Je wilt natuurlijk dat het huis waar je met je kinderen woont zo veilig mogelijk is. Toch is het niet voor iedereen mogelijk om state-of-the-art beveiliging te installeren. Met deze 3 tips beveilig jij low budget toch je huis tegen inbraak (door gastblogger: Sophie van Hal).

Installeer goedkope beveiligingsmiddelen

Bij de term huisbeveiliging wordt er al snel gedacht aan dure alarmsystemen en camera’s. Toch zijn niet alle beveiligingsmiddelen zo extreem duur. Het slot in je deur is namelijk ook al een manier om je huis te beveiligen en dat heeft ieder huis. Hoe veilig een slot is kan je zien aan het aantal sterren dat hij krijgt van Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Ook zijn er nog genoeg andere goedkope middelen die de kans op inbraak verkleinen. Denk hierbij aan anti-inbraakstrips, dievenklauwen, anti-klimstrips en goedkope rolluiken. Als inbrekers aan de buitenkant van het huis al zien dat er aandacht is besteed aan beveiliging, denken ze wel twee keer na voordat ze proberen in te breken. De meeste inbrekers kiezen hun doelwitten namelijk uit op basis van hoe makkelijk ze de woning binnenkomen.

Maak slim gebruik van je tuin

Een andere manier om je huis minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers is door slim tuinieren. De tuin is namelijk een toegangspunt van je huis waar inbrekers zich graag verstoppen. Zorg er daarom voor dat de heggen en planten goed gesnoeid zijn zodat ongezien de tuin betreden onmogelijk is. Ook struiken met grote doornen zijn een goede manier om inbrekers af te schrikken. Om te zorgen dat de inbrekers niet geruisloos door de tuin heen komen, is het aanleggen van een grindpad een goede optie, inbrekers hebben namelijk een hekel aan geluid.

huis beveiligen

Laat het huis bewoonbaar lijken

Wat ook erg belangrijk is om inbrekers te weren is om te zorgen dat je woning bewoond lijkt. Inbrekers gaan vaak op zoek naar huizen waar niemand thuis is, het liefst voor langere tijd. Niemand thuis betekent een kleinere pakkans. Ze herkennen deze huizen door te letten op de hoeveelheid post die op de deurmat ligt en of er ‘s avonds lichten branden. Ben jij voor langere tijd weg of op vakantie? Vraag aan de buurman of een andere bekende of zij de post uit het zicht willen halen zodat het huis bewoond lijkt. Koop een speciale timer waarmee je lampen ‘s avonds een paar uurtjes laat branden, zodat het lijkt of er iemand thuis is.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.