Hi-la-risch! Ik vind dat zo’n leuk programma. Aangezien ik nauwelijks tv kijk heb ik laatst bijna alle herhalingen van dit seizoen JVMV (VIPS) gekeken. Waarom vind ik dit zo leuk? Nou, zet twee totaal verschillende mens-types bij elkaar en kijk wat er gebeurt. Een klein menselijk experiment. Leuk! Geinig! Lachen! Ik zat zo een beetje na te denken wat er zou gebeuren, als ik zou meedoen aan jouw vrouw, mijn vrouw….

Wat als ik zou meedoen aan “Jouw vrouw, mijn vrouw”?

Ik zou trouwens nooit écht mee doen. No way dat ik mijn kindje aan god-mag-weten-wie toevertrouw. Daarnaast is alles op tv zo nep, dat ik een beetje een haat-liefdeverhouding heb met dit soort programma’s. Maar ik kan je wel een klein voorproefje geven hoor, van deze aflevering die niet komt. Want moet je eens lezen waarin ik terecht kom 😉

jouw-vrouw-mijn-vrouw

 

Ik stap een vreselijk goor huis binnen

Ik stap een huis binnen. Het huis van een chaoot, verzamelaar en een rommelpot in één. Overal ligt wat en er is duidelijk lang niet schoongemaakt. Ik stap over de pizzadozen heen. De keuken is in geen jaar schoongemaakt. De koelkast stinkt als een gek. Niet gek ook, want de groene randen en pluisjes puilen uit de rubbers. De badkamervloer is al niet beter. Mijn voeten piepen over een plakkerige laag en overal liggen haren. In allerlei verschillende kleuren. Het ontbijt is niets of bestaat uit gebakken of gefrituurd. ‘s Avonds wordt er kant-en-klaar eten besteld. Het kind zit veelal bij oma en elke avond zijn er mensen over de vloer tot diep in de nacht. Elke dag is anders, totaal geen structuur. Geen werk, overdag slaap ik uit. Lang uit. En verder doe ik niet veel, tot de avond weer dan valt. Zuipen en feestjes. Mijn nieuwe man zie ik nauwelijks want hij doet altijd ‘zijn ding’ maar wie, wat, waar? Geen idee. Deze personen leven zeer individualistisch en het leven is één groot feest.

Ook leuk: “Als ik geen kinderen had, een miljoen zou winnen, de baas zou zijn.. (Als ik .. dan .. Tag)”

Tijd voor mijn regels!

Yes, eindelijk mijn regels. We hoeven er heus niet om 6.00 uur uit, maar een uurtje of 9 lijkt me prima. Eerst maar wat rust in huis. We gaan opruimen. Samen. Alle troepjes weg en alle lades en kades indelen en sorteren in vakjes. Eerst hetgeen dat ‘moet’ en dan is er ruimte voor het ‘plezier’. De kleine blijft mooi thuis en we gaan een dag als gezin op stap. Een lekker gezond broodje mee voor onderweg en wat water. ‘s Avonds kook ik. GEZOND. En we eten lekker burgerlijk met z’n drieën aan tafel. In de avond brengen we samen de kleine naar bed brengen. En dan kunnen we best even iets voor onszelf doen…

Wat ik leer na deze aflevering? In het eindgesprek vertel ik dat ik toch wat meer mag loslaten qua structuur. Soms mag je ook best eerst voor plezier kiezen. En daarna voor de moetjes. Toch zou ik het nooit meer doen! Ruilen met zo’n goor, chaotisch huishouden 😉 Stel dat jij zou mee doen aan dit programma? Wat zijn dan jouw “lessen”?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

 1. Haha, leuk artikel! Ik vind dat ook een heerlijk programma.

  Lekker bij anderen binnenkijken. Vooral leuk om hun huis en hun gewoontes te zien.

  Moet trouwens zeggen dat de uitzending met Dick Jol mij het meeste is bij gebleven.
  Ik vond Sterretje heel anders dan ik gedacht had, veel leuker. En Dick Jol…. tja…;)
  …Miranda schreef als laatst…Paasbrunch: de foto’sMy Profile

  • Lori Reply

   Ja, die Dick Jol HAHAHA. En zeker, Sterretje heeft met dit programma zijn credits terug verdiend.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.