Mijn kindje is ziekjes, hoge koorts. Een heet kacheltje, een ziek vogeltje. En mama is een hang-, klim- en zeurpaal. En nog wat van die explicite mama-taken. Tijd voor wat verwen thee en op wacht staan dan maar!

En om het half uur schikt ze huilend wakker van een droom – nachtmerries tijdens koorts, heel herkenbaar. Wij hebben dus weer een paar %&*# nachten achter de rug. Een beetje bijslapen is ook makkelijker gezegd dan gedaan want langer dan een half uur slaapt ze niet. En op werk wat bijslapen schijnt ook ongewenst te zijn.

Eigenlijk begon deze mama met ziekig worden, maar is je kindje eenmaal ziek dan heb je als mama geen keus en ineens voelde ik me ook soort van beter. Typisch hoe ons wonderlijke lichaam soms werkt.

Arm kindje. Arme mama.

Lees ook: “Hoe overleef ik de griep zonder medicijnen?”

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. Zo herkenbaar ik had de griep en dochterlief de waterpokken. En zoonlief moest gewoon naar school. Helaas heb ik niet goed uitgeziekt met als gevolg een dubbele longontsteking. Het is fijn als iemand dan toch een dag de zorg kan overnemen.
    Beterschap allebei.
    …Petra schreef als laatst…Het leed dat shoppen heetMy Profile

  2. Vervelend is dat als kindjes ziek zijn. Ik snap helemaal wat je bedoelt met dat mama’s niet ziek kunnen zijn of zich dan “beter” voelen. Ik had dat ook toen Fay in het ziekenhuis lag, ik was echt beroerd.. werd zelfs opgenomen in het ziekenhuis zelf.. maar toch stug vol blijven houden en niet ziek willen/kunnen zijn!
    …Nicole schreef als laatst…Bucketlist FayMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.