Als mijn dochter eens zou bloggen.. Dan ben ik nogal de sjaak. Want soms begríjp ik haar gewoon niet. Ik zoeken en zoeken, naar dat speelgoed. Kwalitatief. Leerzaam. Duurzaam. Passend. Ik doe veel te moeilijk.. De gedachten van m’n dreumes..

Mijn bloggende dreumes over haar allerleukste babyspeelgoed

Jammie, snoertjes

“Soms kijk ik filmpjes op de computer met mijn vader. Dat is best leuk, zeker als hij gaat meezingen. Maar die muis die daar ligt.. dat draadje smaakt zo lekker. En die koptelefoon, wat een gekke kussentjes. Dáár wil ik mee spelen, papa!”

Mama is een aap met slippers

“Ik heb een paar leuke speelhuisjes gekregen, met blokken, geluiden en kleurtjes. Mama kwam bij mij op het speelkleed om mee te doen, ik denk dat zij die geluidjes zo leuk vind, wat die aapt ze altijd na. Maar gelukkig deed ze eindelijk haar slippers uit, want daar kun je leuk mee kleppen tegen elkaar. En oh, ze smaken ook best lekker!”

Ongecensureerd smekken in de natuur

“Met dit mooie weer kon ik eindelijk in de tuin. We hebben een stukje gras en daar kruip ik altijd naar toe op mijn kont. Nu mocht ik daar eindelijk spelen! Die grasjes voelen zo lekker en die propellertjes van de esdoorns die erin liggen, daar kan ik lekker op smekken. Maar nee, ik werd elke keer terug gezet op het speelkleed.”

Iets met je eigen referentiekader, ofzo

“Verder heb ik een groot en harig vriendinnetje. Ze stinkt wel wat uit haar mond. Maar zij heeft zo’n mooie glimmende ketting om. Elke keer als we samen spelen dan wil ik die ketting voelen. Maar mama zegt nee, ze is bang dat mijn vinger ertussen draait. Sja, omdat zij dat nou een keer heeft meegemaakt, betekent toch niet dat het ook bij mij gebeurt.”

Older boys toys

“Mijn neefje van 3,5 jaar vergeet heel vaak zijn auto’s bij ons. Ook staat zijn houten autogarage hier. En dat vind ik zo leuk. Met de auto’s kan ik leuk rijden, ik kan er mee slaan en het proeven in mijn mond. Dat er hele kleine wieltjes aanzitten probeer ik altijd achter mijn handjes te verstoppen, want anders mag ik hier van mama ook niet mee spelen.”

Oprúimen, niet spélen..

“Gelukkig mag ik wel met de viltjes van tafel spelen. Ik vind het leuk om ze van de grond te rapen en ze op tafel te leggen. Want daar horen ze toch? Ik wil nooit meer horen dat ik niet help opruimen!”

Lees ook: “Het kind uit jezelf, haalt het kind in jezelf weer naar boven”

Maar mijn allerleukste babyspeelgoed..

“Dan nu mijn favoriet, het rode doosje. Mijn opa noemt het een “schatkistje”. Maar eigenlijk is het gewoon een doosje hoor. Hier kan ik altijd wat mee doen. Echt alles kan erin. En echt alles kan er uit. Ik vind het zo leuk, hier kom ik altijd weer op terug. Echt veelzijdig speelgoed.”

“Oh wacht, dacht je soms dat ik zou schrijven over speelgoed, waar het stempel speelgoed op stond? Ik ben een baby hè, ik denk tenminste nog lekker out-the-box. En dan weer erin, eruit, erin, eruit. Much loveee!”

hetleukstespeelgoed

Tja. Als ik over haar schrijf.. kan ik het terug verwachten 😉 En speelgoed.. misschien hou ik mijn geld voorlopig wel gewoon in mijn zak.. Waar spelen jullie kids graag mee qua non-toys? Praat mee in de reacties.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

9 Comments

 1. Hihihi, zo waar! Ze spelen steeds met de (in ons ogen) stomste dingen eerst. Dan kopen we een leuke autobaan, gaan ze met de verpakking spelen. Nou ja, zolang ze zich maar amuseren he. Hahahaa
  …Nathalie schreef als laatst…The birth poster | MusthaveMy Profile

 2. Hahha dat heb je leuk geschreven zeg!
  En veel beter toch als ze zich zo kunnen vermaken met dit soort dingetjes ipv al dat dure spul!
  …Nicole schreef als laatst…VreugdedansjeMy Profile

 3. Heerlijk, vind het zo fijn als kinderen zelf hun speelgoed uitzoeken. Laatst was onze dochter een halve middag kwijt aan het bestuderen van een half eierdoosje. De andere helft hadden we gebruikt voor het verven. Duplo is ook favoriet, kan erg duur zijn, maar als je je een halve dag kan vermaken met drie blokjes of slechts het hokje van de trein (wel met deksel) en een poppetje; waarom zou je dan nog dure sets aanschaffen? Vind het heerlijk om er dan zo naar te kijken.
  …Linda schreef als laatst…Tag: Boekenwurm tagMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.