Vorige jaar had ik voor mijn collega’s in de kerstkaart een kleine, schattige chocoladereep gedaan. Vond ik cute. Dit jaar wilde ik ze weer met een kleinigheidje verrassen, maar dan iets origineels (en een beetje bio). Ik nadenken; wat is leuk, niet te duur en past in de enveloppe bij de kerstkaart? Ik weet het! Ik ga zelf koekjesmix maken als cadeau! Zo maak je deze “Beetje Bio Koekjesmix” inclusief het plaatje en zakje.

Trouwens, wil je mijn plaatjes hiervan gebruiken? Doe maar hoor, rechtenvrij!

Zelf koekjesmix maken als cadeau

zelf koekjesmix maken als cadeau "Beetje Bio Koekjesmix"

Recept voorbeeld “Beetje Bio Koekjesmix”

Ik gebruikte zelf als inspiratie onze Indische pisang goreng, maar maakte het net wat anders. Het idee is dat je de droge ingrediënten alvast in het zakje doet en de natte ingrediënten kunnen ze er later zelf bij doen. Je kunt natuurlijk van alles en nog wat kiezen. Zelf gebruikte ik de volgende “droge ingrediënten”:

De koekjesmix moet uiteindelijk toegevoegd worden aan een geprakte banaan en twee eetlepels water. Uit dit plakkerige beslag vervolgens 3 bolletjes scheppen en dit in een pan met wat olie aan beide zijden bruin bakken. Tip: zorg dat ze zelf niet teveel ingrediënten nodig hebben of moeten doen, dat is het leukst.

Ook leuk: een foto-receptenkaartje

Het recept moet je natuurlijk eerst even zelf uitproberen en dat is meteen een mooie gelegenheid om de boel direct op de foto te zetten. Maak er wat leuks van met een doek, kraaltjes of weet ik het. Zelf maakte ik er iets kerstigs van met een banaan. Met de foto maak je een mooi kaartje, waar je ook het recept opschrijft. Een heel handig programma hiervoor is picmonkey. Print de kaartjes uit.

zelf koekjesmix maken als cadeau; mix & foto maken

DIY: Zakjes vouwen

Je kunt zakjes kopen of vouwen. Dat laatste is goedkoper. Ik gebruikte bruin papier (€2,- Bruna) en gewoon plakband, maar zelf kun je natuurlijk ook ander cadeaupapier gebruiken en bijvoorbeeld washi tape. Via Pinterest kwam ik dus op deze site en vouwde de zakjes. Kijk zeker op Pinterest onder “zakjes vouwen” want er stond nog zo veel meer leuks tussen. Tip: zorg dat je de onderkant goed dicht plakt, want het meel piept er anders zo tussen uit. De bovenkant sloeg ik 3x om en deed vervolgens het kaartje eraan vast met een nietje.

zelf koekjesmix maken als cadeau: beetje bio zakjes vouwen

Resultaat

Een super cute, klein kerst presentje, dat past in de enveloppe. Ik ben benieuwd naar wat ze ervan vinden 🙂 Hebben jullie ook leuke kerstpresentjes gemaakt/gekocht/gekregen?

zelf koekjesmix maken als cadeau

Meer lekkere recepten?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

6 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.