In mijn hometown Blogland is de term loedermoeder helemaal Hot. Tja, een échte loedermoeder is natuurlijk niemand, maar perfect zijn we zeker ook niet. En op die dunne scheidingslijn? Precies dáár ligt loedermoederland. Hoe is het eigenlijk gesteld met mijn groene loedermoeder acties?! 😉

Bedankt Lisette, opperloedermoeder, voor de inspiratie van dit artikel. In feite ben je hartstikke lief! En ik ga stuk op je Syl-artikelen, haha.

Op die wollen sloffen, dáár, die groene loedermoeder

Loedermoeder. Groene loedermoeder. Wat is dat nou precies? Een groene loedermoeder is dan eigenlijk iemand die graag heel groen bezig is in het gezin, maar waarbij het soms nét effe niet lukt. Een beetje zoals mij dus.

Ook leuk: “De gekke bespaartips van een groene moeder

In mijn ideale groene moederwereld..

In mijn ideale groene moederwereld zijn wij zelfvoorzienend, eten uit onze onbespoten moestuin, hijs ik mijn kindjes in uberduurzame schapenvachtjes en pingel ik fantastisch op mijn muzikale gitaar bij een romantisch kampvuurtje in de tuin. Maar helaas is daar allemaal (nog) niets van waar.

Groene loedermoeder dingen. De #fails

Een natte boel

Op water besparen doen we zo veel mogelijk. Kraan uit tijdens het poetsen enzo. Maar met dreinende kindjes na het avondeten, werkt soms maar één ding: een heerlijk vol bad! Ook als ze toevallig gisteren zijn gedoucht.

Lees ook: “Groene moeder; leestips (spam je blog – linkparty)

Kinderspeelgoed voor volwassenen

In een minimalistische leefstijl koop je pas iets als het nodig is of als het oude stuk is. En dat lukt over het algemeen heel goed. Maar ooohw wat is kinderspeelgoed soms verleidelijk. Ja, voor volwassenen welteverstaan. Dan komt dat “hebbe-hebbe-hebbe” wel heel dichtbij.

Even luisteren, dan krijg je een koekje

Als groene moeder geef je graag gezonde tussendoortjes. En dat lukt ook vaak, fruit of paprika. Maar soms wil je gewoon echt even iets (snel) voor elkaar krijgen. En voordat ik het weet, is het mijn mond al uit: “Als je nu luistert, krijg je van mij straks een koekje”. Bad, bad, red mom!

Bewust onbewuste kleding

Wollen rompertjes en fairtrade kinderkleding of kikke tweedehandsjes, I love it. Het eerste is alleen vaak vrij prijzig. Het tweede zoekt zo lastig. En dan zwicht je toch snel voor dat verdraaide h&m boek dat toch telkens weer in mijn brievenbus beland.

De vierkante babysitter

Laat de kiddo’s lekker spelen met eerlijk speelgoed of aanrommelen met takken en prut van buiten. Heel leuk, maarrr soms is die verrekte tv toch wel de meest strategische keuze als ik een gezonde maaltijd op tafel wil toveren, terwijl er een oorverdovend huilkoor aan de gang is.

Ook leuk: “5x Een bio babe of “groene moeder” herken je aan..

Oké, ik biecht er nog eentje op

Dan heb ik inééns een brainflow aan inspiratie voor het blog. En dan zegt mijn mond al voordat mijn hersenen reageren: “Schattie.. Wil jij even op papa’s pc? Dan gaat mama op de hare ernaast.”

Achter de schermen

Als groene mamablogger achter Mama’s Jungle probeer ik zoveel mogelijk duurzaam, gezond en groen te doen. Maar ik ben ook maar een gewone moeder. Eentje die een leuke selfie met d’r kids op Instagram post, maar in feite kierewiet wordt van haar puberende peuterdochter en melksproeiend mini kotsertje. En soms heb ik ook gewoon zin om een pizza achterover te slaan en daarna ’s avonds ook nog een zak chips. Het afval daarvan… dat scheid ik dan weer wel 😉

Behind the scenes (instagram foto)

Tja. Een groene moeder zijn is soms gewoon stom. Maar meestal superleuk. En omdat ik nog laaang geen perfecte groene moeder ben. Blijft het uitdagend.

Hoe groen ben jij als moeder? En wat zijn jouw groene #fails? Spui het lekker met me mee in de reacties hieronder. Dan ben ik niet alleen enzo. Dankuu!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

15 Reacties

 1. Hier ging het groen zijn al mis bij de geboorte: ik heb er vier!
  Maar verder gaat het me vrij goed af, behalve dan met broodbeleg. Dat is echt mijn zwakke rode plek. Hagelslag, choco, ze eten het allemaal elke dag…

  • Oja herkenbaar. Die heb je ook nog! Ik heb nu al een paar weken dat ik steeds de hagelslag en chocopasta “vergeet” tijdens de boodschappen. Gna gna

 2. Haha, dat van die koekjes dat werkte hier al voordat ze een jaar was. Tegenwoordig ‘eist’ ze wel iets grotere dingen overigens 😉 Qua speelgoed gaan we ook vaak naar de kringloop daar is ook zoveel te vinden dat we er nu vaak heen gaan en dat ze iets niet krijgt omdat we er geen plek meer voor hebben 😉
  …Lilian schreef als laatst…Dit was aprilMy Profile

 3. En daarom houd ik van jou; goudeerlijk! Maar ehmmm als jij in oranje rood zit, dan zit ik in ehmm. Bruin? Paars *voelt zich nu een nog grotere groene loedermoeder-maximalisme ten top-
  …Sonja schreef als laatst…Weegallery + giveaway!My Profile

  • Haha lol. Kies een mooie kleur zou ik zeggen :p maar hey je kunt ook op andere vlakken goed zijn voor de wereld. Zoals inspirerend onderwijs! Xxx

 4. Wat een leuk artikel! Ik vind het zo fijn om bij anderen ook niet zo perfecte verhalen te lezen. Ik ben geen moeder maar (chronisch zieke) groene blogger en herken het ook wel hoor, soms zijn gewoon gemakkelijke of goedkope dingen net even handiger of verleidelijker. Maar we doen ons best, en zoals je zegt, de uitdaging blijft er in!
  …Sofie schreef als laatst…Leukste momenten van aprilMy Profile

  • Ja zeker. En jij herkent vast wel van die gekke afwegingen. Deze niet-zo duurzame nagelak op doen (slechte stoffen?) Of weggooien (zonde qua afval/verspilling). Groen zijn lukt simpelweg niet altijd.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.