Tja.. het combineren van werken en mama zijn valt me best zwaar. Ik werk namelijk vier dagen en dat zijn meestal ook lange dagen! Maar.. ik vind mijn werk superleuk en dat is ook een hoop waard!

Over mijn werk als huidtherapeut 

huidtherapieNa 6 jaar als Schoonheidsspecialiste te hebben gewerkt en mijn 4-jarige HBO studie Huidtherapie te hebben afgerond werk ik nu dus als Huidtherapeut. Als Huidtherapeut, een beschermde titel, behandel je de zieke en/of beschadigde huid met als doel het verminderen en/of opheffen van het huidprobleem. Dit kun je heel breed zien; acnetherapie, oedeemtherapie, allerlei soorten littekens, stoornissen in de pigmentatie of vaatproblemen zoals couperose. Heel erg leuk dus, vind ik!

Maar goed, tijd om de balans op te maken.. Ik twijfel zo tussen wel 4 dagen werken en dus toch te minderen… 

4 dagen werken, waarom niet

Vier dagen werken betekent kort door de bocht, 50% van mijn schatje haar leventje missen (slik). Niet leuk! Balen ook, als ik weer eens laat thuis kom en haar maar een uurtje zie voordat ze gaat slapen. (Daarom vind ik het ook niet erg als ze ’s nachts wat vaker om de borst vraagt, ik snap dat dan wel). Het betekent ook haar achter laten bij haar andere ‘papa’s en mama’s’ (= crèche, oppasopa’s en -oma’s), inclusief andere opvoedtechniek. Tuurlijk, we hebben afspraken maar het blijft anders. En dat betekent weer een stukje loslaten.

mamasky

4 dagen werken, waarom wel

Even weer Lori de persoon en niet Lori de mama. Soms is een dagje werk écht rustiger dan een dagje mama en geloof me, ik heb een drukke baan. Daarnaast ontmoet ik veel leuke, inspirerende mensen en ik help veel mensen van hun huidproblemen af. Ook heb ik vaker een gespreksonderwerp tijdens een behandeling, iedereen leeft namelijk helemaal op als zij het over hun kinderen mogen hebben en ik luister altijd graag! Verder heb ik leuke collega’s en werk ik in een leuk en groeiend bedrijf. Werkervaring en inkomsten wegen ook mee, net als een stukje voldoening in mijn eigen leven.

Ook leuk: “Het leven zonder werk en zonder kinderen Yeayy of Neej”

Conclusie ik blijf 4 dagen werken

Soms is het gewoon even slikken en weer doorgaan. Met name na een drukke week of lange werkdag. Maar zolang ik met plezier naar mijn werk ga en hier energie uit haal, heb ik weer extra energie voor mijn andere job, het mama zijn, en dat komt uiteindelijk mijn dochter alleen maar ten goede.

Ik ben stiekem ook wel erg benieuwd naar hoe andere het werken en mama zijn combineren?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

6 Comments

  1. Ik werk om precies dezelfde reden als jij. Soms is het lastig balanceren maar manlief staat er voor de volle 100% achter. Dat betekent dus dat we alles samen doen. De boodschappen, het huishouden, zorgen voor de kids en er zijn voor de kids. Lijkt logisch maar is het in de praktijk helaas niet altijd zo.

  2. Zelf werkte ik niet als jonge moeder maar ik kan niet genoeg benadrukken: houd je baan!

  3. respect! ik vind drie dagen al veel… maar het is indd soms gewoon lekker om even weer niet de moeder van, of vrouw van te zijn maar gewoon jezelf. dat geeft wel voldoening!

  4. Ik las je reactie net op mijn blog, toevallig houden we ons nu met hetzelfde bezig! Hoe die balans te vinden tussen moederschap en 4 dagen werk. Ik herken je verhaal. Het werken is goed om even niet alleen mama te zijn, maar het maakt ook het leven erg druk en rust voor jezelf of knuffeltijd met je kleintje is ook al zo schaars! Ik plan vanaf nu af en toe wat mamavrij naast mijn mamadag. Ik kan het iedereen aanraden. 🙂

  5. Knap hoor dat je dat zo vier dagen volhoudt. Na de zwangerschap ben ik drie dagen gaan werken, terwijl mijn dochter naar oma en opa ging. Helaas werd na twee maanden mijn contract niet verlengd ivm de financiële crisis dus kwam ik thuis te zitten. Snapte toen niet meer hoe ik dit ooit heb kunnen volhouden, want je hebt geen moment rust als je thuis bent. Terwijl het huishouden en zorgen voor de kinderen ook gedaan moet worden als je gewoon werkt.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.