In mijn voedingspatroon zit vlees. Maar ik wil wel de meest gezonde en duurzame keuze. En de herkomst vind ik dan ook belangrijk. Bij Zorg & Natuur kan ik terecht voor grasgevoerd biologisch vlees, makkelijk online.

Lees ook: Mama aan de barbecue, BBQ-en voor beginners

Grasgevoerd biologisch vlees van Zorg & Natuur

Zorg & Natuur verkoopt ruimt 200 soorten biologisch vlees en natuurvlees producten afkomstig van rund, kip, varken, schaap en wild.

biologisch vlees van Zorg & Natuur
Pixabay – Loannis Loannidis

Op de website lees ik veel transparante info over de herkomst van hun grasgevoerd biologisch vlees. Ze zijn hun bedrijf gestart vanuit het beheer van natuur terreinen door middel van begrazing. Met zoveel dieren ontkom je niet aan het af en toe slachten en zo ontstond de webshop voor online vlees.

De runderen krijgen natuurlijke geboortes en grazen hun gevarieerde voedsel zelf bijeen in Nederlandse natuurgebieden. Ze leven buiten en zijn niet enkel en alleen voor de slacht bedoeld. Het vlees heeft daarom een lager cholesterol gehalte, dan andere soorten. De dieren zijn SKAL [1] gecertificeerd. Ze krijgen geen preventieve hormonen en antibiotica toegediend.

Er wordt zoveel mogelijk van het dier gebruikt. En op de site vind je dus ook: orgaanvlees en andere bijzondere stukken zoals rundertong.

Sociaal gezien biedt Zorg & Natuur werkgelegenheid voor mensen met een beperking. De werknemers gaan samen het veld in om dieren te verzorgen en terreinen te onderhouden en helpen met thuisbezorgen en de bestellingen van biologisch vlees.

Hoe ziet dat eruit? Bekijk de socials van Zorg & Natuur

Review | Mijn ervaring met biologisch vlees van Zorg & Natuur

Voor deze review test ik het grasgevoerd biologisch vlees pakket “Makkelijk en snel op tafel” (€69,90).

Dit pakket bevat 3,5 kg gevarieerd rundvlees (100% grasgevoerd). Er zitten ongeveer 20 losse pakjes vlees in zoals haasbiefstuk, rundergehakt, beefburgers, tartaar, rundervinken en verse worst. De burgers en worsten zitten per 2 in een pakje.

“Makkelijk en snel op tafel” rundvlees pakket
“Makkelijk en snel op tafel” rundvlees pakket – afbeelding Zorg & Natuur

Online vlees bestellen

Per e-mail heb ik vriendelijk contact met de eigenaar. De bezorging van het biologisch vlees is erg snel. Ik kreeg vlak daarvoor ook nog een duidelijk mailtje ter aankondiging van het aflevermoment.

Het is wel zo handig dat ik op het juiste moment thuis ben, bij het versturen van ingevroren vlees 😉

Smaakvol eten & over het vlees

Ik had niet anders verwacht en het biologisch vlees is heerlijk smaakvol. En zeker met de gedachte dat de dieren een goed leven hebben gehad. Bijkomende voordeel: voorlopig heb ik genoeg vlees in de vriezer. Perfect voor drukke mommy’s.

Met de 20 pakjes biologisch vlees uit dit pakket, doe ik gerust 6 weken. Het past ook allemaal in 1 vak in de vriezer. Ik haal het vlees ’s ochtends uit de vriezer, als ik het ’s avonds wil bereiden.

Extra leuk: de pot bottenbouillon!

’s Avonds begin ik aan een voedzaam soepje en bak de groenten, waarna ik ze laat sudderen in een klein laagje water.

Ik heb de pot bottenbouillon laten ontdooien. En deze giet ik in de pan, met 2x dezelfde pot gevuld met water erbij. Vervolgens zet ik de pan in de hooimadam.

Jammie! Een soepje bomvol nuttige vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren. En eiwitten als gelatine en collageen. Puur zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, e-nummers, gluten of gistextracten. Ik voeg tot slot een beetje Keltisch zeezout toe tijdens het opdienen (bouillonblokjes zijn zo niet nodig!).

Een stuk makkelijker dan zelf bottenbouillon maken! Al is dat ook erg leuk en gezond om te doen!

Conclusie: gezond biologisch vlees, makkelijk online, positief bedrijf

Online vlees van Zorg & Natuur is niet alleen lekker, maar ook op mens, milieu en dierlijk aspect een duurzame keuze. En de vleespakketten zijn handig voor als je dit voor het eerst gaat doen. Al met al een top alternatief voor supermarktvlees! Ik ben helemaal positief.

Voor welk biologisch vlees pakket zou jij gaan van Zorg & Natuur?

Laatste update ‘biologisch vlees van Zorg & Natuur: aug 2022. Bronnen: [1] SKAL is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland. Afbeeldingen: Zorg & Natuur, eigen, header: Pixabay – Jerzy Gorecki

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

4 Reacties

  1. Hoi Lori, ik kies ervoor om minder vlees te eten. Jaren geleden was dit wekelijks 3 tot 4 keer en nu is dit misschien eens per 2 weken. Mijn motto is: als iedereen op de wereld een dagje minder vlees zou eten, zou de wereld al een andere plek zijn. Nu was ik laatst wel bij de dokter en die gaf aan dat ik tekort aan ijzer had, doordat ik dus waarschijnlijk veel minder vlees eet en dit niet uit mijn voeding krijg. Ik dacht eraan om onlin ijzer supplementen te bestellen en heb deze gevonden https://www.flinndal.nl/mineralen/ijzer-tabletten Heb je hier eventueel ervaring mee en wat zou je mij adviseren om te eten? Ik ben erg kieskeurig helaas, dus ik eet ook niet alles, maar al het advies is welkom. Dank je wel alvast!

    • Hi Franny, bedankt voor je berichtje en mooie keuze. Bij een (bijna) vegetarisch voedingspatroon moet je inderdaad extra letten op ijzer en vitamine B12. Ik zou eerst proberen het uit je voedingspatroon te halen. Op voedingscentrum kun je per nutriënt lezen waar het allemaal in zit. Ijzer zit bijv. ook in groene bladgroenten, volkoren producten en peulvruchten en noten. En dan: genoeg variëren. Dus wanneer je vlees eet: variëren met vis, kip, rund etc. Eventueel biologisch kiezen. Verder is 250 g groenten het advies, maar dit zou ik dan proberen op te hogen door ook bij je lunch groenten te doen. Elke dag een handje verse (ongebrande) noten. En dan nog eens een meting laten doen. En anders een supplement, dan kun je bijv advies inwinnen bij een orthomoleculair therapeut. Succes!

  2. Lijkt me wel handig om het vlees zo thuis geleverd te krijgen. Zeker als je het al met een iets geruster hart kan opeten, want als iedereen iets bewuster zou eten, dan zou de aarde al een stuk blijer zijn! Fijn geschreven artikel met veel info!
    …An-Alice schreef als laatst…Haaruitval na een zwangerschapMy Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.