Ik ben bezig met project 33 voor het kleding minderen, ofwel minimaliseren! Het sorteren van de laatste 50 kledingitems, vond ik het lastigst. Ook moest ik even nadenken over hoeveel broeken, shirts en jurken ik zou doen. Maar 33 kledingitems per seizoen blijkt dus wel degelijk mogelijk! Joepie! Check hier het handige lijstje met hoeveelheid kledingstukken en bekijk het resultaat met alle leuke kleding setjes!

Lees nog even terug: “Tips bij kleding sorteren en het uitmesten van je kast”

Wat is een handig aantal kledingstukken voor de herfst/winter?

De hoeveel per kleding stuk, wat je nodig hebt om de herfst en winter door te komen, is natuurlijk erg persoonlijk. Welke kledingstukken vallen goed te combineren en is het allemaal ook warm genoeg? Netjes genoeg voor werk? Iets leuks voor op stap? Genoeg praktisch en genoeg modieus? Het mogen er totaal natuurlijk maar 33 zijn als je wilt kleding minderen met deze methode… Oeff.

Ik ben uitgekomen op de volgende verdeling van kledingstukken

 • 3 tops
 • 5 t-shirts
 • 5 longsleeves
 • 2 truien
 • 1 jas
 • 1 vestje
 • 2 jasjes
 • 3 broeken
 • en 3 rokken
 • 3 leggings
 • 5 schoenen

En bekijk even deze heerlijk lege kast 🙂

Met trots presenteer ik jullie mijn “nieuwe” kledingkast. Kledingkeuze stress in de ochtend is hierbij een gepasseerd station! Whoeeehoee.

Concreet, overzichtelijk, duidelijk, van alles wat in mijn kledingkast. Dat is me toch maar mooi gelukt. Nu in de praktijk gaan ervaren.

Kleding minderen / capsule wardrobe
Bizar netjes en heerlijk leeg hè, die kast!

Zovéél combinaties mogelijk met slechts 33 kleding stuks!!

Weet je nog dat ik me afvroeg of ik wel genoeg combi’s kon maken met maar 33 kledingitems? Het antwoord is een luide: JA. En dus riep ik:

“Scháát, wil jij foto’s van mij maken?”

Voor de leuk (en de blog) bedacht ik om een overzicht te maken van alle kledingstukken. Dat geeft een beter beeld dan opgevouwen of hangend in een kast. Met mijn lieftallige echtgenoot als dienstdoend fotograaf, gaan we aan de slag. Klikker-de-klik. En tada! En daarna kon ik heerlijk mijn kleding netjes opbergen.

Kleding minderen; the best 33

Lees ook: mijn “terugblik op Project 33”. Heb ik stiekem een beetje vals gespeeld?

Welkom winter 🙂

Ik heb er zin in! Dit gaat ‘m worden zo. De rest van de winter tot zo’n beetje ergens in maart, zul je me hierin zien lopen. Te leuk enne.. dáááág kledingstress. Meer inspiratie vind je uiteráárd op Pinterest!

Ik heb nu al zin om mijn lente/zomer style te fixen! Ben jij al aan het kleding minderen geslagen?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

8 Reacties

 1. Had nog niet gereageerd op deze challenge, maar vind hem echt super gaaf. Als ik binnenkort een keer tijd heb ga ik zeker ook mijn eigen kast doorspitten en zal de resultaten natuurlijk delen. Al twijfel ik nog over het maken van foto’s want fashionable zullen ze niet zijn.
  …Linda schreef als laatst…Ikea shoplogMy Profile

 2. Wat een leuke kledingkast heb jij, mocht je truien te kort komen (2 zou voor mij echt te weinig zijn) mag je gerust bij mij komen voor een “swap”, zo te zien hebben we dezelfde maat 😉
  Knap hoor, naar 33 stuks! Ik heb voor de winter wel mijn kledingkast flink uitgedund (dmv het vriend, kennis en vijand concept), maar 33 stuks, dat ga ik niet redden. Heb je soms stiekum wat bij je man in zijn kast verstopt?!
  …Boerderij Zinin schreef als laatst…Avondeten met kleine kinderenMy Profile

  • Wat goed ook! En wat is het vriend kennis vrijand concept? Je maakt me nieuwsgierig. En de chillkleding van mn man pik ik inderdaad haha maar dat is “officieel” van hem hihi

   • Vriend kennis vijand komt van het blog/website Yourganize, (ik deed mee met D’rUitdaging). Vrienden zijn kledingstukken die je veel draagt, of steeds naar grijpt als je niet weet wat je aan moet. Kennissen zijn kledingstukken die je niet vaak draagt, maar wel belangrijk, zoals die ene jurk voor feestjes. Vijanden zijn de miskopen, dingen die je nooit draagt, niet lekker zitten, niet mooi staan of waar die vlek in zit die er nooit meer uit gaat.
    …Boerderij Zinin schreef als laatst…Herinneringen, herkenningspunten en vraagtekens onderweg.My Profile

 3. ik haal de 33 niet eens.. Ik zit nog in die jammerlijke fase van zwangerschapsbroek en onflatteuse borstvoeddingsshirts, die ik deels van marktplaats en deels geleend heb… Ik kijk uit naar de dag dat ik weer leuke kleding aan kan.. Dit is niet bepaald lekker voor het positieve zelfbeeld… Nog 4 mnd ontzwangeren…
  …Francesca schreef als laatst…Huh? Nog een Box in de post?My Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.