Vandaag stel ik jullie voor aan Gerda Reker. Ook zij is in haar leven bewust bezig met een groene lifestyle. Gerda stuurt mij af en toe een artikel zodat we ook een groene glimp in haar leven te zien krijgen. Super leuk! Ik kijk erg uit naar haar succes verhalen en hoop op veel groene inspiratie! In de gastblog-serie “hoe groen is Gerda” staat Gerda Reker stil bij de simpele dagelijkse dingetjes en geeft ze je een kijkje in haar gedachtes. Vandaag: plastic tasjes!

Wil jij ook een keer vertellen over jouw groene lifestyle in een gastblog? Superleuk!! Stuur een mailtje naar mamasjungle@hotmail.com

fotobron: Pixabay

Hoe groen ben ik nou eigenlijk?

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Gerda Reker en ik ben 58 jaar. Ben bijna 40 jaar gelukkig getrouwd en we hebben 3 kinderen en 4 kleinkinderen. Mijn passie is bloggen en positief in het leven staan. In een wereld die verbeterd moet worden en dat begint bij mezelf.

Zo prefereer ik een groen leven.  Dat houdt in dat ik gezond wil eten. Ik eet wel vlees maar ga daarvoor naar een biologische boer in ons dorp in de provincie Groningen want ik heb geen zin om resistent te worden voor antibiotica wat veel in ander vlees zit. Ook heb ik een kookboek: koken zonder pakjes en zakjes omdat ik vers wil koken

Gerda Reker

Gerda Reker

We hebben allemaal een soort levensstijl die bij ons past. Iedereen is daar vrij in en het is een keuze die je maakt. Maar we leven samen wel in een wereld die we samen ook goed moeten houden. Zo zag ik eens een interview met astronaut: Wubbo Ockels. Hij lag op zijn sterfbed en hij was erg emotioneel, met name omdat hij, buiten dat hij zijn geliefden moest achter laten, zijn missie niet heeft kunnen volbrengen. En die missie was om de wereld beter te maken. Beter te maken in de zin van dat we veel beter na moesten denken over het milieu. Hij liet beelden zien over de ozonlaag, die wel heel slecht was en dat kwam door uitlaatgassen, fabrieken en wat al niet meer. Dat is denken in het groot wat hij deed.

Ik ben daarover na gaan denken en dacht natuurlijk aan het milieu maar ook aan onze eigen gezondheid. Nadat ik het een of andere in mijn hoofd, de revue heb laten passeren, ging ik nog beter nadenken hoe ik kon helpen om het milieu goed te houden.

Ook leuk: “Stappenplan plastic minderen voor beginners”

Plastic-minderen met tasjes

Wat mij altijd heel erg stoort zijn al die plastic tasjes. Nu is het gelukkig zo dat je moet betalen voor een plastic tasje en als ik er om denk, heb ik altijd een boodschappentas bij me, maar er zijn ook winkels die alles nu in papier verpakken. Wat is nu beter? Ik heb ook eens een uitzending gezien, dat er in de zee zoveel plastic zit, dat het in het lijf van de vissen zit, ik gruwde daar gewoon van, wat erg, we moeten maken dat het plastic uit ons dagelijks leven gaat. Maar ook papier is niet goed want daar worden weer bomen voor gekapt en is het niet zo dat wij ons zuurstof daar van krijgen? Dus dat is ook niet goed. Ik zou dus heel graag willen dat iedereen een tas bij zich heeft. Probeer dat te doen hoor.

Wereldwijd is het nog lang niet in orde met het milieu, als ik alleen al denk aan onze vakanties in Griekenland, daar wordt voor bijna elk product wat je koopt, een plastic tasje gegeven, je loopt soms wel met 5 tasjes naar je appartement. Dus er is nog een heleboel te doen inde wereld en ik ben hier ook nog lang niet over uit gepraat.

Groetjes, Gerda

Hoe doe jij het met plastic tasjes?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.