vliegtuig (Pierre Winters)

4. Van zeppelin tot graafmobiel

In van zeppelin tot graafmobiel staan veel vrolijke versjes over voertuigen en reizen. Je leest over een wonderlijke treinreis door een dierentuin, een beeldenreis langs kunstwerken en iemand laat zich opsturen in een doos naar zijn oma! (4-8 jaar)

kinderboekenweek reizen en voertuigen
Van Zeppelin tot Graafmobiel (Marianne Busser)

Lees ook: “Hoe kom je aan leuke tweedehands peuterboeken?

5. Slaap maar fijn, bouwterrein

Het kinderboek slaap maar fijn, bouwterrein is voor wie het liefst droomt over ronkende graafmachines, cementmixers en hijskranen. Als de zon ondergaat achter de grote bouwplaats, maken alle hardwerkende machines zich klaar om welterusten te zeggen. Eén voor één gaan Kraanwagen, Cementmixer, Bulldozer en Graafmachine lekker slapen, zodat ze ’s morgens weer klaar zijn voor een nieuwe dag vol zware en stoere bouwwerkzaamheden. (4-6 jaar)

kinderboekenweek reizen en voertuigen
Slaap maar fijn, bouwterrein (Edward van de Vendel)

6. De voorleesboot

Ik ben dol op boeken waar meerdere losse verhalen in zijn gebundeld (zoals het enige boek in je koffer, onze favoriet!). In de voorleesboot zijn een kleermaker, een danseres en zelfs een astronaut. Allemaal vertellen ze leuke, gekke en grappige versjes, over bijvoorbeeld een nijlpaard met al zijn spullen op zijn rug, een muisje dat wil gaan kamperen en een pauw zonder veren. Af en toe moet de boot even naar de kade, daarna kunnen we weer verder lezen. Voorleesplezier gegarandeerd! (vanaf 1 jaar)

De Voorleesboot (Marianne Busser)

Ook leuk: “Gênante voorleesmomenten, boek successen en de fails (kinderboeken tag)

7. Stap maar op mijn bezemsteel

Dit boek is van dezelfde schrijver als de Gruffelo, maar ook Draak Dries, een van onze topper! Ik ken ‘m uit mijn hoofd haha. Ga mee op reis met een vrolijk heksje en haar poes in stap maar op mijn bezemsteel. Onderweg pikt ze nog een hond, een kraai en een kikker op. Maar de steel breekt en ze komen in het moeras… Een vrolijk prentenboek met goede afloop, van de makers van de wereldberoemde Gruffalo. De tekst leuk op rijm. (4 jaar)

Stap maar op mijn bezemsteel (Julia Donaldson)

8. Met Roos op reis

Het boek met Roos op reis is voor kleine avonturiers. Een origineel prentenboek over een zoektocht naar het bijzondere. En een ode aan de fantasie! Roos wil iets heel bijzonders ontdekken, iets wat nog nooit iemand heeft gevonden. Dan kan ze dat op maandag in de klas laten zien. Maar waar vindt ze zoiets? Ze begint te tekenen. Lijnen worden wegen: er ontstaat een route! Zo begint een wonderlijke zoektocht voor Roos, waarbij haar eigen kaarten haar de weg wijzen naar de mooiste plekken. Maar lukt het haar om iets te ontdekken? (4-6 jaar)

kinderboekenweek: voertuigen en op reis
Met Roos op reis (Deborah Marcero)

9. Superbeesje is al onderweg

In Superbeesje is al onderweg gaat het over een mini beestje dat een superheld is. Hij gaat op reis langs een olifant die vastzit in de Afrikaanse modder, een hond die boven een afgrond hangt te bengelen in de Grand Canyon, een kameel die droogstaat in de Sahara en een verwarde slang ergens in de jungle … (vanaf 3 jaar)

kinderboekenweek: voertuigen en op reis
Superbeesje is al onderweg (Guido van Genechten)

10. Op vakantie met de familie Muis

In het boek op vakantie met de familie Muis gaat Postbode Muis een spannende reis maken, de hele wereld rond. Samen met Mama Muis, Felix, Tommie en Lola gaat hij naar het strand, op safari in de jungle en picknicken in de bergen. En overal is heel veel te zien! Een leuk kijk- en benoemboek. (vanaf 4 jaar)

kinderboekenweek: voertuigen en op reis
Op vakantie met de familie Muis (Marianne Dubuc)

Genoeg kinderboeken over reizen en voertuigen dus!

Deze bovenstaande boeken spreken mij heel erg aan voor mijn voertuiglover van 2 en mijn avontuurlijke speurneus van 6, haha.

Kende jij al een van deze kinderboeken over reizen en voertuigen? Over welke boeken lezen jullie graag voor het slapengaan? En heb je tot slot nog andere aanraders binnen dit thema? Dan hoor ik graag je tips! Klets gezellig mee in de reacties hieronder.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.