Op deze pagina vind je alle informatieve blogs over een groene lifestyle en het moederschap. Want hoe kun je duurzaam leven als moeder? Deze vraag stelde ik mezelf in ieder geval 6 jaar geleden. Ik was net voor het eerst moeder geworden. Inmiddels heb ik al veel over manieren voor eco leven als mama geschreven. Welke bewuste keuzes kun je maken tijdens je zwangerschap? Hoe volg je je eigen gevoel tijdens het opvoeden? Wat kun je allemaal minimaliseren? En nog zoveel meer vraagstukken als mama én vrouw in deze veeleisende maatschappij. 

In deze kennisbank, zet ik alle vragen en artikelen op een rijtje over groen leven als moeder! Pak eruit wat jij interessant vindt en veel leesplezier!

Duurzaam leven als moeder

Een groene lifestyle als moeder begint al bij de zwangerschap, waarin je mooie zelfbewuste keuzes kunt maken. Je moet soms wel sterk zijn om door alle commerciële invloeden heen te prikken, en dichtbij jezelf te blijven.

Na de zwangerschap komt het moederschap, inclusief eco huishoudelijke taakjes, een open blik op ziekte en gezondheid, wellicht borstvoeding en hopelijk een gezellig seksleven. Maar ook over natuurlijke beauty, weer werken tips en gezond (biologisch) eten. Kortom, alles toffe blogs over duurzaam leven als moeder in het overzicht hieronder! Je kunt ook starten bij: “Groene mama en zwangerschap; wat is er allemaal mogelijk? “

zwangerschapsupdate

Kennisbank | Bewuste zwangerschap artikelen

verschillende rollen als moeder

Kennisbank | Moederschap & duurzaam leven

Moeten jouw kinderen helpen in het huishouden

Huishouden

ziek / kennisbank / duurzaam leven als moeder

Ziekte en gezondheid

leuk seksleven als ouders Mama's Jungle

Seks enzo

Beauty

kolven op het werk / duurzaam leven als moeder

Op je werk

duurzaam leven als moeder

Eten en drinken

recepten-variatie

Recepten

Kennisbank | Bewust opvoeden

In bewust opvoeden (ik praat eigenlijk liever over bijstaan of voorleven) hebben we het over borstvoeding, de rapley eetmethode, wasbare luiers en algemene dingen voor baby’s en kinderen tot 4 jaar. Maar ook over de basisschooltijd, opvoed vragen en samen spelen op een eco manier krijg je veel tips en info. Tot slot is er een kopje eten en gezondheid.

box aan de borstvoedingsmama / duurzaam leven als moeder

Borstvoeding

Rapley methode

De Rapley methode is een manier om te beginnen met bijvoeden gelijk in stukjes eten. Dus geen prakjes en potjes. Wij zijn er erg enthousiast over!

Wasbare luiers mamasjungle

Wasbare luiers

Bekijk de lijst hieronder of start met het artikel: ervaring wasbare luiers, alle info op een rijtje!

persoonlijke-update-baby

Baby tot 4 jaar

gezonde lunch op de basisschool

Basisschool

kindje laten huilen

Opvoed vragen

spelen met de grimms regenboog

Samen spelen

bio op vakantie

Eten en drinken Kids

hoestdrank maken

Gezondheid

Kennisbank | Groene lifestyle

In een groene lifestyle gaat het algemeen over geld besparen, duurzaam leven, minimaliseren en wat je kunt doen rondom huis en tuin qua eco en bewust leven.

groene stroom en gas

Geld besparen

bio babe

Duurzaam leven & mijn eco reis

valkuilen van bewust en minimalistisch / duurzaam leven als moeder

Minimaliseren

duurzaam leven als moeder

Huis en tuin

duurzaam leven als moeder

Mijn zoektocht naar duurzaam leven als moeder is nog lang niet voorbij gelukkig! In de toekomst wil ik ook aandacht besteden aan meer bij jezelf blijven en je rust bewaren in de hectische huidige maatschappij. Hopelijk heb je veel plezier met het lezen van de artikelen. Schrijf me een berichtje in de reacties, ik lees ze altijd met veel plezier en ben ook erg benieuwd naar jouw mening en tips bij het desbetreffende onderwerp.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.