Een vrij lege woonkamer met een strak design vind ik erg mooi. Het staat netjes, daarnaast kun je makkelijker opruimen en schoonmaken. Alleen vind ik ook dat zo’n Scandinavische stijl snel haar warmte en het huiselijk gevoel mist. Hoe maak je een minimalistische woonkamer gezellig? Bekijk mijn favorieten en laat je lekker inspireren!

Lees ook: “Een donkere woonkamer opfrissen met kamerplanten”

Een gezellige minimalistische woonkamer; pastelkleuren & planten

Een minimalistische woonkamer gezellig maken, kan goed door pastelkleuren te gebruiken in plaats van zwarte accenten. Anders krijg je al snel zo’n kantoorgevoel. Zo vind ik moderne eetkamerstoelen erg mooi met die strakke lijnen en dunne pootjes. Voor de huiselijke touch, kun je de stoelen combineren met fluffy kussentjes of zelfs een fluffy vaas met gekleurde bos bloemen.

Daarnaast zijn groene planten ook nice om een minimalistische woonkamer gezellig te maken. Denk aan planten in van die ecologisch afbreekbare zakken of hangplanten!

Past een grove of grote bank bij een minimalistische woonkamer?

Een lekkere zachte plofbank, liefst met chillhoekje, is voor mij wel een must in de woonkamer. Toch kan ook een wat grotere hoekbank, prima in een minimalistisch interieur wanneer je bijvoorbeeld een bijzettafeltje, lampen of stoelen met dunne pootjes uitkiest. Qua kleur vind ik oker woonaccessoires heel tof.  

minimalistische woonkamer gezellig maken - bank

De moderne of Scandinavische style combineren met andere interieur types

Om strak en modern te vormen naar mijn eigen stijl en smaak, vind ik de volgende combi’s leuk. Zo hou ik van veel groen, kamerplanten en natuur om me heen in huis. Een natuurlijke inrichtingsstijl dus. Dit is superleuk te combineren met een minimalistische style, waardoor je een frisse openheid creëert, met een gezonde buitenvibe. Daarnaast ben ik gek op industrieel en hout gecombineerd met een Scandinavische look. Zeker in een oude woning, maar ook in nieuwbouw krijg je een leuk boerderijeffect maar dan super stylish.

minimalistische woonkamer gezellig

Een charmant kinderspeelhoekje: modern + speels

Laten we tot slot de kleintjes niet vergeten. Met een speelhoekje in je woonkamer, kunnen ze lekker hun eigen gang gaan, maar zijn ze toch bij jou in de buurt. Ook de kinderspeelplek kun je modern inrichten en het zo combineren dat het toch warm en huiselijk is. Hierbij vind ik ook modern samengesmolten met industrieel, veel hout, pastelkleuren of groentinten en planten super mooi.  

Ook leuk: “Een kinderkamer inrichten, 3 duurzame tips”

Hoe zou jij een Scandinavische of minimalistische woonkamer gezellig maken?

Afbeeldingen: Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.