Als jonge mama kan ik het me goed voorstellen. De spanning van de eerste echo. Zit alles erop en eraan? Klopt het hartje? Maar wat als de echo dame plots zegt: “Gefeliciteerd, het zijn er twee.” …?

Bekijk ook: duurzame zwangerschapskleding bij Mamalicous

Een tweeling zwangerschap is anders

Een tweeling zwangerschap is net zo bijzonder als elke zwangerschap, maar toch een beetje anders 😉 Nu mijn goede vriendin en blogster van “twinstyleblog” Sonja zwanger is van een tweeling, wil ik alles weten! Hoe verloopt haar zwangerschap? Ze zal waarschijnlijk sneller groeien met twee in haar buik. Hoe zit dat met zwangerschapskleding? Ik weet dat ik me zelf op een bepaalde manier heb voorbereid, hoe bereid je de komst van twee baby’s voor?

Vorige keer las je over “de echo van een eenling & tweeling” Hoe is dát moment?

Lekker toch zwangerschappen vergelijken

Vergelijken is natuurlijk hartstikke not done, en nuttig ook niet. Want ieders ervaring en verloop qua zwangerschap is ontzettend persoonlijk. Maarrrr, het is wel leuk om gewoon even mee te neuzen. Hoe doen wij het zo (ik met een baby dochtertje en zij met haar twins). Vandaag hebben we het over zwangerschapskleding. Met een eenling misschien wat makkelijker, dan met twee?

Hoe ging dat tijdens de zwangerschap met zwangerschapskleding?

Lori vertelt (moeder 1 dochtertje)..

Ik heb – lucky me – nog lang in mijn eigen kleding gepast. Alhoewel, de leggings waren favoriet. De broeken niet zo. Met 22 weken kreeg ik een ieniemienie buikje. Toen paste ik mijn broeken echt niet meer. Ik had  één zwangerschapsbroek, een hele leuke wijnrode trouwens, en één rok. Verder had ik een stevige buikband, dat zat heel fijn. Die had ik bij de thuiszorgwinkel gekocht. En halleluja voor mijn zwangerschap steunkousjes. Die droeg ik ook regelmatig. En verder had ik wat tuniekjes van mijn moeder – ja serious – met die legging eronder dus.

Ik werd namelijk een beetje depri van alle zwangerschapskleding. En trouwens, we zaten midden in de verbouwing van ons huis dus ik droeg ook regelmátig een joggingbroek van manlief. Een zwangerschapsbh die had ik niet, een kolfbh naderhand trouwens wel, en hoe. Niet te doen zonder met al die stuwing. Sorry Son, dat is voor jou pas van latere zorg. En die kleine buik, die tekende mijn vader elke keer op een papier. En na de geboorte legde we babygirl erop. Allemaal gave inspiratie voor een origineel zwangerschapsfotoboek.

Sonja vertelt (zwanger van twee).. 

Bij mij is dat een klein beetje anders. Oké,  ik krijg er twee. Dus dat betekent dat ik een veel grotere buik krijg. Niemand die mij ingelicht heeft dat dat betekent dat je al vanaf week 14 (!) een positiebroek aan moet (zie afbeelding). Want vanaf deze week was ik de vreethaak stand echt zat. Hoewel ik in mijn (sociale huurwoning-) buurt totaal niet uit de toon val, staat het toch een beetje shabby als onder je niet-zwangerschaps t-shirt (die omhoog kruipt) een vreethaak onderuit piept. Niet charmant en verre van wat mijn modehartje sneller doet kloppen. Au.

Maar ik zou de fashionista in mij te schande maken als ik  nog een half jaar in een oude slobberbroek zit (no offence voor iedereen die daar lak aan heeft en gewoon doet wat heerlijk zit, want het zit gewoon lekker. Punt). Dus aan de zwangerschapsbroeken.  En ik moet zeggen, die band zit best lekker! Geen drukkende knoop onder mijn buik en geen lovehandles boven mijn net te strakke skinny. Niet charmant deel 2.

buiken

Links buik Lori, rechts buik Sonja

En dan hebben  we nog het leed dat zwangerschapsbeha’s heet

Oef. Ik was al goed bedeeld, maar sinds de zwangerschap zijn mijn borsten gegroeid tot formaat ‘hele blije vriend’.  Ehhh tja. Geen uitleg verder nodig. Maar toch lichtelijk roet in het eten, want; naast de jeukende tepels en de pijnlijke borsten, ook uitpuilende oude beha’s. Dus nieuwe afschaffen. Waar mijn verbazing al groot was bij de positiekleding, zoveel centimeter lager viel mijn mond nog meer open bij het zien van de mogelijkheden van de zwangerschapsbeha’s. Oh nee! Wat lelijk!! Goed, we zullen comfort voor mooi moeten gaan zetten, en ach, nog maar een half jaar te gaan! (Ps; een zucht van verlichting;  het merk Hotmilk heeft beha’s die nog wel een lust voor het oog zijn. Soort van dan.)     Lees verder: “Irritante zwangerschapskwaaltjes bij een eenling en tweeling zwangerschap”. j Ben jij een fashionista, zelfs tijdens je zwangerschap? Of draag je liever een kloffie? En op welk moment kon je niet meer om zwangerschapskleding heen? Klets gezellig mee in de reacties hieronder!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

4 Comments

  1. Wat een leuke blog! Mijn schoonzus is zwanger en de kans dat het een tweeling is, is genetisch gezien behoorlijk groot. Op de één of andere manier ben ik dus de laatste tijd ‘opeens’ geïnteresseerd in teksten en artikelen over tweelingen. Zo anders dan een zwangerschap van 1 kindje. Een zwangerschaps bh heb ik ook niet, al heb ik wel drie nieuwe BH’s gekocht 2 cupmaten groter dan normaal. En zwangerschapskleding.. Neuh, ook niet aan mij besteed. Haha.
    …Healthy Mommy schreef als laatst…Cry me a riverMy Profile

  2. Oehh nu snap ik waarom mensen soms aan mij vroegen of ik zwanger van een tweeling was.
    Mijn cupmaat was verdubbeld (van D naar H) en ik droeg al vrij snel zwangerschapskleding omdat mijn buik al snel te zien was…
    …Nicole schreef als laatst…UitleggenMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.