Ik heb licht nodig hier in mijn huis. Zeker in de winter en daarom stoor ik me aan de donkere trap. Al maanden wil ik dat donkere trapgat verlichten. Ik heb “de trap verven” niet voor niks op mijn 101-doelenlijst gezet 😉 En eindelijk is mijn motivatie daar. Misschien niet echt de ideale periode, met een onderzoekende dreumes en drie harige, hijgerige, hongerige honden in je huis (2 logees). Maar als de drive daar is, kun je er maar beter gebruik van maken ook!

Leestip: “Je trap mooi maken voor je eigen plezier (en gunstig voor de verkoop)*

Gelukkig had ik al een stukje van de trap verven eerder gedaan

De zijkanten van de trap zijn het makkelijkst. Je kunt namelijk gewoon nog de trap op en af. Wel zo handig als je al in het huis woont. En deze zijkanten had ik op een eerder moment al geverfd. Met grondverf voor muren gewoon. Waarop manlief vroeg met een opgetrokken wenkbrauw: “Hoezo haal je nou muurverf dan?” Pff, ja geen idee (sja.. wie haalt er dan ook muurverf voor de trap?).

Misschien voor de anti-klussers zoals ik: “info filmpje stap voor stap de trap verven” 😉

De trap verven in 100 dagen

Oke, niet echt 100, maar gevoelsmatig wel. Haha. Wist je dat je de trap mega, maar dan bedoel ik ook echt mééga veel gebruikt op een dag? Omg. Mijn trap verf-schema is zoiets:

 • Dag 1 ochtend: de even treden met grondverf
 • Dag 1 middag: de even treden met grondverf
 • Dag 2 ochtend: de oneven treden met grondverf
 • Dag 2 middag: de oneven treden met grondverf
 • Dag 3 ochtend: de even treden + zijkanten met hoogglans bloesemwit
 • Dag 3 middag: de even treden + zijkanten met hoogglans bloesemwit
 • Dag 4 ochtend: de oneven + zijkanten treden met hoogglans bloesemwit
 • Dag 4 middag: de oneven + zijkanten treden met hoogglans bloesemwit

Een extra tipje tijdens het verven van je trap

Onthoud welke tree geverfd is. Zeker voor de volgende lagen wit (de eerste laag is niet zo moeilijk op een donkere trap, haha). Dus welke treden kun je gebruiken? Ik leg gewoon de badstickers van de kids op de treden die niet nat zijn 😉

Klaaaaar met de trap

Tadaaaaaaaaaaaaa, grijze haren van de stress, witte plukken van de verf, nagels van een bouwvakker, droge handen als een olifantenslurf, een verwonde duimmuis (iets met verfblikdopjes en beitels) maar………….. >>doel 55<< voltooid!

trappetje verven

 

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

9 Comments

 1. Een trap verven is inderdaad geen gemakkelijke klus. Ik vind het schuren altijd de lastigste stap die tevens de meeste tijd in beslag neemt. Jouw resultaat is in ieder geval erg mooi geworden. Wellicht ga ik binnenkort ook met mijn eigen trap aan de slag!

 2. Oh dat ken ik … ik heb vorig jaar onze trap ook wit geschilderd, iets waarvan ik hoop dat ik het niet snel nog eens zal moeten herhalen 😉
  Dus R.E.S.P.E.C.T 😉 Het is heel mooi geworden!
  …Sheena schreef als laatst…Dalton BroekjeMy Profile

 3. Mooi hoor, zo’n witte trap. In dut huis zit precies zo’n zelfde open bruine trap. Daar zaten van die halve maantjes op die we gelijk hebben weggehaald. De trap is nu wit maar hebben er toch voor gekozen om er van die donkere zwarte traptreden op te leggen. Scheelt iets in aantal keer schoonmaken. Die lichtjes zijn echt mooi gedaan. Zie je steeds vaker.
  …linda schreef als laatst…Jouw of Mijn!My Profile

  • Lori Reply

   Toen tijdens de verbouwing moesten ook de muren opnieuw. Toen heeft manlief via die muur in de zijkant van de trap gaatjes gemaakt en ledjes in gedaan. Cool hè 😀

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.