Wanneer de natuur weer oranje kleur merk ik ook de behoefte om mijn kleding hierop aan te passen. Zomerjurkjes eruit, lekkere truien erin. Hoe maak ik met een beperkt budget, een ‘nieuwe’ herfst garderobe in mijn kledingkast?

Lees ook: Mijn minimalistische winterkleding garderobe (hoe moet dit en hoe hou ik ‘t vol?)

Herfst garderobe maken

Met deze stappen hieronder maak ik elk jaar met de herfst weer een ‘nieuwe’ kleding garderobe voor het seizoen, zonder veel geld uit te geven of allerlei nieuwe kleding te kopen.

1. Kledingkast leeghalen

Ik haal eerst alle kleding uit mijn kast. De zomerkleding berg ik op in een koffer. De kledingstukken die ook in de herfst kunnen leg ik allemaal op een stapel. Hiervan ga ik mijn nieuwe herfst garderobe maken.

2. Herfst kleding uitzoeken

Vervolgens leg ik al mijn herfstkleding – die ik had opgeborgen – er ook bij.

Nu ga ik kritisch door de stapels.

Sommige kledingstukken heb ik al heel lang niet gedragen. Deze ga ik nu echt wegbrengen naar de kringloop. En sommige kleding is echt te oud, dit gaat ook weg.

3. Setjes en kleuren bedenken

Met alle kleding voor mijn neus op de grond, ga ik setjes bedenken. Ik ga een beetje mixen en matchen om zo te achterhalen wat ik kan dragen en wat ik nog mis.

Ook is dit een mooi moment om een leuk kleurenschema te bedenken voor mijn herfst garderobe. Als je namelijk bij bepaalde kleuren blijft, kun je met minimale kleding toch veel setjes maken. Bij de nieuwe collecties zoals bijvoorbeeld een trui dames doe ik altijd inspiratie op. Toch koop ik zelden wat nieuws.

4. (Tweedehands) erbij kopen

Tot slot schrijf ik dan op een lijstje wat ik mis en wat ik graag erbij wil hebben. Bijvoorbeeld een zachte, bruine broek. Of een donkergroen shirt met lange mouwen.

Dit ga ik langzaam de komende tijd proberen te scoren bij kringloop winkels. Ook appte een vriendin dat ze kleding had opgeruimd en of ik daar nog tussen wilde kijken? Natuurlijk!

Met een beperkt budget toch een nieuwe herfst garderobe

Vooral door het uitspreiden van de kleding en het maken van setjes krijg ik een goed overzicht van wat ik heb.

Met tweedehands kleding kan ik dit aanvullen en omdat de kleding qua kleuren goed bij elkaar past, kan ik best veel nieuwe setjes maken en heb ik voor mijn gevoel toch een ‘nieuwe’ herfst garderobe.

En op deze manier hoef ik misschien maar 1 of 2 nieuwe items écht te kopen.

Voor mij werkt deze manier al jaren 🙂

Heb jij altijd al je kleding in de kast hangen of doe jij het ook per seizoen?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.