De zaterdag op Mama’s Jungle is beschikbaar voor gastbloggers die het leuk vinden om iets over hun eigen groene lifestyle te vertellen. Denk aan besparen, consuminderen, minimaliseren, afval scheiden, plastic minderen, tweedehands, zelfvoorziening, duurzaamheid, (moes)tuinieren, biologisch eten, bewust opvoeden. Vind jij het leuk om ons te inspireren over een bepaald onderwerp in jouw leven? Heel graag! Stuur een mailtje naar mamasjungle@hotmail.com.

Tip: geïnteresseerd in groen leven? Kom bij de allerleuke Facebookgroep Groen leven: bloggen en lezen!

fotobron: Pixabay

Gerda: Niet minder maar meer plastic tasjes?

Vorige keer heb ik een blog geschreven over hoe groen ik nou ben en dan ook met name de plastic tasjes die je in de winkels krijgt. Dat er voor betaald moet worden vind ik dan al een stap in de goede richting maar ik heb het idee dat we er nog lang niet zijn. Wat zeg ik? We doen het eerder slechter als beter.

Gerda Reker

Gerda Reker

Ook leuk: “Stappenplan plastic minderen voor beginners”

Elke dag krijgen we folders in de bus

En dan kun je bijna de doos van het oud papier onder de brievenbus zetten, zoveel komt er binnen. Maar ik zie de laatste maanden iets waar ik niet blij van word en dat is dat de folders allemaal in plastic verpakt worden. Daar baal ik zo ontzettend van. Het is voor de jongens en meisjes die de folders lopen natuurlijk handig om niet veel lossen papieren bij zich te hebben maar mensen nog aan toe, denk toch eens goed aan het milieu.

Ook de bladen waar ik lid van ben, sturen ze per post in plastic en nu weet ik dat veel bladen door dezelfde firma gestuurd worden, bundel het dan, denk ik. Maar nee, stuk voor stuk worden ze in plastic verpakt en dat komt hier dan elke donderdag op de mat. En ook de kleinste blaadjes, van pensioen firma’s, foldertjes om iets te bestellen, allemaal in dat vreselijke plastic.

Goed het afval scheiden

Wij waren vorig jaar in Duitsland, een weekje weg in de Eifel en daar moest je het afval heel goed scheiden. Daar moest je wel even goed over nadenken want dat ben je immers niet gewend. Ik moest er zelfs ruimte voor maken in een hokje waar ook de stofzuiger stond, een werk hok zeg maar. Haha ik vond het nog leuk ook. Je had wel plastic afvalzakken natuurlijk en die waren in de kleuren: Geel, rood, wit, blauw en grijs. In de gele moest papier, de rode was voor luiers en maandverband, de witte voor alles wat met plastic te maken had en de blauwe voor glas. Natuurlijk was de grijze voor het overige afval maar daar zat veel minder in dan thuis, logisch dan natuurlijk maar wat een gedoe is dat eerst.

Ik vond het wel wat hebben en zat in gedachten bij thuis. Je hebt dan 5 containers nodig. Waar moeten die dan staan en hoe vaak moet de vuilniswagen dan komen? Dat is niet te doen en is ook erg duur denk ik. Ik weet dat er plaatsen zijn waar ze drie containers hebben, ook eentje voor papier. Maar 5 is wel erg veel. Ik vraag me dan ook af hoe ze het precies gaan scheiden allemaal maar ach, ik deed wat er van me gevraagd werd en ik vond het gek genoeg leuk om te doen, aangezien ik een fan ben om het milieu goed te houden.

Toch maar eens op onderzoek uitgaan en kijken of we het hier in Nederland beter kunnen krijgen en dan wil ik eens beginnen met al dat plastic om die folders heen, doen jullie mee?

(Lori: dit is inderdaad een hoop onnodig plastic. Zelf heb ik een dikke nee-nee sticker op de brievenbus. Ik vind aanbiedingen leuk en handig, maar merkte dat ik de blaadjes zo snel en achteloos weggooide. Zonde. Inmiddels lees ik de aanbiedingen gewoon op mijn telefoon. En alleen als ik iets speciaals zoek. Scheelt meteen een hoop onnodige aankopen.)

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

  1. Hier in Apeldoorn hebben we zelfs vier containers die allen afgewisseld geleegd worden. Wij slaan soms een keer over wanneer de container nog niet vol is. Zo wordt het papier, groen, plastic en restafval gescheiden. Werkt prima

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.