Oh jongens, ik ben weer zinderend enthousiast over een splinternieuw biologisch vlees concept! Lees vandaag alles over de voordelen van goed biologisch vlees en hoe je een biologische vlees tas kun krijgen via grasgrazers.

Update 2019: Helaas is dit concept gestopt. Lees meer over bio vlees online kopen: Schotse Hooglanders en koopeenkoe.

Goed biologisch vlees? Wat heb jij er aan?

Dat stukje vlees op jouw bord had een leven. En hoe gezonder dat leven, hoe gezonder jouw eten. Simpel. Maar om toch óók even de diepte in te duiken. Biologisch vlees heeft nog meer voordelen ten opzichte van vlees uit de reguliere industrie.

Goed biologisch vlees bevat:

  • minder vet, dus minder calorieën
  • meer omega-3 vetten voor gezonde bloedvaten, hersenfunctie en ogen
  • een stuk minder cholesterol (22-39%)
  • meer betacaroteen (vitamine A) en vitamine E, B3, B6, B12
  • meer mineralen zoals calcium, magnesium, zink en kalium

Zo weet je direct waarom je makkelijk minder vaak vlees kunt eten én toch alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt. Kwaliteit in plaats van kwantiteit. Gewoon biologisch vlees.

En dan ben je meteen lief voor de diertjes

En terwijl je supergezond bezig bent voor je lijf, zijn de dieren weer blij met jou! Geen opgehokte dieren, gevoederd met granen, soja en maïs. Maar gewoon zoals het hoort. Koeien gaan naar buiten, kiezen bloempjes, klavertjes en grazen gras. Ik introduceer: biologisch vlees van Gras Grazers.

Goed biologisch vlees van Gras Grazers

Daar zijn een paar down-to-earth mannen, kijkend naar de mogelijkheden voor een gezonde wereld en een missie. Hoe inspirerend is dat?! Midden in de wei tussen de koeien vertellen ze:

“Ons vlees komt van kleinschalige biologisch (dynamisch) boeren. De koeien staan buiten en grazen gras. Geen verspilling. Ze worden van kop tot staart gebruikt.”

“Intensieve veeteelt staat voor ons voor ongezond vlees, een slechte leefkwaliteit voor de dieren en een grote impact op het milieu. Koeien laten groeien kost gewoon veel van de planeet. En daarom gaan wij voor minder vlees maar goed vlees!”

Hoe krijg ik zo’n biologisch vlees tas van Gras Grazers?

Gemakkelijk en online bestel je een proeftas (6x vlees), Gras Grazers Tas (12x) of Grote Gras Grazers Tas (24x) op Gras Grazers. Je kunt de tas de daaropvolgende dinsdag ophalen bij een van de afhaalpunten in Amsterdam.

Quanta costa? Ik vergeleek eerder de prijzen van diverse online biologische vlees concepten met bio vlees van de supermarkt. Bij Gras Grazers zit je zeker ook goed. Je krijgt een combi van luxe, gemakkelijk en vergeten vlees en betaalt daarvoor gemiddeld €2,50 voor 100-175 gram rundvlees.

goed biologisch vlees

Hoe vaak eet jij vlees en is het biologisch? Bestel je biologisch vlees online en wat zijn jouw ervaringen daarmee? Kende je Gras Grazers al? Ik ben erg benieuwd naar je antwoorden en ik gooi deze superleuke winactie over een paar dagen online!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.