Afgelopen maand heb ik meegedaan aan een demo traject voor gezonde kant-en-klaar maaltijden van HealthyMade. De allernieuwste variatie op de populaire en gezonde foodboxen. Het grootste verschil? Je hoeft nu helemaal niet meer te koken. I Say Yay! Voor inkoopsprijs konden we het concept uitproberen. Twee keer per week een kwestie van opwarmen en opeten. Lees gauw verder wat ik ervan vond.

Ik begon dolenthousiast, maar is dit dé oplossing voor werkende moeders die streven naar een gezonde levensstijl?

Pieeep en na 10 minuten een warm, gézond diner

De vriendelijke bezorger heeft mij gisteren twee plastic bakjes eten bezorgd. Mijn werkdag vandaag was druk en de kids, manlief en ik hebben honger! Ik stop de bakjes eten met een dubbel gevoel in de magnetron. Eet je gezond, verziek je het met de magnetron. Nog geen 10 minuten laten zitten we met zijn alle heerlijk te smikkelen. Goede smaken! En zooo easy. De gerechten?

 • Maaltijd 1: zalm, spinazie en zoete aardappel.
 • Maaltijd 2: rijst, doperwten en vlees.

HealthyMade

De eerste HealhyMade maaltijd (Instagram foto)

Een chefkok die speciaal voor jou kookt

HealthyMade is een spiksplinternieuw concept dat zich richt op mensen die gezonde voeding belangrijk vinden, maar die simpelweg niet altijd de tijd hebben om dit op tafel te toveren. Iets met drukke moeders en de uurtjes tussen 17.00 en 19.00. De chefkok van HealthyMade kookt die gezonde maaltijd voor jou en hun bezorgdienst levert dit netjes bij je af (thuis of op het werk).

Als ik vrij ben kook ik vaak dubbel voor op de dagen dat ik werk, maar het is ook wel eens fijn als iemand anders lekker en gezond voor ons kookt!

Nog even over dat opwarmen

De magnetron wordt in huize Jungle eigenlijk alleen maar gebruikt om pittenzakjes op te warmen. In mijn idee maak je namelijk met deze straling je voedingsstoffen ook een beetje kapot. Ik investeer mijn geld en moeite graag in biologisch of duurzaam eten. Ja, dan lijk ik wel gekke Henkie als ik dat in de magnetron zet.

Na de eerste opwarm sessie heb ik dan ook besloten om de rest op te warmen in de oven. En dat beviel prima!

healthy made

Gezonde kant-en-klaar maaltijden of koken uit foodboxen?

Dit is niet de eerste keer dat ik zoek naar gemakkelijke avondmaaltijden (maar toch ook supergezond en duurzaam). De wekelijks biologische groente en fruittas is nog steeds een blijvertje. En met Hello Fresh heb ik nog steeds een haat-liefdesverhouding. Verder heb je nog Marley Spoon, de AH allerhande box en ga zo maar door.

Ik zie trouwens dat er nog een hoop foodboxen op mijn lijstje staan om te proberen. Ken jij de Foodboxwijzer al? Daar vind je ze allemaal!

Goed, ik zal eerlijk zijn. Deze kant-en-klare maaltijden zijn gemakkelijk en de smaken zeker goed. Ze zijn ook vers gemaakt en snel bij je thuis, maar zelfgemaakt eten vers uit de pan heeft toch mijn voorkeur.

Ook lezen: “Inspiratie avondeten voor baby’s die eten volgens de Rapley methode

De voordelen en nadelen van kant-en-klaar maaltijden zoals HealthyMade op een rijtje

Voordelen

 • De maaltijden zijn gezond en gevarieerd;
 • Luxe! Een chef kookt voor jou;
 • Bezorging thuis of op je werk;
 • Snel eten op tafel.

Nadelen

 • Het eten is niet biologisch (maar dat is wel de toekomstvisie);
 • Opgewarmd eten is hoe dan ook minder lekker dan vers uit de pan;
 • De plastic bakken (plastic code 1: PET) kun je wellicht 1x hergebruiken, maar that’s it;
 • Het eten is gezond, maar bevat in vergelijking met onze eigen maaltijden weinig groenten.

Een keertje voor drukke tijden? Ja! Maar anders kook ik liever zelf

Kortom, ik ben half enthousiast. Plastic bakjes en opwarmen in de magnetron zijn gewoon niet zo mijn ding. Daarnaast kook ik zelf best goed en met héél veel groenten. Daar voel ik mij prettiger bij. Ik weet niet waar de uiteindelijke kosten op zullen uitkomen, maar als de prijs hetzelfde is als een foodbox, dan gaat mijn voorkeur uit naar het laatste. Maar, ik vond het zeker gemakkelijk voor op mijn werkdagen en de smaken waren prima! Voor kritische groene mommy’s zoals ik is het leuk om een keertje te proberen of af en toe in te zetten in drukke tijden. Voor drukke mommy’s met een beetje portomonnee zeg ik luid en duidelijk JA.

 Wil je weten hoe je de chef voor jou laat koken? Check www.healthymade.nl voor meer info!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

 1. Klinkt best handig voor als je een keer echt niet toe komt aan koken. Ik probeer zelf altijd te zorgen voor kliekjes in de vriezer om in zulke situaties op te kunnen warmen. Ik blijf ervan overtuigd dat dat lekkerder (en veeleer goedkoper) is. En inderdaad, ik geloof dat wij ook meer groente eten dan dat ik op de foto’s van die maaltijden zie staan.
  …José schreef als laatst…Ik dacht echt te gaan tandemvoedenMy Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.