Ik krijg wel eens de opmerking naar mijn hoofd geslingerd: “Jij leeft echt onder een steen!”. Dan denk ik daar altijd achteraan: “Ja, maar daar leef ik prima. Laat mij lekker”. Maar het klopt wel. Neem internet. Voor mijn online werk als blogger hard nodig, maar ik heb mijn eigen ouderwetse maniertje. Handig? Mwaahh niet altijd. Tijd voor supersnel internet en glasvezel 🙂

Glasvezel is een duurzame en stabiele manier van internetten. Via een glasvezelnetwerk verstuur en ontvang je data via lichtsignalen die door glasvezelkabels worden doorgeseind. Net zoals hoe vroeger informatie via morsecode werd doorgepiept, maar dan vele malen sneller.

Waar is je TV?!

Wanneer ik bezoek ontvang thuis, zie ik onder het kletsen de ogen door de woonkamer schieten. Ik voel ‘m al aankomen en ja hoor, daar is ‘ie: “Waar is je TV?!”. Ja, die heb ik dus niet. En dat is blijkbaar héél raar. Om toch een beetje maatschappelijk normaal over te komen zeg ik dan steevast: “Maar de kinderen hebben wél allebei een tablet hoor, daar kan alles op”. In mijn optiek is dat juist modern. Toch?

Onbeperkt, soort van

Bij het ontbreken van een TV, werd ineens ook het “Internet, TV en bellen” abonnement een dingetje. Want een abonnement voor TV, heb ik niet nodig. Bellen doe ik met mijn smartphone. En los internet thuis is eigenlijk overbodig. Bij mijn telefoonabonnement heb ik namelijk Unlimited Data. Een soort unlimited, want na het verbruik van 5 GB data, moet ik per keer 1 GB bijbestellen. Maar da’s dan wel weer gratis. En dan ben ik gek onder die steen, hè?

Afijn, met die in principe onbeperkte data én de moderne hotspot functie kunnen zowel de kids als ik op onze smartphone en tablets, al onze online dingen doen. Het “internet, TV en bellen” item, kan dus van mijn Vaste Lasten Excelletje geschraapt worden. Katjing, scheelt weer money.

En toen werd internet ineens lastig, onder die steen

Maar onder die steen dus, is inmiddels ook mijn huidige smartphone lichtelijk verouderd. Het scherm twee keer gebroken – en gerepareerd (want dat is duurzaam hè). En nu fokt mijn internet het.

Zo zit ik verplicht naast de kinderen mee te kijken naar stomme filmpjes, omdat de hotspot anders te ver weg is en ik ook even me-time wil tijdens die schermpjestijd. Een online artikel schrijven duurt nu wel heel lang. En een paar “essentiële” apps, zoals Squla en mijn dierentuinspelletje steken nu ook de middelvinger op..

Ik kruip op mijn steen en zie het licht

Langzaam kruip ik onder mijn steen vandaan. Zoekend naar de nieuwste smartphone met de beste camera, bekijk ik de mogelijkheden van het snelste internet vanuit mijn huis en doe ik ondertussen een glasvezel check. Toch maar een wifi punt installeren en doen wat gewone mensen doen? Gewoon internet thuis nemen?

Ook leuk: “Column | De onzekere selfie en mijn zelfbeeld..”

Blegh, hebben die anderen toch gelijk. Ik haat dat 😉 Maar hey, nu zit ik wel lekker óp mijn steen modern te wezen. Ik zeg: ..

“Tijd voor een superscherpe selfie, die ik razend snel online kan plempen.”

Afbeelding: Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.