Ingrediënten in cosmetica, je moet er maar zin in hebben om dat uit te pluizen. En tja, toevallig vind ik dat dan wel weer leuk! Maar makkelijk is anders. Zeker omdat meningen verschillen en de wetenschap, tja.. die spreekt elkaar ook nog wel eens tegen 😉 Daarom bij voorbaat de melding dat alles wat ik schrijf over ingrediënten een combinatie is van wat ik heb geleerd, heb opgezocht, maar ook puur en alleen mijn eigen persoonlijke mening dan daar weer over. Vandaag over parfum in cosmetica en het testen van een paar kinderproducten van Naïf.

Ook leuk: “Lijst van goede ingrediënten in cosmetica, waarop letten + huidtherapeutische adviezen”

Hoe zit het met parfum in cosmetica

Laten we het voorbeeld nemen van het ingrediënt “parfum”. Er zijn 26 parfumingrediënten die erom bekend staan dat zij een allergische reactie kunnen uitlokken. Niet fijn als het om het tere huidje van je kleine baby gaat. Daarentegen zijn er ook zat baby’s die nergens last van hebben. Je kunt daarnaast van mening zijn om het liefst alle parfumingrediënten te vermijden maar je kunt er ook voor kiezen om alleen de bekende parfumallergenen* te vermijden.

* parfumallergeen: een allergeen is een stofje dat een allergische reactie kan uitlokken.

Whoops, te hard geroepen

Dat brengt mij meteen bij het volgende: laatst plaatste ik een opmerking over Naïf en dat verdient een kleine toelichting. Ik viel erover dat zij toch parfum gebruiken terwijl zij (allergeen)parfumvrij claimen te zijn. Ik kreeg een fijne, positieve mail van Naïf en na wat mailcontact werd duidelijk dat er wél (een beetje) parfum werd gebruikt, maar níet één van die 26 parfumallergenen. Het moge maar duidelijk zijn 🙂

En toen mocht ik de producten van Naïf testen

Met mijn opmerking daagde ik Naïf uit en zij vervolgens mij door het aanbieden van een proefpakketje. Aii, meteen een ethische kwestie wat betreft ik-doe-niet-aan-reviews-en-reclame op mijn blog. Maar.. ik krijg een vrijbrief qua informatie en ik dacht, wellicht is het leuk om een paar ingrediënt analyses te schrijven en zo wat diepte info te geven over ingrediënten aan de hand van de producten van Naïf.

Hoe leuk, dat – aangezien ik niet thuis was – ik het Naïf pakketje bij mijn – nog redelijk onbekende – buurvrouw ging ophalen, haar beginnende-moestuintje zag en wij een heel leuk gesprek hadden over bio enzo. I Like Those Things In Life…

Hier de product analyses

Hoe kijk jij naar parfum in cosmetica? Klets mee over huidverzorging en ingrediënten in de reacties hieronder.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.