Tandenpoetsstrijd met een eigenwijze dreumes. Niet herkenbaar? Thank the lord on your bare knies en tegen de rest zeg ik: “Lees maar even verder”. Want deze babytandenborstel redde mijn leven, haha.

Lees ook: “Het badritueel met een peuter en newborn in je eentje”

Tandenpoetsstrijd en een babytandenborstel

Ik – de mama – ben verantwoordelijk voor het gebitje-in-de-maak van mijn dochter. Diep van binnen weet ik dat ik hierna nog één kans krijg, maar ik doe het het liefst in één keer goed. Ik bedoel, helloooww tandartstrauma. Ze zal de eerste niet zijn.

vingertandenborstelEen simpel rubbertje. Mama’s Goud (net bevallen van een praaaachtig mooi meisje!!) attendeerde mij er al enige tijd geleden op, maar zo eigenwijs als ik ben (zo moeder, zo dochter) had ik er nog niks mee gedaan. Tot voor kort. Ik was het zo zat dat het tandenpoetsen niet lukte – zoals ík dat wil. En voor het geld hoefde ik het niet te laten. Twee lieflijk, ronde eurootjes bij de Prenatal. Een vingertandenborstel. Vreemd woord, vreemd uiterlijk en vreemd om te doen maar desalniettemin fan-fucking-tastisch.

Baby tandenborstel gekocht!

Dus ja, lukt het niet, doe niet zo eigenwijs als ik, maar kar even naar de Prenatal voor de vingertandenborstel. En nee, ik heb geen aandelen bij de Prenatal. Oke, aandelen voor twee euro dan. Sssssttt…

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. Slim! Ik kende het niet en ik vind het ook maar drama. Ze laat een tandenborstel in haar mond wel toe maar het lukt me niet om echt goed te poetsen. Ik ren naar de Prenatal, tanks!!!
    …Jessica schreef als laatst…Liegen mag!My Profile

  2. Goeie tip! Alleen voor ons te laat. Tandenpoetsen is met periodes een drama en begint nu beter te worden. Als we dit zouden gebruiken, zou ze doorbijten in onze vinger en zouden we daar verwondingen van krijgen. Ze had al erg vroeg tandjes, dus dat was alleen een optie geweest als ze nog baby was.
    Voor de volgende begin ik vanaf bijna moment 1 al met tandenpoetsen, zodat hij/zij went aan iets in de mond dat schoonmaakt.
    …Arcadia schreef als laatst…Buikbaby update: tijd voor positiviteitMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.