In je eigen huishouden ben je een echte mommy manager. Je bent aansprakelijk voor het tekeningenarchief en je selecteert huidvriendelijke verzorging. Ook kies je verantwoordelijke verjaardagscadeautjes en verantwoord speelgoed. Je analyseert voedzaam vocht voor de hete zomerdagen. En dat alles het liefst een beetje eco, gezond en milieuvriendelijk. Een hele organisatie dus en dan komen deze 6 ideale groene gadgets goed van pas, voor de mommy manager!

6x ideale groene gadgets voor de mommy manager!

In mijn groene lifestyle zoektocht kom ik de meest fantastische duurzame, milieuvriendelijke en slimme artikelen tegen die ik graag met je wil delen zoals deze groene tips tijdens het boodschappen doen tegen voedselverspilling. Vandaag delen we tips in het teken van de groene mommy manager.

Handig voor het tekeningen archief

Soms wil je wat tekeningen bundelen. Of misschien twee blaadjes van de opvang of school aan elkaar vast maken.

groene gadgets

Hoe groen is dan deze nietloze-nietmachine. Er komt geen nietje aan te pas, omdat hij iets in elkaar origami-t. De nietloze-nietmachine is gemaakt van gerecycled plastic. En helemaal veilig te gebruiken door kiddo’s en ook voor onhandige mommy’s (hands up).

Ook leuk: “Frisse lente knutseltips voor fruitige kleuters, met een dotje duurzaamheid

Leuke en huidvriendelijke verzorging; natuursponsjes

Die natte washand om snel het slaapzand uit de ogen van je kind te poetsen ’s morgen, word je meestal niet in dank afgenomen.

hergebruiken

Hoe leuk zijn deze natuurlijke zeesponsjes. Peutergirl vind het nu helemaal leuk om zelf haar gezicht schoon te maken en ik gebruik ze voor het verwijderen van make-up. Ze zijn zijdezacht. Dagdag wattenschijfjes. Je kun ze ook gebruiken om mee te verven of stempelen. 

Verantwoorde (beetje vieze) verjaardagscadeautjes

Echte post is leuk! En hoe vies leuk zijn deze wenskaarten van schapenkeutels. Oké, misschien ben ik de enige die van dit soort gekkigheidjes houd.

bron: eco-logisch.nl

Ze zijn bio afbreekbaar en gewoon tof.  Door een speciaal proces van wassen worden de vezels uit de schapenkeutels gehaald en geperst tot deze wenskaarten. Beetje jammer dat ze geurloos zijn. En oja, en wie likt ze dicht..? 😉

Ook leuk: “Omapost; stuur online leuke kaarten naar je offline oma”

De “groene variant” van de hippe, kartonnen speelhuisjes

Grote kartonnen bouwblokken of speelhuizen zijn helemaal hip.

Maar baas-boven-baas groen en hip zijn deze kartonnen bouwpakket lichthuisje met zonnepaneel en ventilator op zonne-energie. Het is gemaakt van gerecycled PEFC/FSC karton en is ook weer recyclebaar. Hoe leuk én leerzaam voor de kiddo’s.

Voedzaam vocht voor de hete zomerdagen

Even wat ander vocht dan “saai” water, is plantaardige melk. Deze pakken kun je gelukkig in steeds meer winkels kopen. Maar er zitten altijd toevoegingen in. Je kunt ook simpel zelf je cashewnotenmelk, amandelmelk of kokosmelk maken.

Het enige dat je nodig hebt is je ingrediënt, water, de tijd en een notenmelkzakje (€9,95). Dit schattige zakje van Bionootje is gemaakt van biologische Hennep. Hennep is van nature anti-bacterieel, duurzaam en milieuvriendelijk. En een groen alternatief voor het notenmelkzakje van nylon.

Ik hoop je weer wat heerlijke inspiratie hebt om óók als drukke mommy manager, je gezin gezond en groen te blijven draaien.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.