Vandaag duiken we weer in de INCI(ingrediënten)-lijst van een baby product. Ook nu probeer ik weer een neutraal standpunt in te nemen, door de claims te toetsen aan de hand van de ingrediëntenlijst op de achterkant van de verpakking. Een tijdje terug kreeg ik dus een paar baby cosmetica producten van het merk Naïf, met de ‘vrijbrief’ er over te schrijven wat ik wil, top!! Vandaag bekijk ik de Nurturing Cream van Naïf. Een vettige babyzalf.
Ook leuk: “Lijst van goede ingrediënten in cosmetica, waarop letten + huidtherapeutische adviezen”
Inhoud
Nurturing Cream van Naïf
Een vettige babyzalf voor de babyhuid
De Nurturing Cream van Naïf is een vettige babyzalf. Je gebruikt het bij droge plekjes op de huid.
Welke ingrediënten zitten erin?
Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Persea Gratissima Oil, Glycerin, Methylpropanediol, Gossypium Oil, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Citrate, Parfum, Xanthan Gum, Sucrose Laurate, Alcohol, Tocopherol, Helianthus, Annuus Seed Oil, Bisabolol, Caprylyl Glycol, Phenylpropanol, Citric Acid, Sodium Hydroxide (update 2019: de ingrediëntenlijst is iets veranderd, de analyse is gebaseerd op de oude lijst. Klik hier voor de recente ingrediëntenlijst.)
De getoetste claim
Aldus Naïf: “Breng een kleine hoeveelheid aan wanneer de huid droog aanvoelt, of na een bad. Ideaal voor gebruik op het gezicht, lichaam en de billetjes. Beschermt de huid tegen irritatie.”
Analyse
Er zitten ongeveer 20 ingrediënten in het product. Bovenaan de ingrediëntenlijst zie je een aantal natuurlijke oliën. Veel huidverzorgers en verzachters. Ook zien wij parfum, gelukkig geen van de parfumallergenen. De pH-waarde van het product is 6.0|7.0. Zie verder tabel:
Conclusie & mijn eindoordeel over de Nurturing Cream van Naïf
Over de ph waarde van de baby huid
De babyhuid is dunner en kwetsbaarder. De pH waarde van de babyhuid is iets lager dan die van ons (onze pH = 5,5) waardoor die babyhuid dus iets zuurder is.
Na het badje (water is pH 7 ongeveer) kan de babyhuid droger aanvoelen (water droogt de huid uit). Dat is de reden dat je een baby niet te vaak in bad moet doen, zeker niet te vaak met een schuimend middel moet wassen en vandaar de tip om wat olie bij het badwater te doen.
Als de babyhuid geïrriteerd is kan de pH te hoog of te laag zijn. Of er is natuurlijk iets anders aan de hand. In vergelijking met de normale zuurgraad van de babyhuid vind ik pH 6.0|7.0 wat aan de hoge kant voor een crème, maar dit is nooit het enige waar je op moet letten in een product, natuurlijk.
Ook leuk: “Ik analyseer de billencrème van Naïf” (Diaper cream Naïf) en “bekijk de babyshampoo analyse van Naïf” (Nourishing Shampoo)
Goede ingrediënten in de crème & parfum
Er zitten hoog in de ingrediëntenlijst een hoop natuurlijke, verzorgende ingrediënten. Dat vind ik echt een plus! Ik zie verder ook geen schadelijke ingrediënten. Parfum blijft een discussiepunt. Een geurtje is lekker en sommige parfumstoffen kunnen geen kwaad. Anderzijds, weet dat parfum wel huidirritatie kan uitlokken, maar het hoeft niet. Naïf gebruikt geen van de bekende 26 parfumallergenen.
Goed te gebruiken bij droogte
Als de babyhuid droog aanvoelt kun je dit product dus heel goed gebruiken vanwege de verzorgende en verzachtende ingrediënten. Als de huid geïrriteerd is, ligt het er natuurlijk wél aan waardoor. Irritatie door enkel droogte? Jazeker. Irritatie door een overgevoeligheid voor een van de ingrediënten? Dan natuurlijk niet.
Welke crème gebruiken jullie voor de kinders? Waarom heb je daarvoor gekozen en weet je wat erin zit? Ik ben erg nieuwsgierig! Klets mee in de reacties over ingrediënten in baby crèmes.
Bronnen: CosIng: database ingrediënten
9 Reacties
Ik gebruikte en nu nog steeds mustella. Ik kreeg dit bij mijn bevalling in het ziekenhuis en ben dit eigenlijk blijven gebruiken. Aangezien mijn dochter hier altijd goed mee is geweest.; Soms durf ik wel eens een iets vettigere bodylotion met fruitextracten op haar armen te doen omdat zij net zoals KP heeft.
…Ineke schreef als laatst…Girls in ICT: Facebook automatisch afspelen film uitschakelen
Ook wij gebruiken Naïf. Heel blij mee. Maar heel fijn om dit stuk te lezen, kan ik het daadwerkelijk ook met een gerust hart gebruiken 😉
…Marrit schreef als laatst…De wondere wereld van Jilles #vakantie
Leuk hoe je deze producten zo reviewed, zeker met jouw eigen professionele achtergrond. Wat vind je eigenlijk van de Weleda producten voor een zwangere buik? Of denk je dat smeren geen zin heeft?
…Arcadia schreef als laatst…Mijn derde zwangerschap
Hi, ik vind het ook erg leuk om te doen 🙂 ik kan de producten niet beoordelen zonder de ingrediëntenlijst dus dat vind ik lastig. Ook ligt het eraan met welk doel je het gebruikt. Smeren zou ik altijd doen bij een zwangere buik, het is absoluut geen garantie tegen striae, maar het houd je huid wel soepel en in conditie. Het merk daarentegen maakt dan niet eens zozeer uit, het gaat met name om de massage en doorbloeding van de huid. Er is natuurlijk wel verschil in ingrediënten. Ik heb zelf destijds gewoon met een olie ingesmeerd.
Bedankt voor je antwoord! Zit er over na te denken om gewoon olijfolie of zonnebloemolie te smeren voordat ik ga slapen. Gebruik voor m’n gezicht wonderolie en dat werkt heel goed, maar dat is te vettig voor m’n buik.
…Arcadia schreef als laatst…Mijn derde zwangerschap
Ik gebruik eigenlijk geen creme of lanettecreme. Maar heb een mini van deze creme dus die ga ik proberen…
…Nicole schreef als laatst…Healthy lifestyle: doelen stellen
Ja ik had ook die mini gekregen oa, was erg stijlvol verpakt hè! Lanette is een simpele basiscrème die je prima op droge plekjes kan gebruiken.
Ik gebruik de babyverzorgingsproducten van NAIF sinds enkele maanden. Ik vind het echt heerlijke producten en ben het gaan gebruiken toen ik hoorde dat de ingrediënten natuurlijk en niet schadelijk zijn voor de babyhuid. In tegenstelling tot veel andere merken.
Het bevalt erg goed. Zo goed, dat ik de crème ook zelf gebruik 🙂
…Esther schreef als laatst…Tips voor varen met een baby!
Zeker beter in vergelijking tot een hoop baby cosmetica (tot zover ik het nu kan beoordelen) ! 🙂