Het kiezen van een oppas voor je kind is een lastige taak. Je wilt natuurlijk de beste zorg. Het vinden van iemand die aan de behoeften voldoet en ook nog eens beschikbaar is, kost tijd. Yoopies helpt bij het vinden van een oppas voor je kind.

Ook lezen: De leukste eco lunchboxen en bekers

Het vinden van een oppas voor je kind

1. Denk – vóór je zoektocht – na over je verwachtingen

Er is niks vervelender dan achteraf te ontdekken dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt. Het is dan ook handig om voorafgaand aan je zoektocht naar de oppas voor je kind jouw verwachtingen te noteren.

Zo kun je tijdens je zoektocht aanvinken aan welke van je verwachtingen de verschillende kandidaten voldoen. Nadat je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, kan jouw zoektocht naar de perfecte oppas beginnen.

Praktische vragen bij een oppas voor je kind

- Welk leeftijd wil ik dat mijn oppas minimaal is?
- Hoeveel wil ik betalen voor een oppas?
- Heb ik regelmatig een oppas nodig of slechts voor een paar keer?
- Voor hoeveel uur in de week dient de oppas beschikbaar te zijn?
- Heeft de oppas een rijbewijs nodig om mijn kinderen bijvoorbeeld naar hun sportaccommodaties te brengen?
- Moet de oppas avondeten kunnen koken voor mijn kinderen?
- Heb ik een oppas nodig die ook tot laat in de avond kan oppassen?
- Wil ik een oppas met veel ervaring of is geen ervaring ook voldoende?

Ook leuk: Hoe handig zijn herbruikbare notitieboeken? + Review MOYU*

2. Waar vind ik de perfecte oppas?

Je kunt de zoektocht naar een oppas het best beginnen met vragen binnen jouw familie- of vriendenkring. Het komt vaak voor dat familieleden of vrienden al eerder ervaring hebben gehad met het zoeken naar een oppas. Zij weten vaak waar je gemakkelijk een oppas kan vinden, of beter nog zelfs, ze kennen een betrouwbare oppas die beschikbaar is.

Ben je er niet in geslaagd om via je familie- of vriendenkring een oppas te regelen? Probeer het dan eens via internet. Er zijn tegenwoordig vele platforms, waaronder Yoopies, waar vele oppassers zich aanmelden in hun zoektocht naar een oppasgezin. Ook ouders kunnen zich op deze platforms aanmelden om te zoeken tussen de grote lijsten aan oppassers.

Platforms, zoals Yoopies, verifiëren de profielen van oppassers om te voorkomen dat ouders gekoppeld worden aan online nepaccounts.

3. Selecteren van de beste kandidaten

Je hebt enkele oppassers in jouw omgeving gevonden die beschikbaar zijn en wilt sommige van hen een berichtje sturen, maar voor welke kies je? Je hebt voorafgaand aan je zoektocht jouw verwachtingen genoteerd. Leg dit blaadje met verwachtingen naast de verschillende oppassers en vink af aan hoeveel van jouw verwachtingen elke oppasser voldoet.

Dit zou je over moeten laten met twee of drie oppassers die aan al jouw verwachtingen voldoen. Een goed advies is om elk van deze oppassers een berichtje te sturen en indien mogelijk een kennismakingsgesprek te voeren. Je ziet namelijk tijdens een kennismakingsgesprek pas echt wie het beste bij jouw kind past!

Ook leuk: kinderboeken tips

Wat vind jij belangrijk bij een oppas voor je kind?

Afbeelding: Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.