Ter ere van World Oceans Day op 8 juni heeft Doppler 1900 publieke watertappunten in Nederland toegevoegd aan Google Maps. Ideaal om zo je herbruikbare fles te vullen met gratis water onderweg. Wat zijn dit voor gratis watertappunten? En wist je dat er ook watertappunten-kunstwerken bestaan!

Ook leuk: “De leukste eco lunchboxen en bekers (voor een duurzame basisschool lunch)”

Een herbruikbare waterfles is handig en duurzaam

Ik vind het altijd handig om een herbruikbare waterfles mee te nemen. Bij Blokker, vind je leuke. Voor extra koud water, zet ik ‘m alvast een dagje van te voren in de koelkast. En als ik haast heb, gooi ik de lege fles gauw in m’n tas en dan vul ik ‘m onderweg wel. Top. Nooit meer waterflesjes of pakjes drinken kopen onderweg, scheelt afval én geld.

Gratis water onderweg

Bij een watertappunt kun je gratis water onderweg tappen op straat. En er zijn inmiddels al meer dan 1950 watertappunten! Op veel stations, in parken en winkelcentra kun je op deze manier je herbruikbare fles met gratis water onderweg vullen.

Nederland is het eerste land ter wereld waar Dopper in samenwerking met Localyse.eu de openbare watertappunten in kaart brengt. In 2023 worden ook de openbare watertappunten in België, Duitsland, Frankrijk en Spanje aan Google Maps toegevoegd.

Waar vind je een gratis watertappunt in de buurt?

Maar waar staan die dingen dan?! Ja, je kijkt er gemakkelijk overheen. En die watertappunten zien er ook allemaal anders uit. Gelukkig heeft Doppler ze verzameld op google maps. Heel simpel: Ga naar Google.Maps >> Typ ‘water tap’.

Watertappunten kunst!

Kunstenaar en smid Juul Baltussen heeft kunstwerken ontworpen die tegelijk watertappunten zijn. Deze watertappunt-kunstwerken vind je in de gemeente Sint Anthonis. Leuk om even op de site te kijken. Of als je hier vlakbij woont kun je een leuke fietsroute van 47 km doen, langs deze kunstwerken.

Leuke extra tip: Doe thuis alvast een takje munt, schijfje gember of fruitstukjes in je herbruikbare fles. Dan heb je altijd lekker én gratis water onderweg.

Ook leuk: “Lijst gezonde drankjes voor kids (+ tips, inspiratie en variatie voor genoeg drinken)”

Heb jij wel eens je waterflesje gevuld met gratis water onderweg bij zo’n tap?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (5) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

 1. Mooie kleur die terra cotta dopper 🙂
  Ik zie ze eerlijk gezegd nooit, die watertappunten.
  Gelukkig ook vaak goed te vullen bij een kraan op een toilet (bibliotheek, restaurant), hoewel de dopper daar niet altijd onder past natuurlijk.
  …Anita Willems schreef als laatst…Zomer-opruimbingoMy Profile

  • Hi Anita,
   Ja, die kleur is heel tof, ik heb al jaren een roze (ooit eens gekregen als kerstpakket). En goede aanvulling, bij een bieb of restaurant 🙂

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.