Nog nooit heb ik een vakantie meegemaakt met zoveel regen. Onze eerste vakantie met dreumesgirl in Frankrijk; camping Domaine de Chalain, in de jura. De camping was fantastisch, maar het weer dus reteslecht. Hoe hebben wij uiteindelijk de boel kunnen omdenken? En wat hebben we gedaan tijdens die overload aan regen op vakantie?

Lees ook: “Leuke dingen om te doen tijdens regen in de vakantie met kids”

Regen op vakantie

Met één dag regen, kunnen we ons altijd wel vermaken. Een binnendagje: lekker luieren, spelen, lezen of uitslapen. Maar daarna wil ik er toch op uit. Zeker op vakantie.

Speuren in de omgeving naar binnenactiviteiten

Ik kijk wat de omgeving biedt, en dan vooral gericht op binnenactiviteiten. Ik zoek naar grotten en musea. Gevonden! We gaan naar een (overigens uitermate saaie) houten beeldenmuseum. Ze hebben er een klein, maar supertof speelplekje voor kinderen. Dreumesgirl is helemaal in haar element. Missie geslaagd.

Tip: op google maps kun je zoeken naar musea in de buurt. De camping zelf heeft vaak ook folders en anders weet de persoon aan de balie altijd wel wat tips te geven.

Wat kun je nog meer binnen doen als het regent op vakantie?

Wat we ook hebben gedaan is gewoon een stukje rijden met de auto. Op google maps kun je een beetje op gevoel een leuk natuurplekje uitzoeken om naar toe te gaan of langs te rijden. Ik probeerde de autorit een beetje te timen tijdens het slaapje van de kleine om irritante bijgeluiden te voorkomen 😉

Verder zag ik dat er buitenmarkt was. Met een leuke paraplu prima te doen. Dit uitje combineerde we vervolgens met (overdekt) winkelen. Whoehoe, meteen een toffe outfit gescoord!

Een andere leuk tip voor binnen winkelen is: regenkleding bij Decathlon scoren. Grote kans dat er eentje in de buurt zit. Win-win.

Naar het zwembad

Zwemmen stond ook op het programma. Mooi, weer een dagje regen op vakantie getackeld! De meeste campings waar niet altijd de zon schijnt, hebben vaak wel een eigen binnenzwembad. En anders is er vast eentje in de omgeving (google-de-google). Hiermee vul je al gauw een dagdeel, zeker met kinderen. Zij blij, jij blij.

Uit eten, maar dan ’s middags

In plaats van ’s avonds, gaan we overdag naar een pannenkoekenrestaurant voor de lunch. Ik moet zeggen dat dit met een klein kind ideaal is! En het overbrugt weer wat regen.

Tip: Doe rustig aan, neem je tijd en combineer de pannenkoek voor jezelf met een fles wijn. En waarom een pannenkoekenrestaurant? Die hebben vaak ook een speelplek voor kids 😉

regen op vakantie
dreigend buitje in de Jura (FR)

Buiten spelen in de regen op vakantie

Tot slot zijn we ook maar die-hard gegaan. Hop, het weer trotseren. Laarsjes aan en over de camping struinen. Vies doen in de modder en stampen in de plassen. Let it gooo. Om vervolgens te eindigen in een heerlijk hete douche of bad. Zelf zijn we ook nog beland op een of andere festiviteit die letterlijk in het water was gevallen. Er was ook niet zo veel aan. Maar hej, weer een regendagje overbrugd 😉

Lees verder tot slot in deze vakantie serie: “Ik ga op reis en ik mis van huis..”

As you see, vermaak maak je zelf. Maar balen van regen op vakantie? Natuurlijk, dat deed ik ook!

Laatste update 2021, Afbeelding: Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

5 Reacties

  1. Wij zijn deze zomer naar Italie geweest, ook kamperen. En zijn 5 dagen eerder vertrokken, want in NL was het prachtig weer en daar.. jep, alleen maar regen. Mijn dochter loopt nog niet en dan is er in de regen weinig aan op de camping! Kan niet wachten ik haar gewoon in een regenjas en rubber laarzen kan hijsen!
    …Jessica schreef als laatst…Budget looks met Wibra #2My Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.