Als jonge mama kan ik het me goed voorstellen. De spanning van de eerste echo. Zit alles erop en eraan? Klopt het hartje? Maar wat als de echo dame plots zegt: “Gefeliciteerd, het zijn er twee.” …?

Een tweeling zwangerschap is anders

Een tweeling zwangerschap is net zo bijzonder als elke zwangerschap, maar toch een beetje anders 😉 Nu mijn goede vriendin en blogster van “twinstyleblog” Sonja zwanger is van een tweeling, wil ik alles weten! Hoe verloopt haar zwangerschap? Ze zal waarschijnlijk sneller groeien met twee in haar buik. Hoe zit dat met zwangerschapskleding? Ik weet dat ik me zelf op een bepaalde manier heb voorbereid, hoe bereid je de komst van twee baby’s voor?

Vorige keer hadden we het gezellig over “nieuw of tweedehands baby spul” Maakt dat wat uit?

Lekker toch zwangerschappen vergelijken

Vergelijken is natuurlijk hartstikke not done, en nuttig ook niet. Want ieders ervaring en verloop qua zwangerschap is ontzettend persoonlijk. Maarrrr, het is wel leuk om gewoon even mee te neuzen. Hoe doen wij het zo (ik met een baby dochtertje en zij met haar twins). Vandaag bespreken we het allerlaatste stukje. Hoe gaat het allemaal in de laatste weken van onze zwangerschap?

Hoe hebben jullie de laatste weken van je zwangerschap ervaren?

Lori vertelt: “Even spieken in mijn boekje..” 

Oei, dat is even graven voor mij. De kleine meid is nu namelijk alweer 14 maanden. Ik ga valsspelen *kijkt even in haar negenmaandendagboek. Chronologisch: ik weet inmiddels dat je een meid ben, en heb al flink kleertjes geshopt. Je beweegt veel, ik ben verliefd op je en papa bouwt ons huis. We wonen tijdelijk bij schoonouders, mijn buik groeit, ik plas veel. Ik regel de kinderopvang, heb spataders, draag steunkousen. Ik ga wekelijks naar de zwangerschapscursus (Mensendieck), jij hikt en ik heb veel rugpijn. De laatste paar weken gaan in, beenkrampen, maagzuur en verstopte darmen. Zwangerschapsdementie: oops zaten we daar met de hele familie om 19.30 uur voor de echo maar die bleek om 8.30 uur al te zijn geweest…

Sonja vertelt: “Het derde trimester wordt een feestje!”.. 

De laatste weken voor mijn vervroegd verlof. Minder uren werken, want dat is te zwaar. Langer dan drie uur zitten, niet meer. Zo waren mijn laatste werkweken. Een enorme groeispurt met bijbehorende kwaaltjes is de “boosdoener”. Ik sta er inmiddels niet meer van te kijken als ik “Jij moet bijna zeker?” of “Nog maar even hè?” te horen krijg. Als ik dan antwoord “Nou, ik hoop dat ze voorlopig nog even lekker blijven zitten?” is de reactie op de gezichten van de mensen hilarisch. En, wat ze zeggen is waar; het tweede trimester is wel het meest relaxte! De buik is nog niet heel zwaar, je slaapt nog lekker en je hebt meer energie. Overigens kan ik al het bovenste voordeel voor het derde trimester wel weer ontkrachten; want het verdwijnt als sneeuw voor de zon. Maar.. die schopjes, bewegingen van linksonder tot rechtsboven, het cliché is zo waar. De maagzuur, het chronisch slaaptekort, gebrek aan kracht door de flink toegenomen kilo’s, de -al dan niet negatieve- aandacht; het derde trimester wordt een feestje!

zwanger-updateeen vooruitblik en zie het verschil tussen 36 weken (1 baby) en 31 weken (2 baby’s)!

Ook leuk: “Een visueel geboorteplan snappen ze beter!”

Hopelijk vond je deze serie over onze zwangerschappen leuk om te lezen! Wat kan een tweeling zwangerschap anders zijn hè.. Maar ja, ach. Eigenlijk elke zwangerschap wel 😉 Hoe zijn jullie de laatste zwangerschapsweken doorgekomen? Klets weer gezellig mee!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.