Warning: Vieze verhalen over de meest bizarre toiletten in China.. Durf je het aan?

De meest bizarre toiletten in China

Eenmaal begonnen met schrijven over de sprookjesachtige bruiloft in China, komt er van alles boven drijven. Letterlijk. Vanuit het riool naar de plee. Want ik-heb-nog-nooit-zulke-gore-vieze-wc’s-gezien. Yek. En nog even voor de duidelijkheid; ik ben zwanger en moet veel… ja… piesen 🙁

Druk bezaaid warenhuis

China heeft mega warenhuizen, met een krioelende mensenmassa. De toiletruimte is op verdieping X en telt zes wc’s. Daar sta ik, in de rij Chinese shopgirls. Ik ben aan de beurt. Achter het bordje push, komt de meest vreselijke lucht me tegemoet. Één blik op zowel het prullenbakje als het gat in de grond, doet me duizelen. Ik wil verder niet lullig doen, onbeschoft enzo, in een ander land.. En ik moet echt heel nodig. So I did it..

wc2

Kakken in de Karaoke bar

Typisch China, uitgaan in een karaoke bar. Uitgaan is eigenlijk net de fase die ik al gepasseerd ben, maar ach. Ook hier moet ik nodig. Het is de laatste avond, maar mijn god.. Ik kan me niet herinneren dat wij ‘op die leeftijd’ zo smerig waren. Pis, kak en nat wc-papier bezaaid op de grond. En een bijna onzichtbaar gat in het midden. Succes! Boehoee…

Ook leuk: “Onze huwelijksreis in Costa Rica”

Wandelen met dichtgeknepen knieën op straat

Een bordje toilets (hé, eens in het Engels) op straat. We lopen daar met z’n allen. De mannen – en ik natuurlijk – moeten plassen. We volgen het bord en lopen steeds dieper een steeg in. Een trap op en…. Oh nee. Oohh neee. Kan ik wegrennen? Wat een lucht! Ik kan het niet begrijpen, maar de mannen zijn het gebouwtje in gegaan! Deze sla ik toch echt effe over. Met dichtgeknepen knieën wandel ik verder.

wc4

Geruisloos gesprek door de bamboewand

De avond voor de trouwerij, eten we met een gezelschap in een leuk restaurant. Ook daar moet worden geplast. Tussen de wc’s (grondgaten), staat een muur. Niet zomaar eentje. Een prachtige bamboewand. Leuk bedacht, maar terwijl ik mijn hoofd draai naar links.. Kijk ik in twee prachtig, donkerbruin gekleurde ogen van een poepende (tja, geen idee, alles gaat gehurkt) Chinese dame. Mijn ademde stokte.. net als mijn plas.. Dat is nog eens flirten 😉

bamboewandje

High-tech China, het land van de toekomst?

Laten we nu niet té negatief doen! Tijdens het beklimmen van één van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld moeten we ook even piemelen. En wat een verschil. Deze wc vertelt je nog net niet het nieuws van de dag. Wel worden je voor- én achterbillen gespoeld en geföhnd, terwijl je op een voorverwarmde en gereinigde bril zit. Tot slot wordt er een lekker parfummetje op je kont gespoten. Oké, dat laatste is niet waar 😉 Om de beurt gaan we hier, gewoon voor ons plezier. Fijn zeg!

Safe the worst for last

Natuurlijk worden we ook nog even opgelicht in het buitenland. Tijdens een excursie maken we een perongelukexpres ommetje langs een theeplantage. Vriendelijk krijgen we een kopje thee aangeboden. En iets minder vriendelijk: of we dan een paar pakken willen kopen?

Goed moment voor een plasstop.. Nou jongens. Wat ik hier zie. Denk aan een hokjesrij zoals in een zwembad. Trek daar één grote geul onderdoor. Laat het een beetje aflopen en tadaa een prima toiletruimte. Tja, voor de eerste (bovenste) wel. De volgende plassers (of poeperds) zien het eindresultaat vrolijk onder hun gehurkte bedoeling door spoelen. Je zal de laatste maar zijn.

wc

Zo. Een hele ervaring rijker! Sorry, ik moet het gewoon even kwijt. Echt om dood te gaan. Gelukkig waren er naast de meest bizarre toiletten in China, ook hele nette schone! Dus nee. We hoeven niet meteen alles over 1 kam te schreven. Plassen in China kan prima, maar wel selectief 😉 Much Loveee.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

8 Comments

 1. mamawatdoejenou.nl Reply

  Haha, zo herkenbaar dit. En wat ik ook zo vies vind, zijn die emmers waar je je toiletpapier ingooit. Op zich een prima systeem, mits je jouw papiertjes even afdekt zodat de volgende toiletganger niet hoeft te zien wat jij zo net gedaan hebt. Die Chinezen kennen wat dat betreft geen enkele gene.

 2. De toiletten in Azië zijn inderdaad niet de meest fijne, laat staan als je zwanger bent. Daarom probeer ik zelf altijd in steden op zoek te gaan naar een macdonalds of subway. Die hebben net een net iets hogere standaard. Heb trouwens in Duitsland ook een toilet meegemaakt dat bestond uit een gat in de grond, het was dat ik echt heel nodig moest en we nog een paar uur in de auto te gaan hadden…
  …linda schreef als laatst…Pasen: Een ei is geen ei #3My Profile

 3. OMG wat een ellende die toiletten:) diep respect dat je daar durfde te plassen haha. En dan klaag ik af en toe over de toiletten bij ons in openbare gelegenheden.
  de volgende keer lees ik dit artikel nog even terug;)
  …Miranda schreef als laatst…Shoplog!My Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.