Eigenlijk zouden we voor altijd kind moeten blijven. De manier waarop je dan tegen de wereld aan kijkt. Als je iets leuk vind, dan vind je het leuk. Zo niet, dan niet. En dat laat je merken. De heerlijke ontdekking van de kleine dingen der leven. En er zo blij van worden dat je je moeder trakteert op een megavette big smile. Heerlijk! Maar ook gewoon de hele dag spelen en ontdekken, onbezorgd. Want die zorgen, die zijn voor de ouders. Of kun jij het kind in jezelf weer naar boven halen?

het kind in jezelf naar boven halen

En oh, wat kon ik mij vroeger druk maken over wat anderen van mij dachten. Maar nu niet meer hoor. Want ik ren rustig als een halve debiel buiten rond met die kleine van ons. En dat doe ik al voor het allerkleinste lachje. En, mijn eigen fantasie komt ook weer uit haar winterslaap. Want neefjes van 3,5 jaar zijn ook errug leuk. Hele avonturen met auto’s en garages meespelen. Of buiten een brand blussen met de gele tuinslang die niet aan staat. Gevechten met enge dino’s en monsters. Of verkleed als piraten samen “zwaarderen”.

Jongensmeiden en meidenjongens

En ondanks onze dametje een meid is, en één uit volle overtuiging, – want een kleine dramaqueen is het me, zeg – verheug ik me nu al op avonturen met dino’s, piraten en brandjes blussen. Maar als ze met poppen en barbies wil tutten, doe ik net zo lief mee hoor. Want die strakke lijn tussen meisjes-meisjes en jongens-jongens, die neem ik niet zo nauw. Laat het kind lekker kind zijn. 

Lees ook: “Zo laad je ook jouw batterij op, tijdens het samen spelen met je kleintje”

Wellicht de schuld van mijn moeder, die de namen Jip en Janneke vroeger tijdens het voorlezen door elkaar heen gebruikte….? Bewust, uit feminisme 😉

jipenjanneke

 Op naar een nieuwe wereld waarin iedereen echt gelijk is 🙂

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

4 Comments

  • Lori Reply

   Thanks! Van dit soort complimenten krijg ik helemaal energie, dankjewel 🙂

 1. Ik speelde vroeger met lego, auto’s, klom in bomen, bouwde hutten..
  Maar kon ook heel goed kleuren, vouwen, met poppen spelen..
  Tsjah die scheidslijn, die was er niet en die is er nu ook niet hoor.
  …Nicole schreef als laatst…Mijn herstelMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.