Een klusverslaafde man hebben, heeft zo z’n voordelen! Maarreh, nadelen zijn er ook 😉 Je weet dat je getrouwd bent met een klusverslaafde man als..

Hier begon het zo’n beetje. Lees ook: “Zwanger en net een huis gekocht: “De Zwangere Klusjesman”

Je weet dat je getrouwd bent met een klusverslaafde man als..

Je leert doorslapen op herrie

..je geboor en geschroef na 21.00 uur als volkomen normaal beschouwd. En je nageslacht er tevens altijd doorheen slaapt. Je ook met regelmaat uit je bed wordt geplukt om even iets vast te houden. Je dit natuurlijk uit liefde doet, maar dan wel de volgende dag “uitslaapochtend” hebt.

Verstand van zaken

..je als meisje het juiste onderscheid maakt tussen een schroeftol en boormachine. En ze kan bedienen ook. Je precies weet welk schroefje je moet aangeven en je als manlief nog aan het werk is alvast het een en ander demonteert zodat hij bij thuiskomst direct aan de slag kan gaan.

Ook leuk: “De tuin van een klusser zie je hier

Nieuwe plannen.. alweer!

..je alweer slapeloze nachten krijgt van alle plannen die je worden voorgelegd, terwijl de huidige klus nog volop in ontwikkeling is. En je man jou ook precies weet te bespelen: “..maar ik bedoel dit niet per se nú hoor. Maar op de langere termijn.” En jij direct bij jezelf denkt: “Jaja.”

Een taalgelukje

..je vocabulaire een hoop nieuwe (veelal hilarische) scheldwoorden rijker is. Je je hart vasthoud tot de dag dat de kleine papegaai d’r mondje op een of ander niet zo handig moment open trekt.

Stuur ‘m gauw naar de bouwmarkt!

..je precies door hebt dat er iets aan de hand is als manlief rusteloos heen en weer ijsbeert door de woonkamer. Je hem gauw commandeert om even langs de Praxis of Gamma te gaan om wat hout te halen. En hem vervolgens opdraagt er maar gauw iets mee te doen.

Weer die rotzooi, ik blijf stofzuigen

..je gewoon wéét dat wat jij nu staat te stofzuigen straks weer vol zaagsel ligt. Net zoals je ook gewoon weet dat dingen nooit, nóóit af zullen zijn. En nooit, nóóit recht en perfect genoeg zullen zijn. En je regelmatig al het commentaar op andermans “gepruts” aanhoort.

Ook lezen: “Moeten jouw kinderen helpen in het huishouden?

Maar uiteraard ook 🙂

Schat, ik wil graag dít

..je binnen no time een professioneel in elkaar geknutselde moestuin hebt staan als jij dit graag wilt. Of je na een paar avondjes werk nieuwe keukenkastjes hebt hangen (mét aanpassingen om het net even wat beter passend of mooier te maken).

Geen help mijn man is klusser-taferelen

..de klusjes in huis&tuin gewoon gedaan worden én de dingen ook (uiteindelijk) altijd af komen. Je heel trots op je man bent omdat hij een echte doorzetter is en hij jullie huis en tuin zo mooi heeft gemaakt.

Lees verder: “Klussen en de muur verven in ons huis, en peutergirl helpt

Ik hou van je schat 😉 Wat is een hele goede eigenschap van jouw partner? Klets mee in de reacties en steek er effe een grote veer in!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.