Als jonge mama kan ik het me goed voorstellen. De spanning van de eerste echo. Zit alles erop en eraan? Klopt het hartje? Maar wat als de echo dame plots zegt: “Gefeliciteerd, het zijn er twee.” …?

Een tweeling zwangerschap is anders

Een tweeling zwangerschap is net zo bijzonder als elke zwangerschap, maar toch een beetje anders 😉 Nu mijn goede vriendin en blogster van “twinstyleblog” Sonja zwanger is van een tweeling, wil ik alles weten! Hoe verloopt haar zwangerschap? Ze zal waarschijnlijk sneller groeien met twee in haar buik. Hoe zit dat met zwangerschapskleding? Ik weet dat ik me zelf op een bepaalde manier heb voorbereid, hoe bereid je de komst van twee baby’s voor?

Lekker toch zwangerschappen vergelijken

Vergelijken is natuurlijk hartstikke not done, en nuttig ook niet. Want ieders ervaring en verloop qua zwangerschap is ontzettend persoonlijk. Maarrrr, het is wel leuk om gewoon even mee te neuzen. Hoe doen wij het zo (ik met een baby dochtertje en zij met haar twins).

Voorstelronde

Lori & Sonja over hun zwangerschap

Mama van 1 dochter, Lori

Ik ben Lori, 25 jaar, schrijfster van Mama’s Jungle. In deze serie zal je ook meer te weten komen over mijn (eenling) zwangerschap. Inmiddels is mijn dochtertje 10 maanden maar nu mijn vriendin zwanger is (van twee!) leef ik weer helemaal met haar mee. Je hebt me verder vast al een beetje leren kennen ondertussen.

Tweeling mama in spé, Sonja

Ik ben Sonja, vrouw van 27, mommy to be van een tweeling. Inmiddels twaalf weken zwanger en twee echo’s verder, komt er bezinking. De schrok te boven gekomen. Al bijna acht jaar samen met haar vriend, die even blij of misschien wel nog blijer met de komst van de tweeling is.

Vriendin van Lori, die ik vijf jaar geleden leerde kennen als mijn schoonheidsspecialist cq. buurvrouw cq. oud schoolgenootje. De vriendschap was er ‘ineens’. Gezamenlijke interesses, uren geklets en vijf jaar aan mooie herinneringen verder zijn we inmiddels geen buurvrouwen meer, maar wel goede vriendinnen. Met Lori als jonge mamma voor mij een voorbeeld, vooral vanwege haar duurzaamheid en groene creativiteit, en haar gigantische doorzettingsvermogen.

Verder, werkzaam als docent op een middelbare school, met een passie voor mode, trends en creativiteit. Sites als Welke.nl en Pinterest staan open op daily basis. Mijn bijdrage aan deze gastblog is om een realistische kijk te geven op het leven van een jonge moeder die in verwachting is van een tweeling. Waar loop ik tegen aan, waar verdiep ik mij in? Hoe zie ik mijn toekomst voor mij en wat verandert er allemaal in ons leven? Dit is zonder een idyllisch roze wolkje verhaal, maar hopelijk wel met een praktische maar enthousiaste kijk op het moederschap.

Lees verder: “OMFG.. Ik ben zwánger!! Wat ging er door je hoofd?” (en het verschil tussen een eenling en een tweelingzwangerschap)

Al enig idee hoeveel mini’s er in jouw buik zitten? Enne ben jij tijdens je zwangerschap samen met een goede vriendin zwanger geweest? Is dat superchill of juist niet .. Klets gezellig mee over zwangerschaps ditjes en datjes in de reacties. Much love!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

    • Lori Reply

      Nicole, haha! Mama van 1 prachtige meid natuurlijk!! Ps. are you okay?

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.