Een tuin met veel groen en een touch van houten tuinmeubels of spulletjes geeft mij echt het gevoel dat ik “thuis” lekker kan wegkruipen in de natuur. In een grote tuin kun je helemaal los met romantische groene zithoekjes, maar ook in een kleine tuin of op het balkon kun je met een houten bankje, sfeervolle kussens en een groene omlijsting dat heerlijke buitengevoel creëren. En daarom wat inspiratie op een rij: verschillende manieren om knusse, groene zithoekjes in de tuin of op het balkon te maken.

Ook lezen: “Met dahlia’s uit de tuin knutselen en kunst maken”

Op een knusse manier, groene zithoekjes in de tuin of op het balkon maken

Bepaal eerst of je een knusse, groene buitenplek wilt waar je rustig kunt eten, of wil je juist meer lekker onderuit gezakt hangen met losse hapjes en drankjes? Of allebei 🙂

1. Eethoek voor een heerlijk buiten diner

Bij een eethoek vind ik het belangrijk dat de tafel stevig staat er dat er voldoende ruimte is om borden op kwijt te kunnen. Een leuke trolley kan helpen als er ruimte tekort is. Voor de sfeer houd ik van gezellige kussentjes (check kringloop!) en voor het groen is een verticale tuin ideaal naast de eethoek. Zet er verse biologische kruiden in, en maak je buiten diner extra speciaal voor de gasten!

Houten buiteneettafel voor hongerige vrienden 

Met een vaste eethoek, eet je sneller buiten. Of je nu lekker gaat borrelen met wat hapjes of met vrienden gaat barbecueën (lekker bio), een houten tuintafel met stoelen geeft je dat midden in de natuur gevoel.

Heb je zin in een leuke diy of ben je handig? Maak dan zelf een tuintafel van oud sloophout, stijgerhout of pallets. Het kost misschien wat moeite, maar je bent uiteindelijk goedkoper uit én je kunt je tafel helemaal naar eigen wens maken. Misschien kun je op Marktplaats of in een tweedehands winkel nog toffe tafelpoten scoren.  

2. Loungehoek om lekker te relaxen

Mijn favoriete plek in mijn oude tuin was op de schommelbank, omdat die heerlijk omsloten was door groene planten en gekleurde bloemen. Echt zo’n lekker privé hoekje. Momenteel heb ik een balkon, en daar past prima een hangmat. Met een kussentje erin en een strook nepgras eronder heb ik zo mijn eigen knusse, groene zithoekje gemaakt. Lovely!

knusse groene zithoekjes in de tuin
knusse groene zithoekjes in de tuin

3. Romantische zithoekje in de tuin, die je kunt verplaatsen

Ook houten mooie tuinbanken kun je gezellig stylen met sfeervolle kussentjes en groene planten er om heen. Je kunt er een mooi plekje van maken in de tuin. Kies voor een klein of medium bankje, of eentje die opklapbaar ia, zodat je ‘m ook handig kunt verplaatsen of bij je eettafel betrekken als je visite hebt.  

4. Verstopt plekje

In een grote tuin vind ik het ook leuk om een knus “verstop” plekje te maken. bijvoorbeeld met zo’n schattig paadje er naar toe.

knusse groene zithoekjes in de tuin

5. Sfeervol groen afdakje / zonbescherming

Verder kruip ik graag weg in de hoek van een lekkere buiten loungebank. Lekker hangen, kletsen, wijntjes drinken of stoeien en knuffelen met mijn kids.

Kies voor een houten rozenboog, pergola of houten tuinpaviljoen, waar je eventueel nog een schaduwdoek overheen kunt trekken als zonbescherming. Hier kun je ook leuke led-lampjes in hangen, of lichtjes op zonne-energie.

Pinterest inspiratie: groene zithoekjes in de tuin

En nog een beetje verder dromen

Heb je de ruimte, dan is zo’n buitendouche en zwarte bol met water – wat duurzaam opwarmt door de zon – wel heel erg cool! Achja dromen mag 😉 Deze staat overigens in Hongarije en daar hebben ze toch iets meer zonuren.

leuk toch?! 🙂

Lees ook: “Leuke kinderspelletjes in de tuin en onder de parasol”

Hoe zien jouw ideale knusse, groene zithoekjes in de tuin eruit? Of wat is momenteel jouw favoriete plek in de tuin?

Update 2021, afbeeldingen eigen, morethanhip.nl

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

  1. Ik zou ook graag een gezellige hoek in mijn tuin willen creëren. We zijn vorig jaar verhuisd en moeten onze tuin nog gaan aanpakken. Een palletbank of loungeset staat hoog op mijn wensenlijstje!

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.