Nog nooit heb ik een vakantie meegemaakt met zoveel regen. Dus hierbij.. Wat kun je nou allemaal ondernemen tijdens regen op vakantie 🙂

Wat kun je nou allemaal ondernemen tijdens regen op vakantie 🙂

Met één dagje regen, weet je je altijd wel te vermaken. Een rustdagje, leesdagje, uitslaapdagje of binnenspeeldagje valt snel in elkaar te flansen.

regen4

Kijk wat de omgeving biedt. Zijn er grotten die je kunt bezoeken of musea. Wij troffen een (overigens uitermate saaie) houten beeldenmuseum. Ze hadden er een klein maar supertof speelplekje voor kinderen. De kleine was helemaal in haar element. En wij dus ook.

regen2

Is er een marktje in de buurt waar je naar toe kunt met een paraplu en dat je eventueel kunt combineren met (overdekt) winkelen? Scoor meteen een leuke, nieuwe outfit.

regen3

Ga gewoon een stukje rijden in de auto. Pak de kaart of juist niet. Prik een vlaggetje op je navigatie. Tip met kleine kinderen, time het ritje tijdens het slaapje van de kleine om irritante geluiden te voorkomen.

De meeste regengevoelige campings hebben wel een eigen binnenzwembad. En anders is er vast eentje in de omgeving. Hiermee vul je al gauw een dagdeel, zeker met kinderen. Zij blij, jij blij.

Ga ’s middags uit eten in plaats van ’s avonds en kies een pannenkoekenrestaurant. Doe rustig aan, neem je tijd en combineer de pannenkoek voor jezelf met een fles wijn. Er is vast ook een speelplek voor kinderen. Tadaa, weer een dagdeel letterlijk en figuurlijk zoet.

Neem laarsjes mee. Hoe leuk is plassen stampen met kinderen?! Echt, je doet ze een groot plezier.

regen1

Of trek gewoon dat regenparapluponchopak aan en trotseer de plassen, modder en andere viezigheid. Spring daarna met z’n tweeën onder een loeihete douche, wedden dat je het leuk hebt?!

As you see, vermaak maak je zelf.

Lees verder tot slot in deze vakantie serie: “Ik ga op reis en ik mis van huis..”

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. Haha, wat leuk dat je het positieve uit het slechte weer haalt! Mooi geschreven..

  2. Wij zijn deze zomer naar Italie geweest, ook kamperen. En zijn 5 dagen eerder vertrokken, want in NL was het prachtig weer en daar.. jep, alleen maar regen. Mijn dochter loopt nog niet en dan is er in de regen weinig aan op de camping! Kan niet wachten ik haar gewoon in een regenjas en rubber laarzen kan hijsen!
    …Jessica schreef als laatst…Budget looks met Wibra #2My Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.