Na elke zomer heb ik nog redelijk goede kinderslippers liggen, dan gaat de winter eroverheen en whoop, ze zijn eruit gegroeid! Dat gaat zo snel hè? Normaal heb ik nog wel wat tweedehandsjes liggen, van kids van vriendinnen. Nu we aan het rondreizen zijn door Europa heb ik voor iedereen één paar meegenomen, en je raad het al. Het is tijd voor de volgende maat. Ik zoek vooral op goede outdoor kinderslippers, die zijn opgewassen tegen bergwandelingetjes, geschikt op gladde stenen en voor véél buitenspelen in gras en modder.

Tip: over gras en modder gesproken, in deze periode is in Nederland tijdens het eerste lentezonnetje iets heel leuks! De fenomenale koeiendans, ken je ‘m? Lekker weer naar buiten met je kids na de bankhangwinter, ik vond het altijd heerlijk!

Spelen op glad en ruig terrein tijdens onze reis

Tijdens de reis zijn we veel buiten. In Spanje, vooral aan de kust, zijn enorm veel speeltuinen op een rechttoe rechtaan stuk gras of asfalt, bij de parkeerplaatsen. Hier in Portugal is dat minder. We rijden nu een mooie route door het binnenland en staan veel in de natuur. Het grappige is dat we vorige week nog in de zeikregen op een modderige bijenboerderij stonden, en nu verblijven we in een vallei tussen de wijngaarden met de zon op ons bol. Het is soms nogal een puzzel, om voor al die verschillende omstandigheden één geschikt paar slippers te vinden.

Tip: een ruime keuze goede outdoorslippers bij Bever

Goede outdoor kinderslippers die tegen een stootje kunnen

Wat ik zoek zijn stevige slippers, maar ook flexibel voor kindervoetjes. Ze moeten wel tegen een stootje kunnen. Ik bekijk of ze sneldrogend zijn, omdat de kinderen graag met water en in de modder spelen. Verder is het heel belangrijk dat ze een goede grip hebben! Als je het platte Nederland gewend bent en je doet een roadtrip door Europa, merk je pas goed hoe niet-plat de wereld is! Haha. Ik zie de schooiers klimmen over losse, grote stenen, ze spelen aan de rand van riviertjes en rennen langs bergen en afgronden. En ik maar stressen of ze niet ergens vanaf donderen of uitglippen ???? Een paar goede outdoor kinderslippers? Yes, please!

Teenslippers of kinderslippers met bandjes?

De huidige teenslippers van onze 5-jarige gaan easy aan en uit. Ze zijn prima voor rondom de camper, maar eigenlijk loopt mevrouw vooral graag blootvoets. Ik zoek meer een slipper met bandjes en zoek tussen de bekende outdoor merken. Ik selecteer een paar geschikte Teva slippers met goede grip. Omdat we midden in de eigenzinnige leeftijd zitten, mag ze zelf de mooiste uitzoeken. Tegen mijn roze verwachting in, gaat ze voor het klassieke Teva model met blauwe bandjes. Leuk!https://www.onlybrands.nl/teva.htmlDeze Teva slipper kiest mijn dochter.

Goede outdoor kinderslippers met een open of dichte neus?

Voor onze wiebelig lopende dreumes, zit ik in twijfel. Zal ik een open of dichte neus kiezen? Ik neig naar een goede kinderslipper met beschermende dichte neus, bij rotsen enzo. Maar hij heeft al een paar sneakertjes die dit bieden en daarom kies ik toch voor een open model. Dit droogt sneller en is fijner bij warmer weer. Het model heeft wel een leuk bovenstuk, dat direct ook beschermend en luchtig is. Tja, camperlife. Je moet slimme keuzes maken, want zoveel ruimte hebben we niet. Anders zou ik gewoon een sneaker, een teenslipper én een tussenslipper met dichte neus kiezen.https://www.onlybrands.nl/teva.htmlZo.. en nu nog een Teva winkel zoeken in het afgelegen bergengebied van Portugal.. Haha, nee hoor! We bestellen anno 2019 gewoon onze favorieten online en versturen die naar oma. Binnenkort komt ze naar ons toe en dan kunnen wij lekker in de afgelegen gebieden blijven en de drukke steden ontwijken 😉

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.