In de herfst moet ik altijd even wennen. Een omslag maken. Door die donkere dagen, kost het nét even wat meer moeite om de positiviteit op te zoeken. Zonde, want de herfst zit óók vol fijne mogelijkheden. Wat zijn leuke herfst uitjes of dingen om te doen in de herfst? Dingen voor MAMA, dus. Bekijk mijn herfst hunkeringen, waar ik helemaal happy van word. Herfst, kommaardoorrrr.

Lees ook: “Hoe haal ik de herfst in huis en in mijn mind? (bijzondere inzichten, achter de huiselijke herfsttafels)”

Leuke uitjes in de herfst/ dingen om te doen in de herfst (mijn herfst hunkeringen)

1. Rotzooien met rotzakken in het bos

Ook al trek ik me het liefst als een dier terug in m’n holletje. Naar het bos gaan doet wonderen! Ik weet dat ik me altijd heel goed voel na een boswandeling. Lekker met family en hond. Of alleen. Het Canon fotokanon mee, voor wat gouden plaatjes. En op zoek naar eikels en andere gezellige rotzakken op de grond, voor het maken van een herfstig tafelstukje in huis.

Lees ook: “Herfst knutselen voor kids (tips met spulletjes uit je huis of tuin)”

2. Sfeervol tuincentrum & pompoenenjacht

In de herfst bezoek ik graag een tuincentrum voor leuke inspiratie en ja, soms moeeeett ik ook gewoon wat plantigs kopen. Ik kan ook echt genieten van de uitbundige versieringen, dan voel ik helemaal die fijne feestdagenvibe.

Voor pompoenen kies ik liever boeren de langs de weg. De (sier) pompoenen zijn daar veel goedkoper en dan sponsor ik liever de kleine ondernemer.

herfst sfeer pompoenen bentoboxen voor beginners /  herfst hunkeringen

3. Mezelf met rust laten

De herfst is ook geschikt om lekker zen, te genieten van niks. Mezelf even met rust laten. In plaats van dat ik van-alles-en-nog-wat moet. Gewoon even accepteren dat de herfst een overgang is naar de winter. Van rust in de natuur, naar rust in mijn hoofd en lijf.

Lees ook: “Leven als moeder in het hier en nu”

4. Kletsen en zweten in de sauna

Waar ik ook heeul gelukkig van word, is een saunadag met vriendin. Of alleen, is ook prima. Dáár knapt mijn inwendig vrouwtje helemaal van op.

Leuke acties & kortingen voor je sauna uitje

5. Mossige moestuin

Nu alle dood en verderf in mijn moestuin heersen, vind ik het wel leuk om alvast na te denken over volgend jaar. Lekker met een kopje thee online neuzen. Ik kom erachter via Buitenleven Gevoel dat er nog zeker 11 groenten zijn, die je in het najaar kunt planten.

moestuin gepraat
Aaahh, ik mis mijn oude moestuintje!

6. Vuurkorfje en vreten

Hoe gezellig is een kampvuurtje, vuurkorf kan ook. De warmte, de feeling, de gezelligheid en gesprekken. Dat flikkerende vlammetje. Misschien kan ik het eens combineren met een lekkere bbq in de herfst.

Lees ook: ““De perfecte zaterdag met vrienden: een tuinfeest met gezonde bio hapjes op de bbq”

7. Een goede hoteldeal en veel s… laapkusjes

Ik droom van een nacht in zo’n extreem luxe suite, met enorme jacuzzi en kingsize bed. Of zo’n reusachtige penthouse suite, inclusief privé sauna en fles bubbels. Even een nachtje de rich girl uit hangen en genieten. Ter contradictie een keertje. Reality: ik vind het telkens toch veel te duur! Haha. Misschien komt er ooit een goede deal voorbij voor zo’n luxe hotelovernachting, dan regel ik oppas, sleep mijn vent mee en ben ik helemaal klaar voor romantische herfstige s..laapkusjes.

Een luxe nachtje weg

8. Toedeloe jurkjes en hellooow wolletjes; kledingkast uitmesten

Nu de koudere dagen eraan komen, heb ik ook weer zin om mijn kledingkast klaar te maken voor het volgende seizoen. De zomerse kleding gaat in de koffer en ik bekijk mijn herfst/winterkleding. Heb ik genoeg? Heb ik niet teveel?

minimalistische winterkleding garderobe

Ook leuk: “Mijn minimalistische herfst/winter kleding garderobe (hoe moet dit en hoe hou ik ‘t vol?)”

9. Kneuterige kaarsjes, kussentjes en een kneitergoed boek

Ik riep het al: mezelf met rust laten. Met andere woorden, ik trek me even terug uit het sociale gebeuren. En waar krijg ik dan energie van? Kneuterige kaarsen, een zachte stapel kussens achter mijn rug en een goed boek op mijn e-reader. Een van mijn beste investeringen van de afgelopen jaren. Aju! Tot de lente 😉

Kinderboeken TAG

Welke herfst uitjes of andere leuke dingen in de herfst geven jou een heerlijk gevoel?

Update 2020, afbeeldingen: eigen, Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.