Inmiddels heb ik met veel plezier, voor 2 kindjes wasbare luiers gebruikt. Mijn uitgebreide ervaring wasbare luiers deel ik in dit artikel! Bij mijn eerste kindje begin ik na 6 maanden. Ik gebruik de wasbare luiers bij haar fulltime. Bij mijn tweede kindje ben ik de wasbare luiers gaan combineren met een beetje wegwerpluiers. Al met al ben ik megapositief. Ik weet nog dat het heel moeilijk is in het begin, om je een voorstelling te maken bij wasbare luiers. Daarom heb ik ook heel veel handige informatie over wasbare luiers geschreven ???? In april 2019 heb ik alle artikelen een flinke update gegeven, zodat jij al mijn persoonlijke ervaringen en handige informatie over wasbare luiers ook kunt gebruiken. Deze samenvatting geeft je een handig overzicht van alles dat ik hierover heb geschreven.

Ervaring wasbare luiers + handige informatie over wasbare luiers

In het begin zit je waarschijnlijk erg te twijfelen. Is het iets voor jou? Wat is bekend qua ervaring wasbare luiers? En wat is precies het verschil tussen wegwerp en wasbare luiers. Bedenk voor jezelf waarom je wasbare luiers wilt gebruiken. Voor mij was dat vanuit duurzaam oogpunt en omdat ik zoveel mogelijk op de natuurlijke manier wil doen. Maar gelukkig zijn er nog veel meer voordelen ????

Mijn keuzes tijdens het starten met wasbare luiers

Heb je eenmaal de keuze gemaakt om te starten met wasbare luiers, dan komen er weer veel vragen. Want hoe zit het allemaal met die wasbare luier termen en wat heb je nodig? Allereerst is het helemaal niet verkeerd om met verschillende type luiers te starten, is mijn ervaring met wasbare luiers. Je kunt wasbare luiers overal gemakkelijk online kopen. De inleggers kun je kopen bij Bol of Ebay. En ook extra booster zijn online genoeg te vinden. Zorg qua luieremmer dat hij groot genoeg is en goed afsluitbaar tegen geurtjes.

Mijn ervaring en reviews over verschillende type wasbare luiers

Ik zet de verschillende type wasbare luiers op een rijtje. Maar je kunt ook per type uitgebreide informatie lezen, met reviews van verschillende merken. Dan lees je ook goed de voor- en nadelen.

Reviews wasbare luiers over de all-in-one en snap-in-one luier

Omdat deze dus heel erg op elkaar lijken, maak ik ook een review met complete vergelijking tussen de all-in-one en snap-in-one wasbare luier. Je noemt dit ook wel de eendelig wasbare luier.

Ervaring wasbare luiers en reviews over de pocket luier en tweedelige wasbare luier

Persoonlijke ervaring wasbare luiers

In een kletsblogje vertel ik over mijn eerste dag met de wasbare luier. Of het een go of no go is, dat kun je vast wel raden. Een update na 3 weken gebruik volgt en ook na 15 maanden schrijf ik hoe het op dat moement gaat.

Hoe gebruik je een wasbare luier?

Verder is hoe je een wasbare luier moet gebruiken helemaal niet moeilijk. Ik maak een stap voor stap uitleg met foto’s erbij. Een veel voorkomende vraag is of wasbare luiers met klittenband of drukknoopjes beter zijn. Ik gebruik zelf een combi en voor mij maakt het niet uit. Maar er zijn wel verschillende voor- en nadelen.

printjes-wasbareluiers

Mijn ervaring met wasbare billendoekjes en snoetenpoetsers

Alle informatie over wasbare billendoekjes en snoetenpoetsers is ook erg handig. Eigenlijk is het veel makkelijkere om dit ook wasbaar te doen. Er zijn veel mooie systemen en doekjes te koop. Zelfs tweedehands. Maar zelf maken kan natuurlijk ook 😉

Wasbare luiers wassen en verschonen

Eenmaal je keuze gemaakt, dan kun je aan de slag! Ik hoop dat je er net zo blij mee bent als ik. Al zal het in het begin wel even zoeken zijn naar een routine en de handigheidjes. Zo zijn er veel manieren waarop je de luiers kunt wassen. In het artikel over wasbare luiers wassen en verschonen ga ik daar dieper op in.

Help, mijn wasbare luiers stinken ineens enorm!

Een klein probleempje dat je kunt tegen komen, is mijn ervaring met wasbare luiers, is dat je luiers ineens enorm gaan stinken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt het voorkomen door bijvoorbeeld niet teveel wasmiddel te gebruiken. Het klinkt dubbel, maar door de opeenhoping van zeep kun je een stinklucht krijgen. Zeg maar gerust een vislucht. De methode om dit op te lossen heet: strippen. Je leest er alles over in mijn artikel: Wat moet je doen als je wasbare luiers stinken naar verrotte vis?

Verder heb ik 1 handig tip voor je. Na het wassen moeten de luiers goed drogen. Belangrijk is dat er veel wind bij kan komen. Hang ze buiten of bij een open raam. Ik gebruik dit ideale octopus droogrekje. (droogcarrousel)

Handige artikelen over wasbare luiers

Ik schrijf ook nog over wat ik NIET handig vind aan wasbare luiers. Iedereen heeft zo zijn eigen gedoe en bij mij loop ik tegen deze problemen aan. Ik som ze op en geeft er wat tips bij. Wat je ook veel leest, is dat kinderen eerder zindelijk zijn bij wasbare luiers. Is dat zo? Wat denk jij?

Wasbare luiers op vakantie

Tijdens onze zomervakantie nam ik de wasbare luiers mee. Het werd niet zo’n succes. Ik vertel mijn verhaal en zet daarbij op een rijtje wanneer het wel of niet handig is om wasbare luiers op vakantie mee te nemen.

Reviews en ervaringen met de wasbare zwemluier

Over vakantie gesproken, denk ook aan wasbare zwemluiers! Sowieso een dikke vette aanrader, is mijn ervaring tijdens de wasbare luiers. Het is net zo handig als wegwerp en ook geschikt als je verder geen wasbare luiers gebruikt. Ik vertel je natuurlijk ook hoe die wasbare zwemluier precies werkt. Wasbare zwemluiers online kopen.

Tip: Koop wasbare luiers online

En dan rest mij nog 1 ding: veel leesplezier 😉 Vragen mag je natuurlijk altijd stellen! En ook meekletsen over het gebruik van wasbare luiers vind ik superleuk!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

6 Reacties

  1. Ik vind wasbare luiers een uitkomst, maar als ik op vakantie ben even niet. Dan mogen we even genieten hoor..

  2. Super schattige luiertjes! Ik probeer nu de wasbare luiers van Wonderoos. Nog geen lekkages gehad :), maar ik weet nog niet of ik helemaal overstap op wasbare luiers.. Ik vind ze namelijk wel erg dik.

    • Hoihoi, ik zat net je artikeltje erover te lezen op jouw blog (ik kon alleen daar niet reageren want ik heb geen Google account enzo) maar leuk zijn die ook. Volgens mij heb ik er ook eentje van dat merk, dezelfde als die rechter bij jou. Ik combineer ook wegwerp en wasbaar. Ze zijn inderdaad dikker (zeker als je er twee inleggers in doet) maar ik vind dat zelf niet zo storend. ps. Leuke blog heb je ook.

    • Hi Kimberley, ja mijn achtergrond is verdwenen, maar ik ben niet zo technisch dus even wachten tot iemand dat gaat fixen … 🙁

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.