Met de gekozen strategie voor het laten huilen om te leren doorslapen, ga ik tandenknarsend de eerste week in. Wat vind ik dit vreselijk!!! Ik neem je mee in onze dagen, eh nachten zodat je kunt zien hoe het per keer gaat. Je kindje – onze is 1 jaar – laten huilen om te leren doorslapen.

Een uur laten huilen op dag 1 om te leren doorslapen

De 1e dag – last van een sprong ook? – werden wij al meteen ‘s nachts op de proef gesteld. Rond 1 uur wakker. Een uur gehuild. Twee keer even gekeken. Na dik een uur nam het huilen af en sliep ze weer in. Rond 5 uur weer wakker. Na een half uur de luier gecheckt, een poepie. Teruggelegd en ze viel vrijwel direct in slaap.

Nog langer huilen op dag 2! Mijn god..

De 2e nacht. Rond half 11 ‘s avonds gevoed en rond half 12 werd ze weer wakker. Hard huilen. Dit hield 1,5 uur aan. Ik ben denk ik een paar keer weer in slaap gevallen want deze tijd ging erg snel. Na 1,5 uur sliep ze. Dit vond ik wel erg lang en ik voelde me schuldig dat ik in slaap was gevallen. Ik hoorde na 1,5 uur niks meer en ben ook niet meer gaan kijken. Rond 5 uur weer even wakker. Zelfde verhaal: een poepie en na het terugleggen viel ze weer in slaap.

Een punt voor mama op dag 3

De 3e nacht, weer eens wat anders. Normaal slaapt ze wel direct na de avondvoeding rond half 8 in. Nu niet. Ze heeft van 8 tot kwart voor 9 gehuild. Ik hoorde het tijdens het einde van gtst afnemen en met steeds langere tussenpozen. Vandaar dat ik het even op zijn beloop liet. YES! Ze sliep. 1-0 voor mama. WOW, pas om half 3 kwam ze dit keer. Een unicum. Vast honger dus een schone luier en borstvoeding. WOW, half 8 ‘s ochtends. Ik voel me uitgeslapen, kom maar lekker voor die ochtendvoeding bij mama.

Volg je intuïtie, dag 4

Dag 4. ‘s Avonds legde ik mijn meisje na de voeding om half 8 in haar eigen bed. En weer krijsen. Na 10 min. zei mijn instinct: “nu even checken”. Schouderklopje, een poepluier. Daarna teruggelegd en weer hard huilen. Om 8 uur sliep ze als Doornroosje, YES. SHIT, om 9 uur en om half 11 een wakkermoment. Korte luiercheck, daarna laten huilen dus en binnen het half uur in slaap. Om half 3 kwam zij pas en gaf ik wel een nachtvoeding. Om half 5 weer wakker, huilen, luiercheck, laten huilen was snel voorbij en om 7 wakker.

Dit is de bedoeling! Dag 5

Dag 5. Zo willen we het graag vaker! Om 8 uur borstvoeding en naar bed, om half 12 wakker voor een voeding en de nacht in. Om half 1 huilen. Eventjes gehuild en een schone luier gedaan en gelaten. En. Je. Gelooft. Het. Niet. Maar ze sliep door tot 7. Jaaaaa!

Gaat het ‘m echt worden zo?! Dag 6

Dag 6. Een voeding om half 8 en half 12. Vervolgens heerlijk geslapen tot een uurtje of 6! Het laatste half uurtje bij ons in bed gesoesd.

JAJAJAJAJAJAJJA op dag 7

Dag 7. Wow, weer zo’n goede nacht. Netjes rond half 8 en 12en een slokje melk en tot de ochtend rond 7!

Moeders missie is geslaagd, voor nu! Een schouderklopje voor mijzelf. Het zal vast met ups en downs gaan – en dat geeft ook niks – maar dit voelt wel als een stapje in de goede richting. Mijn eerste echte opvoed(leer)moment. En ik kan het 🙂 Maar god o god… dat laten huilen…………. wat een hel! Hebben jullie het ook zo zwaar gehad daarmee?

Update 2019: Gelukkig *ahum* word ik nog een keer getest met kindje nummer 2, jeetje. Had ik mijn les nog niet geleerd, moeder natuur? Blijkbaar niet. Ook bij kindje twee lopen we aan tegen deze doorslaapstrijd. Ik schrijf 3 jaar later nog eens over “Kindje laten huilen om te leren doorslapen, tegen je gevoel in”.

supermom

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

5 Comments

    • Lori Reply

      Ja, natuurlijk! Vind ik andersom ook juist weer interessant om te lezen 🙂

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.