Als jonge mama kan ik het me goed voorstellen. De spanning van de eerste echo. Zit alles erop en eraan? Klopt het hartje? Maar wat als de echo dame plots zegt: “Gefeliciteerd, het zijn er twee.” …?

Een tweeling zwangerschap is anders

Een tweeling zwangerschap is net zo bijzonder als elke zwangerschap, maar toch een beetje anders 😉 Nu mijn goede vriendin en blogster van “twinstyleblog” Sonja zwanger is van een tweeling, wil ik alles weten! Hoe verloopt haar zwangerschap? Ze zal waarschijnlijk sneller groeien met twee in haar buik. Hoe zit dat met zwangerschapskleding? Ik weet dat ik me zelf op een bepaalde manier heb voorbereid, hoe bereid je de komst van twee baby’s voor?

Vorige keer las je: onze intro in “is een tweeling zwangerschap anders?” 

Lekker toch zwangerschappen vergelijken

Vergelijken is natuurlijk hartstikke not done, en nuttig ook niet. Want ieders ervaring en verloop qua zwangerschap is ontzettend persoonlijk. Maarrrr, het is wel leuk om gewoon even mee te neuzen. Hoe doen wij het zo (ik met een baby dochtertje en zij met haar twins). Vandaag hebben we het over een positieve zwangerschapstest. Wat ging er door ons heen en hoe voelde we ons?

Een positieve zwangerschapstest! Wat ging er door je heen?

zwangerschapstests

Mama van 1 dochter, Lori

Toen ik een weekje over tijd was, moest ik toch maar zo’n test doen. Geen idee, nog nooit gedaan zo’n test. Een kindje was welkom hoor maar stond niet op de korte termijnplanning. Sterker nog, we hadden net een bouwval gekocht. Oh no! Een zwangere klusjesman?! Zo’n hoekhuis, dat van nok tot tuin in puin lag.

Maare.. die plus betekende toch niet echt zwanger?! Ojee!! “Hoe moeten we dat in godsnaam doen?!” dachten we allebei. We hadden net de hond een beetje getraind. Na een eerste huilbui en een flinke wandeling met de hond (zondagnacht, 00.00 uur) begon ons volwassen worden. We krijgen een baby. Oja, en stoppen met roken (aahg – maar is gelukt hoor).

Tweeling mama in spé, Sonja

Eigenlijk in eerste instantie door jou (en je man). Ik kan me het nog als de dag van gister herinneren. Op de bank bij jullie thuis zeggen jullie plagerig dat ik wel eens zwanger zou kunnen zijn! Jullie lijken het nog meer te beseffen dan ikzelf. Ik ben inmiddels drie dagen over tijd (normaal gesproken kon ik er de klok op gelijk zetten), en de nacht ervoor had ik hels geslapen door gigantisch lood dat zich moest voordoen als mijn voorgevel. Oké, wellicht is hier iets aan de hand. Ondanks even een kleine spanning in de onderbuik, deed ik verder niets met het gevoel.

Alhoewel.. maandag voor de zekerheid tóch even een test halen. Na die ochtend een dramatische val vóór de Action te hebben gemaakt (dat meer zeer deed aan mijn ego dan aan mijn lichaam, thank god), thuis toch maar de gehaalde test gebruiken. Ik hoefde niet eens met mijn ogen te knipperen of daar stond het; twee streepjes. Slowmotion aan: “Huuuuhh iiiik beeeen zwaaaanggeeer?!” Tranen. Dat is het eerste wat met me gebeurde. Daarna direct vriendlief gebeld, die een gat in de lucht sprong. Ik, de licht neurotische realist, zag meer de beren op de weg. Maar hóe dan?! Hij – de idealist en avonturier – stelde mij gerust met de legendarische woorden, die hij voor elke voordehand liggende situatie gebruikt: “Komt goed, mopje!”

Lees verder: “De allereerste echo… Wat gaat er door je heen bij een eenling of tweeling?!”

Hoe ging dat bij jou, met de zwangerschapstest? En wat ging er door je heen toen je zwanger bleek!! Klets mee in de reacties. Much love!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

  1. Ik was nét over tijd en ja we waren wel gestopt met de pil maar gingen er niet vanuit dat t zo snel zou gaan.. Mijn man had een voorgevoel dat t al raak was, maar ik dacht lekker naïef ‘nehhh zoiets duurt minimaal een half jaar tot een jaar’. Niet dus.. manlief zag het strookje als eerste en sprong al een gat in de lucht en ik? Ik had nog 2 testen nodig om mezelf te overtuigen….
    …Nicole schreef als laatst…Zwangerschapsshoot #1My Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.