Als jonge mama kan ik het me goed voorstellen. De spanning van de eerste echo. Zit alles erop en eraan? Klopt het hartje? Maar wat als de echo dame plots zegt: “Gefeliciteerd, het zijn er twee.” …?

Een tweeling zwangerschap is anders

Een tweeling zwangerschap is net zo bijzonder als elke zwangerschap, maar toch een beetje anders 😉 Nu mijn goede vriendin en blogster van “twinstyleblog” Sonja zwanger is van een tweeling, wil ik alles weten! Hoe verloopt haar zwangerschap? Ze zal waarschijnlijk sneller groeien met twee in haar buik. Hoe zit dat met zwangerschapskleding? Ik weet dat ik me zelf op een bepaalde manier heb voorbereid, hoe bereid je de komst van twee baby’s voor?

Vorige keer kletsten we gezellig over het geslacht! Over wat iedereen al maar denkt en meisjes in jongens kleren 😉

Lekker toch zwangerschappen vergelijken

Vergelijken is natuurlijk hartstikke not done, en nuttig ook niet. Want ieders ervaring en verloop qua zwangerschap is ontzettend persoonlijk. Maarrrr, het is wel leuk om gewoon even mee te neuzen. Hoe doen wij het zo (ik met een baby dochtertje en zij met haar twins). Vandaag hebben we het over verhuizen. Is dat nodig met kinderen? Moet je groter? Toch toevallig dat verhuizen vaak tegelijk gebeurt met een zwangerschap.

huisje

Op de een of andere manier moeten zwangere of net bevallen stellen altijd verhuizen, hebben jullie dat ook gedaan?

Lori vertelt: “Je brengt mijn trauma naar boven”..

Je brengt mijn trauma naar boven. In mijn zwangere toestand heb ik een grote verbouwing in het kader “help, mijn man is klusser” doorstaan. Van top tot teen, alles gesloopt, houtbouw, gaten van binnen naar buiten, lekkages bij elk dak, een vuilnisbelt in de tuin hoger dan de eerste verdieping, moet ik doorgaan? Het enige voordeel; mijn man kán klussen, en hij dóet het ook. Gelukkig maar, anders weet ik niet hoe onze “toestand” nu was. Een jaar geleden, april 2013 – een maandje voor de uitgerekende datum – betrokken we ons nieuwe huis. Net op tijd, maar mijn nesteldrang en hormonenwaanzin heb ik moeten uiten rondom het logeerbed bij mijn schoonouders. Of ik viel rondom etenstijd vrolijk in de woonkamer op de bank in slaap – gênant, enne nogmaals sorry daarvoor .. Mijn schoonouders, welke overigens schatten zijn, maar in zo’n toestand heb je echt je eigen plek nodig. Gelukkig was het meeste af voor ons nieuwe gezinslid zich aandiende en zitten we braaf burgerlijk, in een rijtjeshuis, met tuin én hond.

Sonja vertelt: “Eindelijk een eengezinswoning” ..

Ook wij zijn de gelukkigen; op naar een nieuw (huur)huis! Eindelijk een eengezinswoning, met tuin; a dream come true. Dat daar nog zoveel tijd, moeite en drama aan vooraf moet gaan, dat zat nou weer niet in die droom. Meer nachtmerries, zeg maar. Van onzekere banen en inkomsten, een onderwaterstaand koophuis en een lichtelijk emotionele en vermoeide zwangere.. Had ik al genoemd dat het verhuizen nog moet beginnen? Nu – 18,5 week zwanger – heb ik al enorme nestel-/ koopdrang. Ik zie al heel de baby’skamer voor me, inclusief de baby’s. Nu hoop ik dat die nog even op zich laten wachten (alle horrorverhalen even wegdenkend), en we alle tijd hebben om het huis, dat bewoond werd door een medemens die minder waarde hechtte aan hygiëne/ stijl, woonklaar te maken.

Low budget verbouwen

Gelukkig hebben wij een huurhuis, want met de ideeën van mijn vriend “sauna op zolder, tuin met loungeset“, is ergens een laag budget hebben nog niet eens zo heel erg. Eigenlijk is het vooral; basis doen en er snel in. Voor mij is er één grens; de baby’skamer. Die wil ik af hebben, dus inclusief decoraties, muren, plafonds etc. netjes gedaan en alles erop en eraan. Of dat nog tweedehands is of niet, als het maar gedaan is!

In de tussentijd heb ik – ongepland, maar heel welkom – volgende week een weekje Kos staan, waarbij ik vriendlief en consorten (lees man Lori, die weer zijn lol op kan, en wat andere klusvrienden) lekker ‘los’ laat gaan in het huis. Ik kan niet wachten!!

Lees het vervolg: “kiezen wij voor nieuwe of tweedehands kinderspullen?”

Hoe herkenbaar is die nestel- / verhuisdrang? Had je ook die kriebels? Klets gezellig mee in de reacties.
Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.