Dat zoveel ouderen in deze maatschappij vereenzamen, vind ik altijd best wel heftig om te horen. Zielig alleen achter het raam je tijd uit zitten… Nee, zo zie ik het leven écht niet! Toch moet ik een beschamend antwoord geven op de vraag hoevaak ik mijn opa en oma bezoek of opbel. Of hoevaak ik ze een nieuw fotootje geef van hun kleinkinderen die alweer zo gegroeid zijn. En terwijl ik uitgebreid mijn social media update met mijn levendige leventje, met als doel vrienden en familie op de hoogte te houden.. sla ik de wijze, grijze generatie genadeloos over. Hoogtijd voor actieee! Contact met oma of opa, met het gemak van social media! Laat me je vertellen over hippe omapost vanaf je vakantieadres! Zo easy en zo effectief.

Wat is omapost?

Ja eehh. Post naar je oma natuurlijk, échte post 😉 en niet omslachtig via een veel te uitgebreide kaartensite of website. Maar juist snel via een simpele app, met het gemak van een instagrampost, laten we maar zeggen. De omapost mag natuurlijk ook naar opa, je eigen vader of moeder óf naar een onbekende, eenzame “adoptie” oma. En wil je geen app, dan kan Omapost op vakantie ook gewoon via de website.

Omapost vanaf je vakantieadres als hippe ansichtkaart

Oma vindt Omapost natuurlijk áltijd leuk, dat durf ik te wedden. Maar Omapost vanaf je vakantieadres is helemaal tof. Laat die onpersoonlijke ansichtkaart van één of ander uitzicht maar lekker hangen. Maak een gezellige gezinsselfie met je mobiel (met zo’n mooi uitzicht op de achtergrond of in je camper ofzo, haha), upload de foto in de app, typ een stukje tekst en ploep. Omapost doet de rest en jouw oma zit over één of twee dagen met een big smile in haar stoel.
Ik zie meteen omaatje met haar kaartje naar haar kletsgroepje in het bejaardentehuis strompelen of rennen naar de buurman voor een middag vol fun. Heerlijk toch! Hopelijk stroomt #omapost straks vol met happy grannies.
omapost vanaf je vakantieadres

Zo easy is de omapost app (android en iPhone app)

De gratis app is lekker compact, vooral duidelijk en neemt maar een kleine dataruimte in beslag (58 MB). Je vult eenmalige het adres in van je oma’s (yep, ik moest het ook even navragen bij mijn moeder..) en voor de leuk zet je er een geinig omapictogram bij ;-). Dan staat alles al klaar. Simpel. Verder kost 1 kaartje 2,50 en 12 kaartjes voor 25 euro.

Hoe maak je een omapost (vakantie)kaartje?

Stel je zit lekker bij het zwembad op je vakantieadres en je schiet net een supercute plaatje van je kids.. Open de app en kies deze foto uit je gallerij. Dit is de voorkant van het kaartje. Op de achterkant zet je een tekstje (net zoals bij je instagrampost bijvoorbeeld). That’s it en omapost tovert je online update in een offline kaartje.
Tip: vergeet niet je telefoonnummer in te vullen bij je profiel. Dit komt op je kaartje te staan en is misschien wel gelijk een leuke aanleiding voor je oma zodat ze jou belt. 
Een social media-achtige post, maar dan offline en helemaal omaproof! Wat vind jij van omapost? Klets mee in de reacties.
De winactie is inmiddels gesloten.
Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

  1. Oh dit is zo leuk! Mijn dochters zouden vanuit Malawi dolgraag een kaartje naar him oma in Nederland sturen.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.