De Juliana Toren is een pretpark in Apeldoorn speciaal voor jonge kids tot 10 jaar. Naast allerlei attracties is er een grote speeltuin aanwezig. Blogger Sonja van TwinStyle gaat voor Mama’s Jungle op pad met haar tweeling van bijna 5 jaar 😉 Hoe leuk is de Juliana Toren voor kleuters van 4-5 jaar?

TIP: Wil je goedkopere kaartjes voor de Juliana Toren? Combineer je dagje uit met een hotelarrangement incl. kaartjes als je verder weg woont. Of bestel kaartjes met korting via de ANWB.

De Juliana Toren vond ik vroeger al leuk, is het nu ook nog zo?

Toen we -ongelooflijk maar waar- een paar weken geleden nog ruim twintig graden de vakantie inluidden, stond er voor ons een tof dagje uit op de planning; op naar Apeldoorn; hier vind je namelijk Koningin Julianatoren; een mooi pretpark voor heel jong, jong en oud. Ik kende en herkende nog veel uit de tijd dat ik jong was, heul heull lang geleden, en het grappige is dat sommige elementen en attracties nog steeds zo zijn als pak hem beet 25 jaar geleden (gunstig genomen). Met de twins en hubby deed ik vandaag een trip down memory lane en mijn conclusie was al snel; dit is perfect voor mijn twin-duo ( en voor ons eveneens!)

Juliana Toren leuk met kleuters Juliana Toren leuk met kleuters

Aaii, file leed! Maar een feestelijk onthaal.

We waren niet de enige die besloten naar de Koningin Julianatoren te gaan; het mooie weer en het eerste weekend van de prachtige start van de meivakantie zorgde voor een hoop fileleed, een kind dat moest plassen (uiteraard als je nog een half uur in de file staat), vroeg C. of we er al waren toen we net de oprit van de snelweg opreden en was ruim een uur reizen voor de twins al een laaaange dag, en dan ben je er net. Het leuke was de mooie versiering bij de ingang, waardoor je feestelijk onthaald wordt. En daar stond meteen de nieuwe attractie te shinen; De Hoge Hoed. Deze vrije val toren is voor echte (kleine) dare-devils, en hoewel ik een weeïg gevoel in mijn maag kreeg (ouderdom?), genoten de twins en manlief van de val. Goed, dat vond ik vroeger vast nóg leuker 😉 Het bakje ‘valt’ namelijk niet alleen, het draait ook nog eens rondjes. De twins waren er niet weg te slaan, en wilden ‘nog een keer’!. En ‘nog een keer!!’. En.. nou je raad het wel. We hebben na ronde drie besloten dat het tijd is om verder te gaan, er was nog zoveel leuks te doen! En dat lukte.. toen de twins de hoek om gingen en zagen wat er nog meer was.. waren we nog LANG niet thuis.

Juliana Toren leuk met kleuters

Juliana Toren leuk met kleuters

Is de Juliana Toren leuk voor kleuters van 4-5 jaar?

Het voordeel aan dit pretpark vind ik dat je met twee vierjarigen, maar ook met jonger of oudere brusjes hier makkelijk terecht kan. Er is voor de allerkleinsten, peuters, kleuters en voor de oudere schoolkinderen genoeg om je uren te vermaken, ondanks dat het park zelf vrij compact is. Ik denk dat het voor tieners en jong volwassen niet geschikt is, omdat de harde thrills uitblijven De twins konden is bijna alle attracties, de meeste attracties hebben namelijk een eis van >95 cm en vaak eronder onder begeleiding van een volwassenen ook toegankelijk. Doordat het park vrij compact is, is het overzichtelijk, en kun je nog wel vijf minuten iets minder ongerust dan in een mega park je zoontje even missen, die een nieuw speeltuintje had ontdekt (oeps, slik, hartverzakking, maar gelukkig snel terecht).

Juliana Toren leuk met kleuters Juliana Toren leuk met kleuters Juliana Toren leuk met kleuters

Toffe oude én nieuwe attracties

Het is voor mij een zee aan herkenning, want ondanks dat er een hoop extra en nieuws is bijgebouwd, zijn het vertrouwde helikopterritje, de rolschaatsachtbaan, de trapfietsen, het reuzenrad en de botsbootjes gewoon nog ‘De oude’. Wat geweldig om te zien dat de twins zich net zo erg vermaken als ik ’25’ jaar geleden. Ja, echt een aanrader dit!

O, en mocht je niet zulk geweldig weer hebben (tips bij een regenachtig bezoek aan de Juliana Toren) als dat wij hadden; daar hebben ze ook over nagedacht; naast de botsauto’s is er ook een indoor speeltuin, waardoor je ook met regenachtige dagen je (kids) prima vermaken. Voor herhaling vatbaar, en niet pas over 25 jaar!

TIP: Wil je goedkopere kaartjes voor de Juliana Toren? Combineer je dagje uit met een hotelarrangement incl. kaartjes als je verder weg woont. Of bestel kaartjes met korting via de ANWB.

Ga jij voor het eerst naar het park? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring! En ben jij wel eens bij de Juliana Toren geweest? Welke attracties vinden jouw kids helemaal geweldig? Klets gezellig mee in de reacties hieronder.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.