Als jonge mama kan ik het me goed voorstellen. De spanning van de eerste echo. Zit alles erop en eraan? Klopt het hartje? Maar wat als de echo dame plots zegt: “Gefeliciteerd, het zijn er twee.” …?

Een tweeling zwangerschap is anders

Een tweeling zwangerschap is net zo bijzonder als elke zwangerschap, maar toch een beetje anders 😉 Nu mijn goede vriendin en blogster van “twinstyleblog” Sonja zwanger is van een tweeling, wil ik alles weten! Hoe verloopt haar zwangerschap? Ze zal waarschijnlijk sneller groeien met twee in haar buik. Hoe zit dat met zwangerschapskleding? Ik weet dat ik me zelf op een bepaalde manier heb voorbereid, hoe bereid je de komst van twee baby’s voor?

Vorige keer las je over “zwangerschapskleding bij een tweeling”. Gaan we voor fashionista of kloffie? 😉

Lekker toch zwangerschappen vergelijken

Vergelijken is natuurlijk hartstikke not done, en nuttig ook niet. Want ieders ervaring en verloop qua zwangerschap is ontzettend persoonlijk. Maarrrr, het is wel leuk om gewoon even mee te neuzen. Hoe doen wij het zo (ik met een baby dochtertje en zij met haar twins). Vandaag hebben we het over Zwangerschapskwaaltjes, gatver! Waar hadden wij zoal last van en is dit herkenbaar?

Brand los, de meest irritante zwangerschapskwaaltjes?

Lori vertelt (mama 1 meisje)..

Ik moest plassen….. veel en vaak. Waar het vandaan kwam, geen idee. Maar het werd overal geloosd. Ik moest echt voor elk autoritje (ik rijd veel voor mijn werk) naar de wc want anders ging het niet goed, zou ik moeten stoppen bij een tankstation, op zo’n gore plee en ik heb een lichte vorm van smetvrees. Helaas, ik bleef in dit opzicht niet bespaard. En moe. Wat was ik moe.

We gingen voor een bruiloft & korte rondreis naar China. En ik was nog geen 3 maanden zwanger. Niet bepaald ideaal. Wat betreft de moeheid? Ik sliep werkelijk overal. In de boot, onderweg op een excursie en zelfs in de halsbrekende taxiritjes. Iemand wel eens in China geweest? Nou wie dáár kan rijden is een held, maar ik heb er niks van gemerkt. Dat heen en weer geslinger, ik viel per dire.. ZzzzZzzz. Op dezelfde reis moest ik natuurlijk ook veel en vaak.. je raad het al.. zwanger, gevoelig voor geuren en alles, op de meest vreselijke en smerigste toiletten is bepaald geen pretje. Verder nog last van mijn bekken, weinig energie en weinig kracht en op het laatst ook maagzuur. Yek.

Sonja vertelt (zwanger van twins).. 

Hoe jij, Lori, China hebt ‘overleefd’, is mij werkelijk een raadsel. Maar hoe dan? Ook ik ken het ‘blaasprobleem’ maar al te goed. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik het vroeger (vroeger!) rete irritant vond als we – onderweg met de vouwwagen naar Frankrijk – wéér de afrit opgingen bij de eerste de beste benzinepomp omdat moederlief moest plassen. Hallo; je bent toch volwassen, dat kan je toch wel ophouden?! Ik trek bij dezen al mijn woorden terug. Sorry mam. Ik begrijp je nu; een woord: Zwangerschap.

Plassen. De frequentie was veel, de hoeveelheid eigenlijk maar weinig. Moeders voor moeders zal niet heel blij met mij zijn geweest, alhoewel het HCG-gehalte daarentegen wel weer enorm was. Waarvan akte; mijn innige wc-relatie. Over kwaaltjes gesproken; met mijn bijna zestien weken hang ik nog steeds met enige regelmaat (rust, reinheid en regelmaat?) boven de wc. Van rust; overdag veel, ‘s nachts weinig, en reinheid; kots, enough said maar niet te spreken. O ja, en dan hebben we ook nog maagzuur, waardoor eten soms kommer en kwel is. Wel of niet eten, niet te veel maar vooral ook niet te weinig. Zes maaltijden per dag een kleine maaltijd, seriously? Waar laat je het?! Wellicht kom ik ook hier later op terug, wanneer elke kitkat of zak chips onveilig is in een straal van 5 meter om mij heen.

Dan hebben we nog la boobs. Want ook die zijn een kwaal, hoeveel groter ze worden en hoeveel blijer mijn vriend er ook van wordt. Mooi hoor, minus de aardig zichtbare blauwe strepen dan. En de grotere, donkere tepels. En de pijn wanneer ik op mijn favoriete buikstand ‘slaap’. Heel fijn, grote borsten..

O, maar wacht. Eigenlijk mag ik blij zijn. Want (nog) geen vreetbuien, (nog) geen aambeien, (nog) geen striae, (nog) geen huilbuien, (nog) geen vochtoverschotten, (nog) geen gewaggel, (nog) geen spataders. Ach, eigenlijk valt zwanger zijn best mee 😉

Lees het vervolg over onze eenling en tweeling zwangerschappen: “Alles over het geslacht.. Boys or Girls……………?!”

Klets (of klaag..) mee! Van welke Grrmmblllll zwangerschapskwaaltjes heb of had jij last?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. Ik vond de misselijkheid vreselijk. Tot week 17 last van gehad, incl overgeven. En tot het einde heb ik van die kokhals neigingen gehad.Die kwamen soms ineens vanuit het niets.
    …Petra schreef als laatst…Very Inspiring Blogger AwardMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.