Ik wil het borstvoeden in de nacht afbouwen, maar laten huilen vind ik vreselijk. Sliep ze maar gewoon makkelijk door! Ik lees over veel manieren waarop je het “laten huilen” kunt aanpakken. Maar eigenlijk vind ik het allemaal maar niks. Ik ga maar gewoon zelf wat uitvogelen. Iets wat bij ons past. En iets wat ik hopelijk aankan 😉 Zo pakken wij het doorslaap gevecht aan in de nacht.

Dit doen we als ze ‘s avonds blijft huilen direct na de borstvoeding

Na de avondvoeding leggen we haar in haar eígen bedje op haar eigen kamertje tijdens een vast bedritueel. Hier slaapt ze regelmatig haar overdagslaapjes dus hier was ze eigenlijk ook al prima gewend. Zoals ik al zei, ze lag met name bij ons in bed vanwege de vele nachtvoedingen. Vond mama makkelijk.

Als ze dan begint te huilen als ik haar in bed leg, houd ik een half uur aan. Dan wacht ik tot het harde gekrijs overgaat in een langzaam, moe wordend huiltje. Blijft het harde gekrijs aanhouden na een half uur, dan ga ik wel terug. Dan check ik haar kleertjes, lichaampje, luier. Praat ik niks maar voer ik alle handelingen rustig uit. Geef haar een zacht kusje en leg haar rustig in bed op haar buikje. Het speentje kan zij nu zelf pakken en leg ik voor haar neus neer. Ik zeg niks, loop rustig weg en het half uurtje gaat weer opnieuw in.

Als ze ‘s nachts huilend wakker wordt dan..

Als het huilen rond 00.00 uur is dan haal ik haar eruit, check haar luier en mag zij de laatste voeding. Dan leg ik haar in bed en gaat situatie 1 van kracht.

Als het op een ander tijdstip is en ze huilt, dan laat ik het eerst een half uurtje gaan in de hoop dat zij zelf de slaap weer pakt. Zo niet, dan ga ik na een half uurtje naar haar toe. Ook weer rustig, niet praten. Check haar kleertjes, lichaampje, luier. Omdat het ook een nachtmerrie kan zijn knuffel ik haar wel of houd haar rustig tegen mij aan zonder te praten. Als ze wat kalmeert en alles is OK, dan een kusje en leg ik haar weer rustig op haar buikje in bed met het speentje voor haar neus. Loop weg zonder wat te zeggen en ik wacht weer een half uur.

Een klein weekje is inmiddels verstreken. Lees in het volgende stukje over hoe het ons vergaat en of het laten huilen heeft gewerkt. Goede slaaptips zijn welkom.

slaap2

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

5 Comments

 1. Wat vervelend dat ze zoveel huilt. Bij je in bed is inderdaad wel makkelijk, bij onze dochter ook gedaan. Bij haar hebben we de vijf minuten regel aangehouden. Vijf minuten huilen en dan, bij nog steeds hard huilen, kijken. Vond dat al erg lastig. Ben benieuwd hoe het is gegaan. Ik neem aan dat je alle lavendelbadjes, voeding voor slapen gaan etc. trucjes al geprobeerd hebt. Hoe laat gaat ze eigenlijk naar bed?
  …linda schreef als laatst…BevrijdingsdagMy Profile

  • Lori Reply

   Ze gaat nu rond half 8/ 8 uur naar bed. Gelukkig gaat het best goed…. je leest het snel 😉

 2. Wij zijn ook net gestart met het laten huilen zeg maar.. Omdat ze echt een slaaphuiltje heeft.
  Wel doen wij het maar een kwartier en als ze daarna nog steeds echt aan het huilen is dan halen we haar eruit.. Maar Fay is dan ook nog erg jong.
  Wat ik wel lastig vind is als ze na dat kwartier stil is.. en dat zeker 10 minuten en dan weer begint met huilen. Wat doe je dan.. Daar zijn we nog niet over uit…
  …Nicole schreef als laatst…Favorieten: items in mijn tasMy Profile

  • Lori Reply

   Ja is lastig hè! En zo niet te vergelijken met bijv. andere kindjes. Je moet echt doen wat voor jou lukt en bij jullie werkt, merkte ik.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.